Latest Qualification Jobs

NMMS Model Question Paper 2021| NMMS Scholarship Previous Year Solved Papers

NMMS Model Question Paper

From the 2015 year onwards, the entire NMMS Model Question Paper are available on this page. Download Set Wise NMMS Scholarship Previous Year Solved Papers from here. The best way for the preparation of NMMS Scholarship Exam is NMMS Model Question Paper 2021 with Answers that are mentioned below. NMMS Previous Year Solved Papers can also help you to know about the pattern of Mental Ability and Scholastic Aptitude Test, difficulty level of exam and pattern of questions. So, have a glance on below given page.

recruitmentresult.com

NMMS 2021 Details

Name of the ExamNMMS- National Means Cum Merit Scholarship ExaminationMental Ability and Scholastic Aptitude Test
CategorySample Paper
Examination LevelNational Level
Download Sample paperFrom here
Sample paper feeNil
Examination MediumEnglish and Hindi

NMMS 2021 Preparation Tips:

  • NMMS Exam Syllabus includes the NCERT Class 7th & 8th syllabus & State boards.
  • You need to divide the NMMS syllabus strategically, solve the NMMS question papers.
  • Focus on your weak areas and give your maximum time to understanding the fundamental concepts.
  • Once you complete the complete syllabus, practice the NMMS Model Question Papers to check the question exam pattern.
  • Revised the covered topics regularly.
  • Don’t forget to revise properly as proper revision is the key which helps to scoring more marks in NMMS Exam as well as for better remembrance.
  • At the time of NMMS Question Papers 2021, don’t ignore your doubts. You should clear your doubts right away.

NMMS Model Question Paper 2021

Download NMMS Scholarship Previous Year Solved Papers

YearPDF
Subject: Mental Ability Test (MAT) and Scholastic Aptitude Test (SAT)
NMMS 2019 Question PapersDownload
NMMS 2018 Question PapersDownload
NMMS 2017 Question PapersDownload
NMMS 2016 Question PapersDownload

2018-19 Question Paper Set (Class 8th):

MediumMATSAT
MarathiMARATHI QP MATMARATHI QP SAT
UrduURDU QP SAT
HindiHINDI QP MATHINDI QP SAT
GujaratiGUJRATI QP MATGUJRATI QP SAT
EnglishENGLISH QP MATENGLISH QP SAT

2017-18 Question Paper Set (Class 8th):

MediumMATSAT
Marathi / EnglishMARATHI / ENGLISH QP MATMARATHI / ENGLISH QP SAT

2016-17 Question Paper Set (Class 8th):

MediumMATSAT
Marathi / EnglishMARATHI / ENGLISH QP MATMARATHI / ENGLISH QP SAT

2015-16 Question Paper Set (Class 8th):

MediumMATSAT
Marathi / EnglishMARATHI / ENGLISH MATMARATHI / ENGLISH QP SAT

NMMS Model Question Paper and Answers

Question 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: Option 2

Question 2: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: Option 2

Question 3: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: Option 2

Do You Know: How to Prepare for Written Exam

Question 4: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: Option 3

Question 5: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: Option 2

Question 6: Look at this series: 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, … What number should come next?

  1. 14
  2. 15
  3. 21
  4. 23

Answer: Option 2     

Question 7: Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, … What number should come next?

  1. 26
  2. 28
  3. 30
  4. 32

Answer: Option 2

Question 8: Look at this series: 3, 4, 7, 8, 11, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 14
  4. 15

Answer: Option 4

Question 9: Look at this series: 8, 22, 8, 28, 8, … What number should come next?

  1. 9
  2. 29
  3. 32
  4. 34

Answer: Option 4

Question 10: Look at this series: 31, 29, 24, 22, 17, … What number should come next?

  1. 15
  2. 14
  3. 13
  4. 12

Answer: Option 1

Question 11: Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 4.2
  2. 4.4
  3. 4.7
  4. 5.1

Answer: Option 3

Question 12: Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Answer: Option 2

You May Check: Top Colleges in India

Question 13: Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer: Option 2

Question 14: Look at this series: 201, 202, 204, 207, … What number should come next?

  1. 205
  2. 208
  3. 210
  4. 211

Answer: Option 4

Question 15: Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

  1. 404
  2. 414
  3. 420
  4. 445

Answer: Option 1

Question 16: Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, … What number should come next?

  1. 20
  2. 25
  3. 30
  4. 50

Answer: Option 1

Question 17: Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?

  1. 108
  2. 148
  3. 162
  4. 216

Answer: Option 3     

Question 18: Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, … What number should come next?

  1. 3
  2. 3.3
  3. 3.5
  4. 3.6

Answer: Option 4

Question 19: Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , … What number should come next?

  1. 128
  2. 226
  3. 324
  4. 429

Answer: Option 4

Question 20: A family consists of two grandparents, two parents and three grandchildren. The average age of the grandparents is 67 years, that of the parents is 35 years and that of the grandchildren is 6 years. What is the average age of the family?

  1. 28 4/7
  2. 31 5/7
  3. 32 1/7
  4. None of these

Answer – Option 4

NMMS Model Question Paper Benefits

The benefit of preparing from the NMMS Scholarship Model Question Paper 2021 is that candidates can get an estimate about their upcoming performance in the examination. Sometimes it also happens that questions of previous year get repeated in the next year.

How to get NMMS Model Question Papers?

  • Log on to the official website i.e.  nmms.mscescholarshipexam.in
  • Scroll the homepage a bit down and then hit on “Question Paper” section available at the left side.
  • Select and hit on previous year papers link.
  • Select and hit on NMMS Exam Model Question Paper link and then a PDF will appear in front of you.
  • Check out the questions from NMMS Model Question Paper Free Download and then prepare according to it.

Press Here: NMMS Official Website

Candidates Interested In Availing More Details About NMMS Model Question Paper 2021 May Also Go Through The Above Mentioned Official Website Link. Dear Aspirants If You Want To Keep This Page Safe For Further Usage Then You May Bookmark This Page By Using CTRL+D Tab.

Something That You Should Put An Eye On

Top Universities in IndiaHow To Prepare For Scholarship
Scholarship in IndiaHow to Get Scholarship

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© Recruitment result 2021. All rights reserved.