Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JAIIB Previous Year Question Papers (Accounting and Finance) PDF Download

JAIIB Previous Year Question Papers

Indian Institute of Banking & Finance (IIBF) conducts Junior Associate of the Indian Institute of Bankers Examinations. Contenders preparing for JAIIB written exam must practice from JAIIB Previous Year Question Papers.

The JAIIB Exam organized twice in a year. The questions are asking in the examination from the subject Accounting and Finance and others. We have provided JAIIB exam previous year question papers PDF to download.

Applicants are required to follow direct link to JAIIB previous year question papers free download PDF available on this page which is well prepared by the team members of recruitmentresult.com.

JAIIB Previous Year Question Papers

Get JAIIB Exam Previous Year Questions Paper PDF:

Principles and Practices of Banking
JAIIB PPB Sample Questions for Nov 2017Hit Here
Accounting and Finance for Bankers
JAIIB AFB Sample Questions for Nov 2017Hit Here
Legal and Regulatory Aspects of Banking
JAIIB Legal Sample Questions for Nov 2017Hit Here

JAIIB Previous Year Question Papers With Answers:

Question 1: Which insurance company has come up with India’s first ever insurance cover for individual victims of cyber crime?

  1. ICICI
  2. Muthoot Finance
  3. LIC
  4. Bajaj Allianz

Answer: 4

Question 2: Who is the governor of Reserve Bank of India (RBI)?

  1. Urjit Patel
  2. Ajay Thyagi
  3. Raghuram Rajan
  4. U K Sinha

Answer: 1

Question 3: What amount of financial assistance will be granted to the pregnant women who undergo institutional delivery under Maternity Benefit Scheme as per Budget 2017?

  1. Rs 2000
  2. Rs 4000
  3. Rs 6000
  4. Rs 8000

Answer: 3

Question 4: As per reports, India received the Foreign Direct Investment (FDI) of what amount between April 2000 and September 2016?

  1. 150 billion US dollar
  2. 300 billion US dollar
  3. 640 billion US dollar
  4. 900 billion US dollar

Answer: 3

Question 5: How much amount will be provided by NITI Aayog to every district to encourage digital payment system?

  1. Rs 1 lakh
  2. Rs 2 lakh
  3. Rs 5 lakh
  4. Rs 10 lakh

Answer: 3

Question 6: Which method of capital budgeting called benefit cost ratio?

  1. Pay back period method
  2. Net present value method
  3. Payout period method
  4. Profitability Index method

Answer: 4

Get Here Subject Wise Detailed: JAIIB Syllabus

 Question 7: Which is the determinants of Capital Structure?

  1. Government Policy
  2. Control
  3. Tax
  4. Requirement of Investors

Answer: 1

Question 8: The significance of capital budgeting arises mainly due to the

  1. Complicacies of Investment decisions
  2. Irreversible in nature
  3. Large Investment
  4. All of the above

Answer: 4

Question 9: Which is the traditional method of Capital budgeting?

  1. Accounting Method
  2. Payout Method
  3. Pay back Method
  4. All of the above

Answer: 4

Question 10: In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:

  1. 3100
  2. 6240
  3. 6500
  4. 9600

Answer: 2

Question 11: A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

  1. 12
  2. 15
  3. 18
  4. 21

Answer: 2

Question 12: A 6% stock yields 8%. The market value of the stock is:

  1. 48
  2. 75
  3. 96
  4. 133.33

Answer: 2

From Here: Free Download IIBF JAIIB, CAIIB Preparation Books

Question 13: A man invested Rs. 4455 in Rs. 10 shares quoted at Rs. 8.25. If the rate of dividend be 12%, his annual income is:

  1. 207.40
  2. 534.60
  3. 648
  4. 655.60

Answer: 3

Question 14: Rs. 9800 are invested partly in 9% stock at 75 and 10% stock at 80 to have equal amount of incomes. The investment in 9% stock is:

  1. 4800
  2. 5000
  3. 5400
  4. 5600

Answer: 2

Question 15: A man invests some money partly in 9% stock at 96 and partly in 12% stock at 120. To obtain equal dividends from both, he must invest the money in the ratio:

  1. 3 : 4
  2. 3 : 5
  3. 4 : 5
  4. 16 : 15

Answer: 4

Question 15: By investing Rs. 1620 in 8% stock, Michael earns Rs. 135. The stock is then quoted at:

  1. 80
  2. 96
  3. 106
  4. 108

Answer: 2

Question 16: National Housing Bank and this bank ties up for the Rural Housing Interest Subsidy Scheme (RHISS) of the Ministry of Rural Development.

