Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Sports Current Affairs 2017 Latest Quiz, Questions/Answers PDF Daily Feed

Sports Current Affairs

Acquire Sports Current Affairs, Sports Questions and Answers, Latest Sports Quiz questions from here. Importance of Sports cannot be ignored as it plays a vital Role in the development of Mental Strength and Physical Fitness of a Body. It’s also a powerful tool that breaks down all the barriers and helps us feel good about ourselves, both physically and mentally.  Various well known sports tournament like Olympics, cricket tournament, football league, hockey matches and other sports activities frequently occurs in the world and its has footprints in Indian history.

Besides this, sports help us in developing positive character traits, honesty and team work spirit. In our daily busy schedule, we get tired, so there is a need of recreation which is best attained in the form of Sports. Keeping update with Latest Cricket Current Affairs, Sports Latest News, and Cricket Current Affairs has become significant as it affects our life directly or indirectly. So keep update yourself about new events and latest activities happening in sports and game fields. Online Sports Quiz may be very helpful for you to get good marks in written exam. All sports lovers can grasp Sports Current Affairs 2017 by going through this page well created by team of recruitmentresult.com


Sports Current Affairs

Latest Sports News:

  • Board of Control for Cricket in India (BCCI) has constituted a special seven-member committee to analyse
  • Vijay Goel lays foundation stone for first–ever training centre for differently-abled sportsmen
  • Supreme Court appoints Committee of Administrators headed by Vinod Rai to run BCCI
  • Task Force to prepare Action Plan for next three Olympic Games constituted
  • India to host 2017 FIBA Women’s Asia Cup
  • Indian shooters Yashaswini Singh Deswal and Anish Bhanwala has bagged gold in the Women’s 10m Air Pistol and Men’s 25m Standard Pistol
  • The world No.11 Kidambi Srikanth has sealed his second successive Super Series win by defeating reigning Olympic champion.
  • Vijay Goel lays foundation stone for first–ever training centre for differently-abled sportsmen
  • Supreme Court appoints Committee of Administrators headed by Vinod Rai to run BCCI
  • Task Force to prepare Action Plan for next three Olympic Games constituted
  • India to host 2017 FIBA Women’s Asia Cup
  • PV Sindhu, Sameer Verma won Syed Modi International Badminton Championships titles
  • Indian Skipper Virat Kohli Named Captain for all Three Formats
  • Cristiano Ronaldo Named FIFA Best Player of the Year 2016
  • Real Madrid’s Ronaldo honoured at Globe Soccer Awards
  • Golfer Mukesh Kumar becomes oldest Asian Tour winner
  • Union Government reconstituted committee to identify athletes under TOP Scheme
  • Saina Nehwal wins 2017 Malaysia Masters Grand Prix Gold
  • Gujarat wins 2016-2017 Ranji Trophy
  • PR Sreejesh becomes member of FIH Athletes’ Committee
  • FIFA votes to expand World Cup competition to 48 teams
  • Sania Mirza wins 2017 Brisbane International Women’s Doubles title
  • Table tennis Olympic champion Li Xiaoxia announces retirement
  • Sourabh Verma has won the men’s singles title in the 81st Senior National Badminton Championships tournament.
  • Arthur Morris inducted into ICC Hall of Fame
  • India wins 2016 SAFF Women’s Championship
  • Mission XI Million launched to promote football among school children
  • 22nd Asian Athletics Championships: India on day 1 wins two gold in haul of seven medals
  • G Lakhsmanan, a long distance runner, won the second gold for India with a win in men’s 5000m race at the athletic meet.
  • Indian national team rises to 96th in FIFA rankings; second highest ever
  • Karolina Pliskova wins Eastbourne International Women’s Singles title
  • Google Doodle Celebrates 140 years of Wimbledon Championship
  • Novak Djokovic clinches Eastbourne International Men’s Singles title
  • Germany beats Chile to win 2017 FIFA Confederations Cup
  • Kidambi Srikanth re-enters top 10 of BWF men’s rankings
  • Lasith Malinga gets one-year ban, fined for media remarks

Check Out:-Latest Current Affairs Updates

Sports Achievements:

EventsWinner
Highest Score in World Cup KnockChris Gayle
Grand Slam in Australian Open 2017Roger Federer
mixed double title of Australian Open winnerAbigail Spears Juan Sebastián Cabal
Caused of first upset of the world cupIreland
Venue of the 36th National GamesGoa
fourth Indian golferAnirban Lahiri
19 Cooch Behar TrophyMumbai
22nd ODI century in World Cup 2015 at AdelaideVirat Kohli
Score four hundred in four test seriesVirat Kohli
Border Gavaskar TrophyAustralia, Steve Smith
tennis singles crown winner in the Australian OpenSerena Williams
Men’s title at the Mumbai MarathonAlphonce Simbu
Women’s title at the Mumbai MarathonBornes Kitur
BCCI chief-in-exileN Srinivasan
Country hosts the ICC World Twenty 20 tournament in 2018.South Africa
FIFA Ballon d’Or award for 2016Cristiano Ronaldo
20th Grand Slam titleSerena Williams
Cricketer who struck fastest century in one day internationalsAB de Villiers
Country will host the U-19 ICC cricket World cup in January-February 2018.New Zealand
Country will host the ICC Women’s World cup in August 2017.England

Check the Awards and Honours in India

Sports Question and Answers:

Ques: 1 when was IPL started?

A.2008

B. 2009

C. 2007

D.2006

Ans:  C

Ques 2: Which player has made highest numbers of runs in IPL history?

A. Suresh Raina

B. Virat Kohli

C. Chris Gayle

D. Murli Vijay

Ans: B

Ques 3: Which player has taken most numbers of wickets in IPL so far?

A. Lasith Malinga

B. Ravindra Jadeja

C. Zaheer Khan

D. None of the above

Ans: A

Ques 4: Which team has never won the IPL tournament?

A. Deccan Chargers

B. Sunrisers Hyderabad

C. Rajasthan Royals

D. Royal Challengers Bangalore

Ans: D

Check Out: Pratiyogita Darpan

Ques 5: Maximum how many foreign players can play in the playing eleven of the IPL match?

A. 3

B. 5

C. 4

D. Not fixed

Ans: C

Ques 6: Who has hit most sixes in all the IPL tournaments?

A. Rohit Sharma

B. Suresh Raina

C. Chris Gayle

D. AB de Villiers

Ans: C

Ques 7: Which team has won highest numbers of IPL matches so far?

A. Chennai Super Kings

B. Mumbai Indians

C. Royal Challengers Bangalore

D. Kolkata Knight Riders

Ans: B

Ques 8: Which player has taken most numbers of hat-tricks in the IPL so far?

A. Yuvraj Singh

B. Praveen Kumar

C. Amit Mishra

D. Shane Watson

Ans: C

Ques 9: Who has taken most catches in the IPL history so far?

A. Suresh Raina

B. AB de Villiers

C. Rohit Sharma

D. Dwayne Bravo

Ans: A

You May Also Check:- New Appointments In India

Ques 10: What will be the prize money for IPL 2017 tournament?

A.11 crore

B.7.5 crore

C.20 crore

D.15 crore

Ans: C

Ques:11 The 31st Olympic games will be held in ………

A.Argentina

B.Brazil

C.Maxico

D.Qutar

Ans: b

Ques:12 Which of the following are the Grand Slams held every year?

A. Australian, French, Wimbledon, US Open.

B. Swedish, French, US Open, Italian.

C. Bangalore Open, Champion, US, Australian Open.

D. Spanish, French, US Open, Australian Open.

Ans: D

To Know Latest Name of Books and their Authors:- Press Here

Ques:13 Which player holds the record for most goals in FIFA World Cup Finals?

A. MoroslavKlose

B. Ronaldo “firimino’

C. Lionel Messi

D. Cristiano Ronaldo

Ans: A

Ques:14 In world cup of one day cricket, which country lost maximum numbers of finals?

A.Pakistan

B.England

C.South Africa

D.West Indies

Ans: b

Ques:15 Who is the current president of FIFA?

A.Joseph Blatter

B.Gianni Infantino

C.Prince Ali bin Hussein

D.None of these

Ans: B

Ques:16 Who has won the 2016 Paris marathon in the men’s category?

A.Mark Korir

B.Martin Lel

C.Abraha Gebretsadik

D.Cyprian Kotut

Ans: D

Ques:17 . Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year Award?

A.Lewis Hamilton

B.Usain Bolt

C.Novak Djokovic

D.Lionel Messi

Ans: C

Read Also:- Person in News Current Affairs

Ques:18 Which Indian umpire has been recently promoted as umpire for International Hockey Federation (FIH)?

A.Deepika Kaul

B.Nepoleon Singh

C.Satinder Sharma

D.Durga Thakur

Ans: D

Ques:19. Which country has won the Sultan Azlan Shah Cup for the year 2016?

A.India

B.Australia

C.New Zealand

D.Pakistan

Ans: B

International Current Affairs:- Check Here

Ques:20 Who has been named as the International Boxing Association (AIBA) ambassador for Women’s World Championship?

A.Akhil Kumar

B.Mary Kom

C.Mohammad Ali Qamar

D.Vijender Singh

Ans: B

There are so many competitive exams like civil services, banking, railways, central and state Government exams, interviews etc in which questions related to Latest Updates on Sports 2017 are asked.

For the students, our team has our team is providing some updates related to sports that could help the students in their respective exam. Students can also download PDF on these topics for exam purpose. We keep updating this page with latest Sports Current Affairs 2017, so stay in link with this page.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Current AffairsOnline Test Series
Date Wise Current AffairsNational Current Affairs
Meetings And Summits Current AffairsCommittees & Schemes
All Defence Current AffairsCurrent Affairs for bank exams

Filed in: Current Affairs, Latest GK

High Salary | Safe Future | 100% Job Guarantee – Apply Now

ADVERTISEMENT


2 Responses to "Sports Current Affairs 2017 Latest Quiz, Questions/Answers PDF Daily Feed"

  1. Bhavana

    It was vry helpful..thank u 🙂

  2. somil

    Sir please required June sport 2017 current affairs. Thank you

Leave a Reply

Submit Comment