Latest Qualification Jobs

MPPSC Recruitment 2021 Advt State Eng Service Exam & Medical Officer Vacancy

MPPSC Recruitment 2021

Madhya Pradesh Public Service Commission (MPPSC) has published notification for conducting State Engineering Service Exam 2020. through MPPSC Recruitment 2021, Madhya Pradesh Public Service Commission (MPPSC) has invited applications for recruitment to the State Services (Rajya Sewa Pariksha) & Forest Services exam .The MPPSC State Services & Forest Services online applications will start from January 11, 2021. The last date for submission of the application on the commission’s official website is February 10, 2021.

recruitmentresult.com

MPPSC Recruitment 2021 Vacancies

The category-wise MPPSC vacancy is as under:

Name of the PostVacancies
State Administrative Service and Deputy Collector27
State Police Service and Deputy Superintendent of Police (GD)13
Jina Fighter1
Assistant Director, Public Relation1
Assistant Director40
Assistant Commissioner & Asst Registrar06
Superintendent03
Naib Tehsildar38
Cooperative Inspector/ Extension Officer18
Madhya Pradesh Subordinate Accounts Service88
235
MPPSC Forest Services 2021
PostVacancies
Assistant Conservator of Forest06
Forest Ranger105

Educational Qualification

  • State Services: Any graduate or in the final year of graduation (who is waiting for his/ her result) is eligible to apply for MPPSC State Services & Final Services Examination.
  • Forest Services: Candidates having Engineering Degree / Equivalent Degree in Natural Science / Mathematics / Geology, Statistics, Zoology, Forest Science, Botany, Veterinary Science, Civil engineering / equivalent subject groups and have studied PCB Group in Higher Secondary Level will be eligible for this post.

Age Limit

  • Dress Posts: 33 Years.
  • Non-Dress Posts: 40 Years.
  • Forest Ranger: 33 years.
  • Assistant Conservator of Forest: 40 Years
  • Age Relaxation: As per govt. rules

Selection process for MPSC Jobs:

Candidates are going to get selected for MPPSC Vacancies through written exam.

Explain the procedure to apply for Madhya Pradesh PSC Recruitment 2021?

  • Initially, visit the official website of the Organization which is www.mppsc.nic.in,
  • Now hit on “Advertisements” available on the left side of the home page.
  • A new web page will appear on your screen.
  • Look for “Recruitment Advertisement For State Eng Service Exam & Forest Service examand hit on the link
  • Those who fulfill all the eligibility criteria revisit the earlier website and hit on apply online link.
  • Fill all the details in Madhya Pradesh PSC application Form correctly
  • Upload all the documents and pay the application
  • At last submit the MPPSC Online application form and download it
  • Also send the MPPSC application form to the mentioned postal address along with other documents.

MPPSC State Eng Service/Forest Service Notification 2021

Important Dates

  • Starting Date to Apply Online: 15-01-2021 at 12:00 hrs
  • Last Date to Apply Online & Payment of Fee: 14-02-2021 at 12:00 hrs
  • Date for Corrections: 20-01-2021 to 16-02-2021
  • Date for Exam: 30-05-2021 
  • Date for Download Admit Card: 20-05-2021 to 29-05-2021

MPPSC Recruitment

Get Advt Here!!! Madhya Pradesh Public Service Commission (MPPSC) is going to start online filling of applications to fulfil the 05 vacancies of Medical officer (Medical – Non-Medical) through MPPSC Recruitment 2020. Individuals, fulfilling complete eligibility can apply online for चिकित्सक अधिकारी Vacancy from 18-12-2020 to 07-01-2021

recruitmentresult.com

MPPSC Recruitment 2020 Brief Summary

  • Positions: Medical Officers (Backlog Vacancy)
  • Total Vacancies: 5
  • Location: Madhya Pradesh (MP)
  • Application Procedure: Apply Online and Offline
  • Starting Date for Apply Online: 18-12-2021
  • Last Date for Apply Online: 07-01-2021
  • Category: MPPSC Recruitment

MPPSC Recruitment

Q 1: What is the qualification required for MPPSC Jobs?

Answer: Applying individuals must have done MBBS from any government recognized University or Institution and also must have registered with the State Medical Council.

Q 2: Discuss about the age range of applying individuals.

Answer: Applying individuals must be in within the age of 21 to 45 years as on 01-01-2020.

Q 3: Discuss about the MPPSC Medical Officers Vacancies break up.

Answer: 05 Medical Officer (Medical – Non-Medical) 

You Can Also Check: Latest PSC Jobs

Q 4: What is the pay scale for MPPSC Medical Officer Vacancy?

Answer: Rs. 15,600-39,100 with GP Rs.5400 + other allowances

Q 5: Is there any application fee to apply for MPPSC Medical Officer Vacancies?

Answer: Yes, candidates have to pay Rs. 500 as application. For detailed information, check notification.

Q 6: On what basis candidates are going to get selected for MPPSC Vacancies?

Answer: Personal Interview

Q 7: Explain the procedure to apply for Madhya Pradesh PSC Recruitment 2020?

Answer:

  • Initially, visit the official website of the Organization which is www.mppsc.nic.in,
  • Now hit on “Advertisements” available on the left side of the home page.
  • A new web page will appear on your screen.
  • Look for “Recruitment Advertisement For Medical Officer and hit on the link
  • Those who fulfill all the eligibility criteria revisit the earlier website and hit on apply online link.
  • Fill all the details in Madhya Pradesh PSC application Form correctly
  • Upload all the documents and pay the application
  • At last submit the MPPSC Online application form and download it
  • Also send the MPPSC application form to the mentioned postal address along with other documents.

Links Related to Madhya Pradesh PSC

Download: MPPSC Recruitment Notification 2020

Download: MPPSC official link

Q 8: What are the important Dates related to MPPSC Recruitment?

Answer: 18-12-2021 to 07-01-2021

Get Here: Latest Jobs in MP

MPPSC Recruitment 2020

Madhya Pradesh Public Service Commission has released an advertisement reading the 5 vacancies of Medical Officer in the state. Individuals are required to first check the employment notification first and then apply for the MPPSC Recruitment accordingly.

Those who are eligible and wish to apply for MPPSC Medical Officer Vacancy must fill the application form before the last date that is 07-01-2021 till 12:00 AM.

Note:

To get all the latest updates about Madhya Pradesh PSC Recruitment, candidates are advised to stay in touch with our web portal.


Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: Madhya Pradesh Jobs, Medical, PSC, Recruitment, Sarkari Naukri Tags: 
© 6058 Recruitment result 2021. All rights reserved.