Latest Qualification Jobs

Aakash ANTHE Sample Paper 2020 (Class 8/9/10) Model Question Papers PDF

Aakash ANTHE Sample Paper

For the preparation of Aakash National Talent Hunt Exam, candidates must go through the Aakash ANTHE Sample Paper 2020. ANTHE Scholarship Exam is going to be conducted by the Aakash Institute on End of October 2020. So, candidates appearing in the ANTHE 2020 Exam can download the ANTHE Question Papers, Model Papers PDF for class 8/9/10 from here.

recruitmentresult.com

Aakash Scholarship Test Sample Papers: Highlights

Name of organizationAakash Institute
Exam nameAakash National Talent
Hunt Exam (ANTHE)
ANTHE ExaminationFor class 8, 9, and 10
ANTHE 2020 Date of ExaminationEnd of October 2020
Announcement of Result1st week of November 2020
Helpline1800-121-1239
Official websitewww.aakash.ac.in

ANTHE Sample Paper

Aakash ANTHE Sample Paper Download PDF:

ANTHE Sample PaperPDF
ANTHE Sample Paper 2019 Class 12 – EngineeringDownload
ANTHE Sample Paper 2019 Class 12 – MedicalDownload
ANTHE Sample Paper 2019 Class 11 – EngineeringDownload
ANTHE Sample Paper 2019 Class 11 – MedicalDownload
ANTHE Sample Paper 2019 Class 10Download
ANTHE Sample Paper 2019 Class 9Download
 ANTHE Sample Paper 2019 Class 8Download
ANTHE Sample Paper 2018 Class 8,9,10Download
ANTHE Sample Paper 2018 Answer KeyDownload
ANTHE Sample paper for Class 10 (2016)Download

Aakash ANTHE Sample Papers PDF (Junior)

Question PapersYear Download Question PaperDownload Question Paper
Sample Paper for YTSE 2013 (Class VII Studying)2013Get PDF
Sample Paper for YTSE 2013 (Class VIII Studying)2013Get PDF
Sample Paper for YTSE 2013 (Class IX Studying)2013Get PDF
Sample Paper for ANYTSE 2014 (Class VII Studying)2014Get PDF
Sample Paper for ANYTSE 2014 (Class VIII Studying)2014Get PDF
Sample Paper for ANYTSE 2014 (Class IX Studying)2014Get PDF
Sample Paper for ANTHE-Junior 2015(Class VII Studying)2015Get PDFGet PDF
Sample Paper for ANTHE-Junior 2015(Class VIII Studying)2015Get PDFGet PDF
Sample Paper for ANTHE-Junior 2015(Class IX Studying)2015Get PDFGet PDF

Aakash ANTHE Sample Papers PDF (Senior)

Question Papers (Class X Studying)Year Download Question PaperDownload Solution
Sample Paper for ANTHE-Senior 20122012Get PDF
Sample Paper for ANTHE-Senior 20132013Get PDF
Sample Paper for ANTHE-Senior 20142014Get PDF
Sample Paper for ANTHE-Senior 20152015Get PDFGet PDF
ANTHE –2016 Sample Paper (Senior)2016Get PDF

Download From Here: Aakash ANTHE Syllabus

Aakash Model Question Papers PDF

The Aakash ANTHE Examination will comprise of 05 sections namely:

Physics
Chemistry
Biology
Mathematics
Mental Ability

Here in the below section we are providing some important questions from Aakash ANTHE Sample Paper for Class 8, Aakash ANTHE Sample Paper for Class 9 and Aakash ANTHE Sample Paper for Class 10. Candidates are suggested to take a look at the Aakash National Talent Hunt Exam Sample Paper Questions:

Aakash ANTHE Sample Paper Questions

Question1. The liquid metal is

  1. Bismuth
  2. Magnesium
  3. Mercury
  4. Sodium

Answer: Option 3

Question2. Endothermic reactions are those in which

  1. Heat is evolved
  2. Heat is absorbed
  3. Temperature increases
  4. Light is produced

Answer: Option 2

Question3. The group displacement law is propounded by:

  1. Sody & Fujan
  2. Rutherford & Sody
  3. Rutherford & Fujan
  4. Rutherford & Madam Curie

Answer: Option 1

Do You Know: How To Get Rid Of Sleeping While Studying

Question4. Which of the following is estimated by the radio carbon dating?

  1. Age of the human being
  2. Age of the fossils
  3. Disease of the human body
  4. Purity of the metals

Answer: Option 2

Question5. What is the name of the moon of Saturn where complex organic molecules, that add its potential to life, were discovered?

  1. Sirius
  2. Rigel
  3. Vega
  4. Enceladus

Answer: Option 4

Question6. The container employed in the process of electrolysis is called:

  1. Ammeter
  2. Voltmeter
  3. Voltammeter
  4. Calorimeter

Answer: Option 3

Check Also: How Can You Write Fast In Exams?

Question7. In the galvanic cell, the process takes place is:

  1. Transformation of the electrical energy into the chemical energy
  2. Transformation of the chemical energy into the electrical energy
  3. Transformation of light energy into the electrical energy
  4. Transformation of electrical energy into the light energy

Answer: Option 2

Question8. The luster of a metal is due to

  1. its high density
  2. its high polishing
  3. its chemical inertness
  4. presence of free electrons

Answer: Option 4

Question9. Monotremes are unique mammals because they

  1. posses hair
  2. give birth to live young
  3. secret milk in a pouch
  4. lay eggs

Answer: Option 4

Question10. Poison glands of snakes are homologous to

  1. electric organs of fishes
  2. stings of rays
  3. sebaceous glands of mammals
  4. salivary glands of vertebrates

Answer: Option 4

Question11. Radical vascular bundles are those in which

  1. xylem is surrounded by phloem
  2. phloem is surrounded by xylem
  3. xylem and phloem occur on the same radius
  4. xylem and phloem occur on the different radii

Answer: Option 4

Question12. Plant bends towards the source of light on account of the movement of curvature known as

  1. geotropism
  2. thigmotropism
  3. chemotropism
  4. phototropism

Answer: Option 4

Question13. The main use of salt in the diet is to

  1. make the taste of food better
  2. produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
  3. ease the process of cooking
  4. increase the solubility of food particles in water

Answer: Option 2

Question14. The monomer of polythene is

  1. vinyl chloride
  2. ethylene
  3. ethyl alcohol
  4. None of the above

Answer: Option 2

Question15. Soda water contains

  1. carbonic acid
  2. sulphuric acid
  3. carbon dioxide
  4. nitrous acid

Answer: Option 3

Question16. The most important ore of aluminium is

  1. galena
  2. calamine
  3. calcite
  4. bauxite

Answer: Option 4

Question17. Most soluble in water is

  1. camphor
  2. sulphur
  3. common salt
  4. sugar

Answer: Option 4

Question18.Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?

  1. Krypton
  2. Xenon
  3. Neon
  4. Helium

Answer: Option 4

Get Best Answer: How To Prepare For Online Exam

Question19. Potassium nitrate is used in

  1. medicine
  2. fertiliser
  3. salt
  4. glass

Answer: Option 2

Question20. Permanent hardness of water may be removed by the addition of

  1. sodium carbonate
  2. alum
  3. potassium permanganate
  4. lime

Answer: Option 1

Check Out Here: How To Reduce Negative Marking in Entrance Exam

Aakash Institute Scholarship Test Sample Paper

ANTHE Question Papers contains questions that can help the candidates to understand the difficulty level of the examination. Download the Aakash ANTHE Model Papers PDF of Class 8, 9 and 10 from this page. 

Aakash National Talent Hunt Exam Sample Papers!!!

Practicing with Aakash ANTHE Previous Year Question Paper will also help the candidates to understand the question type, number of question etc. To apprise candidates about the same, the Aakash ANTHE Sample Paper 2020 plays an important role.

Note!!!

With the help of this page it will be easier for candidates to download the Aakash ANTHE Sample Paper 2020 in PDF format. Candidates willing to keep this page safe for further usage bookmark it by using CTRL+D tab. Candidates interested in visiting the official website of Aaksh may hit on this Official Link.

Something That You Should Put An Eye On

ANTHE Answer KeyANTHE Admit Card
ANTHE ResultAakash Institute Scholarship Test
Strategies To Improve MemoryHow to Prepare for Written Exam


Filed in: Question & Answers, Question Paper

23 Responses to "Aakash ANTHE Sample Paper 2020 (Class 8/9/10) Model Question Papers PDF"

  1. Deepak Gupta

    I want to download the sample paper. Please give me the sample paper of 8th class of 2018.

    • GAURI

      Greetings of the day. i need ANTHE model papers for student of class 8 . It’s a humble request, please provide the papers on my mail .thanks

    • Gaurav Gupta

      I want 8th class

  2. LATHISH KUMAR

    I WANT anthe class 10 engineering aspirant modal papers plz…… send me

  3. Himanshi Ruhil

    I want anthe sample paper 2018 for class 10th studying students medical

    • Atlahimabindu

      Mail plese

  4. Pratibha Kumari Jha

    I want sample paper for Class VIII for ANTHE 2018 on My Email ID.

  5. Subhashree Das

    I need ANTHE sample papers for 8th grade. It’s a humble request, please provide the sample papers.

  6. Archita

    I want to download sample papers with their answer keys for class 10

  7. Md Haseebuzzama

    I want 9th grade ANTHE sample paper with answer keys , please

  8. Aadarsh

    I want Anthe smaple paper of 2018 for grade 8th

  9. Ramjeet Jaiswal

    I want sample papers of previous exams of class 8 on my email

  10. Sushreeta Mishra

    I want sample paper of class 10 in my PDF according to latest syllabus

  11. Vidhi bhutia

    I want anthe sample paper class 10 engeneering studying with answer key.

  12. SRISHTI RANI

    I need ANTHE sample papers for 8th grade for 2018 on 28th october . It’s a humble request, please provide the sample papers.

  13. bhuwan

    pl provide the sample paper for 2018 anthe scholarship for VIII studying student.

  14. Eklavya

    Please send me the anthe 2018 sample paper for class 10

  15. Yash gupta

    Please give me sample paper of class 9 for anthe

  16. prapti

    pls provide the sample paper for class 10 studying students

  17. Md muneer

    I want to download sample paper of class 8 2019 . Please give me

  18. Soumyajit Manna

    Please send for me a sample question paper for Anthe-2019 for practice.

    • Soumyajit Manna

      Please send for me a sample question papers for AKASH ANTHE-2019 for class-X.

  19. neha

    I need a class 8 sample paper 2019

Leave a Reply

Submit Comment