Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CUCET Previous Papers 2019 UG, PG Last 5 Years Question Paper Download

CUCET Previous Papers

Download CUCET Previous Papers 2019 Here!! For the preparation of Central Universities Common Entrance Test, candidates must download the CUCET Last 5 Years Question Paper PDF of UG, PG, MBA & Other Integrated Programmes from here. CUCET Previous Year Question Paper is the best resource to prepare better for Central University Common Entrance Test which is going to be held on 25th & 26th May 2019.

recruitmentresult.com

CUCET Previous Papers

CUCET 2018 Sample Papers

Name of the CourseTest Paper CodeSample Paper Link
Computer Science and TechnologyPGQP32Download
Water Engineering and ManagementPGQP36Download
Energy EngineeringPGQP37Download
Nano-TechnologyPGQP38Download
Food Science and TechnologyPGQP35Download
Computer Science and Technology(Cyber Security)PGQP32Download
Materials SciencePGQP33Download

CUCET 2017 SamplePapers

CUCET Previous Year Question PapersDownload PDF of CUCET Previous Papers
CUCET 2017 Previous Year Question Papers
CUCET Last year PaperDownload PDF
CUCET Previous PapersDownload PDF
CUCET Previous Year Paper UGQP03Download PDF
CUCET Previous Year Question Paper PDF free downloadDownload PDF
CUCET Previous Question PaperDownload PDF
CUCET Previous Question Paper PGQP02Download PDF
CUCET 2016 PGQP50 MODEL EGOVERNANCEDownload PDF
CUCET 2016 PGQP21 MODEL SOCIAL WORKDownload PDF
CUCET 2016 PGQP04 MODEL ENGLISHDownload PDF
CUCET 2016 PGQP28 MODEL PHYSICSDownload PDF
CUCET Previous Year Question PaperDownload PDF
CUCET Previous Year Question Paper PDFDownload PDF
CUCET Previous Year Question Paper DownloadDownload PDF
CUCET Entrance Exam Previous Year Question PaperDownload PDF
Previous Year Question Paper of CUCETDownload PDF
CUCET Previous Year Question Paper with Solution 2009Download PDF
CUCET Entrance Exam Paper 2010Download PDF
CUCET Previous Papers 2011Download PDF
CUCET Previous Year Question Paper PHDDownload PDF

CUCET 2016 Sample Papers

Subject NameGet Direct PDF Links
CUCET PGQP38 MODELMBADownload PDF
CUCET PGQP50 MODEL EGOVERNANCEDownload PDF
CUCET PGQP31 MODEL COMP.SCIENCEDownload PDF
CUCET PGQP30 MODEL SPORT SCIENCEDownload PDF
CUCET PGQP25 MODEL COMPUTER SCIENCEDownload PDF
CUCET PGQP26 MODEL GEO INFORMATICSDownload PDF
CUCET PGQP28 MODEL PHYSICSDownload PDF
CUCET PGQP29 MODEL STATISTICSDownload PDF
CUCET PGQP21 MODEL SOCIAL WORKDownload PDF
CUCET PGQP22 LIFE SCIENCEDownload PDF
CUCET PGQP17 MODEL TLGDownload PDF
CUCET PGQP19 MODEL GEOGRAPHYDownload PDF
CUCET PGQP23 MODEL PHARMADownload PDF
CUCET PGQP06 MODEL HINDIDownload PDF
CUCET PGQP12 MODEL HISTORYDownload PDF
CUCET PGQP13 MODEL HRCMDownload PDF
CUCET PGQP14 MODEL VOCAL MUSICDownload PDF
CUCET PGQP16 MODEL THEATREDownload PDF
CUCET PGQP01 MODEL B.EDDownload PDF
CUCET PGQP07 MODEL MALAYALAMDownload PDF
CUCET PGQP08 MODEL PUNJABIDownload PDF
CUCET PGQP09 MODEL TAMILDownload PDF
CUCET PGQP10 MODEL URDUDownload PDF
CUCET PGQP02 MODEL LAWDownload PDF
CUCET PGQP03 MODEL MA EDUCATION MEDDownload PDF
CUCET PGQP04 MODEL ENGLISHDownload PDF
CUCET UGQP01 MODELDownload PDF
CUCET UGQP02 MODELDownload PDF

CUCET Important Questions

Ques 1: On increasing the reverse bias voltage to a large value in a pn junction diode the current :

  1. increases slowly
  2. remains constant
  3. suddenly increases
  4. decreases slowly

Ans: 3

Ques 2: Energy generation in stars is mainly due to :

  1. fission of heavy nuclei
  2. fission of light nuclei
  3. fusion of light nuclei
  4. fusion of heavy nuclei

Ans: 3

Ques 3: If a sample of radioactive isotope has a half-life of 1 day, how much of the original sample will remain at the end of third day ?

  1. 1/2 of original sample
  2. 3/4 of original sample
  3. 1/3 of original sample
  4. 1/8 of original sample

Ans: 4

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Ques 4: When the 88Ra236 decays in a series by emission of 3α particles and a β particle, the daughter nucleus formed will be :

  1. 83Bi224
  2. 84Po224
  3. 85At220
  4. 87Fr223

Ans: 1

Ques 5: As the quantum numbers increase, the difference in consecutive energy levels of the hydrogen atom :

  1. remains same
  2. decreases
  3. increases
  4. can not be predicted

Ans: 2

Ques 6: An electric generator is based on the principle of :

  1. Ohm’s law
  2. variation in magnetic flux due to rotation of armature coil in the region of magnetic field
  3. variation of electric flux across the armature coil
  4. chemical energy conversion to electrical energy

Ans: 2

Read Here: Written Exam Techniques

Ques 7:  Electric power is generally transmitted over long distances at high voltage AC. The reason is :

  1. the high voltage on transmission line prevents theft of line wire
  2. power can be transmitted more quickly
  3. there is less wastage of power in transmission at high voltages
  4. large amounts of power cannot be generated at low voltages

Ans: 3

Ques 8: The magnetic moment of the magnet of mass 75g is 9 × 10-7 Am2. If the density of magnetic material is 7500kg/m3, then intensity of magnetisation is :

  1. 9A/m
  2. 09A/m
  3. 9A/m
  4. 90A/m

Ans: 2

Ques 9: If length, thickness, specific resistance and current flowing in the potentiometer wire is doubled, then the potential gradient will be :

  1. quadrupled
  2. 8 times
  3. twice
  4. unchanged

Ans: 4

Read This: How to Prepare for Written Exam

Ques 10: When a certain string is clamped at both ends, the lowest four resonant frequencies are 50, 100, 150, and 200Hz. When the string is also clamped at its mid point, the lowest four resonant frequencies are :

  1. 50,100, 150, and 200 Hz
  2. 50, 150, 250, and 300 Hz
  3. 100, 200, 300, and 400 Hz
  4. 25, 50, 75, and 100 Hz

Ans: 3

Ques 11: Who has been honoured with the Janakavi P Sawlaram award?

  1. Jaishree T
  2. Meenakshi Shinde
  3. Vishwas Patil
  4. Sudhir Dalvi

Ans: 4

Ques 12: This commodity exchange has launched India’s first agri-commodity s contract in guar seeds.

  1. National Commodity and Derivatives Exchange (NCDEX)
  2. Multi Commodity Exchange (MCX)
  3. Universal Commodity Exchange (UCX)
  4. National Multi-Commodity Exchange (NMCE)

Ans: 1

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 13: What is the India’s rank at the latest World Economic Forum (WEF)’s Global Manufacturing Index (GMI)?

  1. 24th
  2. 30th
  3. 57th
  4. 60th

Ans: 2

Ques 14: The ozone layer restricts

  1. Visible light
  2. Infrared radiation
  3. X-rays and gamma rays
  4. Ultraviolet radiation

Ans: 4

Ques 15: Euclid was

  1. Greek mathematician
  2. Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
  3. Propounded the geometrical theorems
  4. All of the above

Ans: 4

CUCET Preparation Books:

General
CUCET Guide & Practice Workbook
Chemistry
ABC ChemistryArihant Organic Chemistry
Dinesh ChemistryMorrision Boyd for OrganicChemistry
NCERT ChemistryPeter Atkins and Julio dePaula for Physical Chemistry
Physics
Concept of Competition Physics for CBSE PMT by AggarwalsHC Verma for Physics
NCERT PhysicsPhysics CBSE PMT set of3 Volumes by Anil Aggarwal
Maths
Bernard & Child – Higher AlgebraCalculus J Edward
DoroFeev Patapov – Elementary MathsDr Gorakh Prasad –Coordinate Geometry
Fundamental Methods ofMathematical Economics byChiang AC and K WainwrightGN Berman – A Problem Bookin Mathematical Analysis
Hall & Knight – Higher AlgebraIA Maron – Problems in Calculus of One Variable
KP Basu – Algebra Made EasyKrechmar Maths
RS Agarwal – Maths XI & XIISC Verma (Part1 and 2)
SL Loni – Coordinate GeometrySL Loni – Plane Trigonometry Part I
V Govorov, P Dybov,N Miroshin, S Smirnova–Problems in MathematicsVectors & 3D Geometry–Arihant Prakashan
Vectors Shanti NarayanW Feller – Intro to Probability& its Applications
Biology
Dinesh BiologyMTG (Biology Today)CBSE PMT (Subscription)
NCERT Biology Part 1 and Part 2Pradeep’s Biology
Trueman’s Biology
Botany
AC Dutta for Botany (Oxford Publication)
Economics
Economics by Lipsey R and A ChrytalIndian Economy Environmentand Policy by IC Dhingra
Indian Economy: Performance & Policies by Uma, KapilaInternational Economicsby Dominick Salvatore
International Economics by Bo Soderstien and Geoffrey ReedMacro Economic Theory by Eugene Diutio
Microeconomics: Theory and Applications by Dominick SalvatoreModern Microeconomics by A Koutsoyannis
Social Science
Methodology and Perspectives of Social Science by Abhijit KunduSocial Science and its Methods in Social Science: An Introduction to the Study of Society by Hunt, Elgin

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

CUCET Previous Papers

CUCET is known as Central University Common Entrance Test which is an all-India level entrance exam conducted by ten central universities for admission purpose. Including ten central universities, Dr B R Ambedkar School of Economics (BASE) also organize CUCET 2019 for admission in UG, PG, and PhD courses offered. Central University of Rajasthan is the coordinating university of CUCET Exam.

Check CUCET Related Links:

CUCET SyllabusPress Here
CUCET Admit CardPress Here
CUCET CounsellingPress Here
CUCET Cut OffPress Here
CUCET Answer KeyPress Here
CUCET Application FormPress Here
CUCET ResultPress Here

CUCET Previous Year Question Paper

You can score well in CUCET Entrance Exam by preparing from above given PDF of Last 5 Years Question Paper. CUCET Previous Year Question Paper is the best resource to prepare better for Central University Common Entrance Test. By regularly practicing from CUCET Sample Papers, you will be able to increase accuracy and speed.

Note:

Candidates, hope that above information about CUCET Previous Papers 2019 has been helpful for you. For any query or suggestion, comment in the below given comment box.


Filed in: Question & Answers, Question Paper

6 Responses to "CUCET Previous Papers 2019 UG, PG Last 5 Years Question Paper Download"

  1. Kriti

    Ma’am or sir I want to know that cu entrance paper is common for bsc+msc integrated course also or have different papers as for ug course

  2. Bhavana

    Can you please suggest me the preparation books regarding cucet English

  3. Irfana

    Sir I want to know that CUCET IS common for UG or PG courses or have different paper for UG COURSES please sir tell me

  4. Kaveri

    Ye books chadhavali sir master’s of library and information science for cu cet entrance exam ki pls chepandi sir

  5. Prateek

    What is the code for computer science and engineering?

  6. DrisyaAnand

    Can I get study materials for ug economics .

Leave a Reply

Submit Comment