Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

KPSC Question Papers | (Group A-B-C) JTO/FDA/SDA Previous Papers PDF Online

KPSC Question Papers

Download KPSC Question Papers PDF Online for (Group A-B-C) JTO/FDA/SDA and other Examinations!! In order to crack Karnataka PSC Exam, you need to have KPSC FDA SDA Model Question Papers and KPSC Previous Question Papers which have provided below.

KPSC Question Papers with Answers PDF helps you to know about the theme of questions as well as topic details from which questions will be asked in the examination. In order to grab more details related to KPSC Old Question Papers with Answers, scroll down this page soon.

KPSC Model Question Papers Importance

The below provided KPSC model question papers will assist you in gaining the knowledge of exam pattern and apart from this solving KPSC previous question papers on regular basis will help you in increase your speed and efficiency.

The below page contains all the necessary information regarding KPSC Previous Papers. To know more about KPSC Question Papers go through this page which is well prepared by the team of recruitmentresult.com

KPSC Question Papers

KPSC Compulsory Kannada Exam Question Papers / KPSC Assistant Engineer Question Papers / KPSC JE Question Papers

Paper CodeKPSC Previous Year Question Papers PDF
KPSC Previous Year Question Papers Answers 2017
264Download PDF
265Download PDF
266Download PDF
267Download PDF
268Download PDF
269Download PDF
270Download PDF

KPSC Exam Question Papers for State Accounts & Audit Department Exam

Paper CodeKPSC Previous Year Question Papers PDF
Question papers 2017
147Download PDF
148Download PDF
149Download PDF
150Download PDF
151Download PDF
152Download PDF
153Download PDF
154Download PDF

KPSC Exams Question Papers for Gazetted Probationers (Prelims) 2017

KPSC Question Papers with Answers 2017
Gazetted Probationers (Prelims) 2017PAPER –I
PAPER -II

Direct Links for Karnataka Public Service Commission Junior Trainee Officer Post

General Studies Paper
Civil Engineering
Mechanical Engineering
Electrical Engineering
Electronics Engineering

Download KPSC FDA/SDA Previous Year Question Papers

KPSC FDA/SDA Question PaperDownload link Pdf
FDA Question Paper EnglishDownload here
FDA Question Paper G.KDownload here
FDA Question Paper Kan. Lang.Download here
SDA Question Paper G.KDownload here
SDA Question Paper Kan. Lang.Download here

 

KPSC model question papers

KPSC solved question papers for First Division AssistantsKPSC model question papers for Second Division Assistants
Kannada LanguageKannada Language
General KnowledgeGeneral Knowledge
General EnglishGeneral English

KPSC Exams Question Papers

KPSC previous year question papers and ans. Key for 2009Download PDF
KPSC question papers with answers for 2008Download PDF 1, Download PDF 2 and Download PDF 3
KPSC departmental exam question papersDownload PDF 1 and Download PDF 2
KPSC question papers 2011 pdfKannada Language

General Knowledge

General English

 KPSC Question Papers 2017

Question Papers OF AE/JE & Compulsory Kannada OF Wrd Department ExamQuestion Papers OF State Accounts & Audit Department Exam
KPSC Question Papers Code wise
264147
265 148
266 149
267150
268151
269 152
270  153
154

 Candidates can get rest of the KPSC Previous Year Question Papers PDF like KPSC Compulsory Kannada Exam Question Papers/ KPSC Group C Previous Year Question Papers/ KPSC FDA SDA Previous Year Question Papers/ KPSC Assistant Engineer Electrical Previous Question Papers/ KPSC Staff Nurse Previous Question Papers Pdf/ KPSC Group C Non Technical Question Papers/ KPSC Excise Sub Inspector Previous Year Question Papers etc with the help of Link given below:

For Rest of the KPSC Question Papers >>> Hit Here

How to get KPSC Question Papers?

  • First of all visit the official website i.e. kpsc.kar.nic.in to download KPSC general knowledge question papers, KPSC technical and nontechnical question papers etc.
  • After reaching the homepage go to the “For Applicants” section and hit on Question Papers link to get Official PDF of KPSC Question Papers with Answers PDF, KPSC Prelims Question Papers etc.
  • A new page will come out along with various KPSC old question papers links
  • Select the appropriate position and hit on the KPSC previous year question papers link
  • Once you hit a new PDF will appear on next screen along with the KPSC previous question papers pdf.
  • Then check out the KPSC Technical And Nontechnical Question Papers and download KPSC previous year question papers pdf and start preparing according to it.