  1. Axis Bank
  2. Yes Bank
  3. HDFC Bank
  4. Indian Overseas Bank

Answer: 4

Question 17: How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

  1. 10
  2. 20
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Question 18: World Bank signs USD 300m loan for __________ quake reconstruction.

  1. Nepal
  2. Iran
  3. Iraq
  4. France

Answer: 1

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 19: How many banks have suspended some accounts of major Bitcoin exchanges in India on suspicious transactions recently?

  1. 3
  2. 5
  3. 7
  4. 8

Answer: 2

Question 20: Which bank ties up with Amplus Energy Solutions?

  1. Axis Bank
  2. Dena Bank
  3. Dhanalakshmi Bank
  4. Yes Bank

Answer: 4

Question 21: This bank becomes 1st Indian Bank to Cross Rs5 trillion Market Capitalisation.

  1. SBI
  2. ICICI
  3. Axis
  4. HDFC

Answer: 4

Question 22: This bank partnership with Hedge Equities Ltd for providing Portfolio Investment Scheme (PIS) services to NRIs.

  1. Federal Bank
  2. Dhanalakshmi Bank
  3. Lakshmi Vilas Bank
  4. SBI Bank

Answer: 1

Question 23: This bans funds from buying cryptocurrencies.

  1. HSBC
  2. Brazil regulator
  3. BNP Paribas
  4. Credit Agricole Group

Answer: 2

Question 24: With which bank Capital First agree to merge in Share Swap Deal?

  1. Axis
  2. Canara
  3. IDBI
  4. IDFC

Answer: 4

Question 25: This bank has tied up with National Scheduled Castes Finance and Development Corporation(NSFDC) to provide financial assistance for economic empowerment.

  1. Syndicate Bank
  2. Allahabad Bank
  3. Punjab National Bank
  4. Andhra Bank

Answer: 3

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Question 26: Which bank ties with Ola for Integrated Offers?

  1. ICICI Bank
  2. Axis Bank
  3. Yes Bank
  4. HDFC Bank

Answer: 1

Question 27: How many percentage World Bank Projects Indias Growth Rate?

  1. 3%
  2. 8%
  3. 5%
  4. 5%

Answer: 1

Question 28: Paytm Payments Bank partnered with this bank for FD Facility.

  1. Lakshmi Vilas Bank
  2. Yes Bank
  3. Allahabad Bank
  4. Induslnd Bank

Answer: 4

Question 29: Yes Bank and this private company has tied up to provide Aadhaar- enabled cardless and pinless ATM service for the customers.

  1. ZestMoney
  2. Lendingkart
  3. Fino Payment
  4. Nearby Technologies

Answer: 4

Question 30: Which of the following got RBI clearance to register and function as a non-banking finance company (NBFC) recently?

  1. Exim Bank
  2. Asian Development Bank
  3. BSTDB
  4. TIHCL

Answer: 4

JAIIB accounting and finance for bankers previous year question papers will help a lot to get prepare for the examination. Candidates must download JAIIB previous year question papers PDF by follow link present on this page.

Check Out: Banking and Finance Current Affairs

JAIIB exam previous year question papers are the only way to get knowledge about the type of questions asking in the examination. Students should check IIBF JAIIB previous year question papers from our page which is only designed for the suitability of the candidates.

Conclusion:

We hope, applicants have fetched complete information regarding JAIIB Previous Year Question Papers. But still, if you have any query related to JAIIB previous year question papers with answers then you must ask it in below given comment box. Our expert team will definitely solve your query as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryTips to Manage Stress
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
Stay Awake All Night To StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment