Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GENPACT Interview Questions for Freshers/BPO/CA | Mostly Asked Ques-Ans

GENPACT Interview Questions

To get Job in GENPACT, applicants need to qualify Interview at last. Genpact Interview Process consists of Technical & HR Interview. GENPACT Interview Questions related to specific fields are asked in Interview. Check Mostly Asked Ques-Ans from below page.

GENPACT Interview Questions can be of wide range starting from your introduction, Qualification, Experience, Industry specific experience. A perfect GENPACT Recruitment process can assist to pick the most willing candidates amongst all applicants.

GENPACT Interview Questions and Answers!!!

To help all the contenders in cracking the GENPACT Interview, here we have provided GENPACT Interview Questions for Freshers/ BPO/ CA etc. Go through the below provided GENPACT Interview Questions and Answers to crack Interview easily.

The Process of selecting candidates focuses on abilities, knowledge, skills, experience and various other related factors. Scroll down this page of recruitmentresult.com to get complete details regarding GENPACT Interview Questions.

GENPACT Interview Questions

Genpact Interview Process:

Genpact Interview process consists of Technical Interview and HR Interview. Following are the details of each phase:

Genpact Technical Interview

  • Questions related to specific technical fields are asked in this round. Questions may be based on specific knowledge about the company’s technical activities
  • Understand the technical work required to be completed as part of the job applied for or may enquire candidates to solve actual technical problems that they would be likely to face if employed.

Genpact HR Interview

  • Final step to select a candidate as an employee is Interview as it helps to determine a candidate’s personality.
  • Questions can be of wide range starting from your introduction, Qualification, Experience, Industry specific experience, Courses done, your strengths and weaknesses, salary expectations, friends, family etc.

Read Out Here: BPO Interview Questions and Answers

GENPACT Technical Interview Questions

GENPACT Interview Questions for BPO

Question 1:Tell something about BPO and how it works?

Answer:BPO is abbreviated as Business Process Outsourcing.  When a company wants its non-core work to be done by an expert at cheaper costs then they outsource their work to other country, which is called Business Process Outsourcing.

Question 2:What are the major sectors for outsourcing?

Answer: IT and Communication, Medical and health services, Insurance, Finance, Law and Jurisdiction are some of the sectors where majority of outsourcing works get done.

Question 3:Are you comfortable working in night shifts?

Answer: Always answer this question as yes, as the majority of the outsourcing work is done according to the country timeline from where the work gets outsourced in which case it is night shift most of the time.

Question 4:What is inbound and outbound call centers?

Answer: An inbound call centers will only receive calls while outbound call centers will place calls. In general inbound call centers function as companies’ service department, while outbound handles the service department.

Question 5:How can you relate call centers to BPO?

Answer: Call centers may be one of the very first processes in a business that was openly outsourced.

Do You Know: How to Answer Confusing Interview Questions

GENPACT Interview Questions for CA

Question 1: What are the five heads of income to calculate Total Income of the Assess?

Answer: Income from Salaries, Income from House Property, Profits from Business and Profession, Income from Capital Gains and Income from Other Sources

Question 2:Which are the main items included in Salary?

Answer:Wages, Annuity or Pension, Gratuity, Fees commission, perquisites or profits in lieu of salary or in addition to salary or wages, Advance of Salary, Payment received from the employer for the period of leave not availed.

Question 3:Define Gratuity.

Answer: Gratuity is the amount payable by the employer to the employee as recognition for the long term association of the employee with the employer.

Question 4: Define Pension.

Answer: Pension is a periodical payment received by the employee from the employer after he ceases to be the employee. It is taxed as Salary.

Question 5:What is the criterion for exemption of H.R.A?

Answer: Salary of the employee, House Rent Allowance, Rent paid by the employee, The place where the house is taken on rental basis.

Read Also: Interview Preparation Tips for getting a Job

GENPACT HR Interview Questions:

Question 1:Give me brief information about yourself.

Question 2: Any challenging situation that you have faced and after which you felt a sense of accomplishment?

Question 3: What is the one thing that you regret?

Question 4: What are your two biggest strengths and weaknesses?

Question 5: What are your traits that are in line with the company’s mission statement?

Question 6: What do you know about Genpact?

Question 7:Tell me an experience of yours wherein you were asked to do something which wasn’t as per your liking. How did you manage it?

Question 8: Do you have what it takes to work under pressure? What makes you angry?

Question 9: How much salary do you expect?

Question 10:Narrate an incident when you helped to resolve a conflict between others.

Get Best Answer: How to Impress the Interviewer in 60 Seconds

Final Words:

When preparing for a GENPACT Interview, applicants must review basic structures and algorithms (searching, sorting, hashing). Above provided Important GENPACT Interview Questions and Answers will help you a lot to crack the Interview.

If contenders have any query regarding Genpact Company Interview Questions & Answer, then drop the comment in below provided comment box. You can also follow us on Facebook & Google+.

Something That You Should Put An Eye On

GENPACT Salary In IndiaGENPACT Recruitment
Interview Preparation TipsInterview Questions and Answers
Common Interview MistakesInterview Tips For Freshers
How To Dress For An InterviewJob Interview Do’s and Don’ts

Filed in: Interview

Leave a Reply

Submit Comment