KPSC Previous Year Question Papers

With the help of the KPSC Old Question Papers With Answers it will become easier for candidates to know that what type of questions will appear in examination. KPSC FDA Question Papers With Answers will contain all those questions that have been asked in previous years. To prepare for the examination it is important for contenders to prepare according to the KPSC Previous Question Papers. as with the help of KPSC General Knowledge Question Papers the structure of examination will also become clear for candidates.

For Rest of the KPSC Question Papers >>> Hit Here

About KPSC:

  • Karnataka Public Service Commission is also referred as KPSC and it is an open segment commission which leads a few enrollment examinations for enlisting qualified and meticulous contenders to different Protection Officer/AE or we can state positions accessible.
  • This notable KPSC is the state government possessed commission which is headquartered at Bangalore, a capital of Karnataka State and has finished its 60 years of voyage for effectively enrolling the meriting applicants on different positions.
  • A few applicants apply for the positions discharge by the commission and afterward show up in the enrollment examination too.

Must Check: PSC Previous Years Question Papers

KPSC Previous Year Question and Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Read Also:  Tips To Create Your Own Study Guide

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

You May Read This: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 7: Who invented the BALLPOINT PEN?

  1. Biro Brothers
  2. Waterman Brothers
  3. Bicc Brothers
  4. Write Brothers

Answer: 1

Question 8: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Question 9: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: 1

Read Also: How To Stay Awake All Night To Study

Question 10: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Question 11: Surge tanks are used

  1. for storage water
  2. to increase the velocity in a pipeline
  3. as overflow valves
  4. to guard against water hammer.

Answer: 4

Question 12: As per IS : 1172-1963, water required per head per day for average domestic purposes, is

  1. 50 litres
  2. 65 litres
  3. 85 litres
  4. 105 litres
  5. 135 litres.

Answer: 5

You Can Also Check: How To Overcome Exam Fear

Question 13: In slow sland filters, the turbidity of raw water can be removed only up to

  1. 60 mg/litre
  2. 75 mg/litre
  3. 100 gm/litre
  4. 150 mg/litre.

Answer: 1

Question 14: Biochemical Oxygen Demand (B.O.D.) of safe drinking water must be

  1. nil
  2. 5
  3. 10
  4. 15
  5. 20

Answer: 1

Question 15: Acidity in water is caused due to

  1. Mineral acids
  2. Free CO2
  3. Iron sulphate
  4. Aluminium sulphate
  5. All the above.

Answer: 5

Want to Know? How to Get in the Mood to Study

Question 16: The transitional middle portion of a logistic curve follows

  1. a geometric growth
  2. a logarithmic growth
  3. a first over curve
  4. a constant rate.

Answer: 4

Question 17: Pick up the correct statement from the following :

  1. Excess quantities of iron and manganese in water, cause discolouration of clothes
  2. Lead and barium salts have toxic effect
  3. Arsenic and selenium are poisonous to human health
  4. Higher copper content affects the lungs
  5. All the above.

Answer: 5

Question 18: Pick up the incorrect statement from the following regarding fire hydrants

  1. Fire hydrants are fitted in water mains at 100 m to 150 m apart at fire
  2. The minimum water pressure hydrants, is kept 1.5 kg/cm2
  3. The water at pressure 1 to 1.5 kg/cm2 is made available for 4 to 5 hours for constant use
  4. None of these.

Answer: 4

You May Read This: Common Mistakes You Make in Tests

Question 19: The specific retention is least in case of

  1. Clay
  2. Sand
  3. Silt
  4. Coarse gravel.

Answer: 4

Question 20: B.O.D. of treated water should be

  1. 10 ppm
  2. 25 ppm
  3. 20 ppm
  4. 30 ppm

Answer: 4

Final Note:

Candidates interested in availing more details about KPSC Question Papers may also go through this Official Link. Candidates who are satisfied with the query regarding the details given on this page may bookmark it by using CTRL+D tab. Aspirants who are not satisfied with the details given here on this page may mention their comments in below given comment box.

Something That You Should Put An Eye On

KPSC RecruitmentKPSC Result
KPSC Admit CardPublic Service Commission Exam Books
Kerala PSC NotificationLatest PSC Jobs
Written Exam TechniquesTips to Prepare for Written Exam

Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment