Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

IBPS RRB Previous Year Question Paper (Officer/Office Asst) Old Papers pdf

IBPS RRB Previous Year Question Paper

Those, who are preparing for IBPS Regional Rural Bank Exam, can get IBPS RRB Previous Year Question Paper and do their preparation as according to it. Here on this page we have provided PDFs files for IBPS RRB Old Question Paper of Last Officer/Office Asst exam, which will help you to know the structure of examination.

Candidates, who want to get recruited on the vacant posts of Officer/Office Asst, have to qualify the IBPS RRB exam conducted by Institute of Banking Personnel Selection. To get qualifying marks in exam, you have to prepare well for examination through IBPS RRB Previous Year Question Paper.

IBPS RRB Officer Previous Year Question Paper PDF:

IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper can assist you for better preparation of exam. Also candidates will get to know about the scheme of IBPS RRB exam and its difficulty level through IBPS RRB Old Question Paper.

Candidates can acquire the PDF files of IBPS RRB Previous Year Question Paper from the beneath ward section of this page, which is well tailored by the team of recruitmentresult.com

Get below IBPS RRB Previous Year Question Paper PDF>>

IBPS RRB Previous Year Preliminary Exam Question Paper

Download IBPS RRB Last 5 Year Question Papers

IBPS RRB 2014 Solved Question Paper

IBPS RRB Previous Year Question Paper

Here are some of the important questions from examination point of view:

Question 1: Who has created a national record in the 63kg women’s category at the 33rd Women Senior National Weightlifting Championships?

  1. Amandeep Kaur
  2. S Thasana Chanu
  3. Karnam Malleswari
  4. Rakhi Halder

Correct Answer: 4 [Rakhi Halder]

Question 2: The cultural extravaganza “2018 Bharat Parv” will organise from which Indian monument?

  1. India Gate
  2. Jantar mantar
  3. Red Fort
  4. Gateway of India

Correct Answer: 3 [Red Fort ]

Question 3: Hugh Masekela, the legendary jazz musician and anti-apartheid activist has passed away. He hailed from which country?

  1. France
  2. South Africa
  3. Israel
  4. Brazil

Correct Answer: 2 [South Africa]

Question 4: The 2018 National Girl Child Day (NGCD) is celebrated on which date in India?

  1. January 24
  2. January 25
  3. January 23
  4. January 26

Correct Answer: 1  [January 24]

Question 5: Who has been appointed as the new Director General (DG) of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI)?

  1. Kumar Manish
  2. Sanjaya Baru
  3. Shyamal Mukherjee
  4. Dilip Chenoy

Correct Answer: 4 [Dilip Chenoy]

Get in Detailed Way: IBPS RRB Selection Procedure

Question 6: Which Bollywood personality has been honoured with the 24th Crystal Award at the World Economic Forum (WEF-2018)?

  1. Deepika Padukone
  2. Aamir Khan
  3. Shah Rukh Khan
  4. Priyanka Chopra

Correct Answer: 3 [Shah Rukh Khan]

Question 7: Which country has acquired the top spot for global investment, as per latest PwC 21st CEO Survey 2018?

  1. United Kingdom
  2. Japan
  3. United States
  4. India

Correct Answer: 3 [United States]

Question 8: Which state government has signed sister-state agreement with Canton of Zurich?

  1. Himachal Pradesh
  2. Andhra Pradesh
  3. Karnataka
  4. Kerala

Correct Answer: 2 [Andhra Pradesh]

Question 9: Rachel Morrison has become the first female cinematographer to be nominated for Oscar 2018. She hails from which country?

  1. United States
  2. France
  3. Italy
  4. Israel

Correct Answer: 1  [United States]

Question 10: The Central Institute of Brackishwater Aquaculture (CIBA) is located in which city?

  1. Kolkata
  2. Chennai
  3. Hyderabad
  4. New Delhi

Correct Answer: 2 [Chennai]

Check Out Marking Scheme: IBPS RRB Exam Pattern

Question 11: What is the India’s GDP growth forecast for 2018, as per IMF’s latest World Economic Outlook (WEO) update?

  1. 7.4%
  2. 7.8%
  3. 6.6%
  4. 7.6%

Correct Answer: 1  [7.4%]

Question 12: What is the theme of the 48th annual meeting of the World Economic Forum (WEF-2018)?

  1. Mastering the Fourth Industrial Revolution
  2. Responsive and Responsible Leadership
  3. Creating a Shared Future in a Fractured World
  4. Together create a United World

Correct Answer: 3 [Creating a Shared Future in a Fractured World]

Question 13: Which city is hosting the International Conference on dam safety?

  1. Kochi
  2. Thiruvananthapuram
  3. Hyderabad
  4. Chennai

Correct Answer: 2 [Thiruvananthapuram]

Question 14: Which Indian shuttler has won the 2018 Swedish Open Junior International Series?

  1. Parupalli Kashyap
  2. B. Sai Praneeth
  3. Kidambi Srikanth
  4. Siddharth Pratap Singh

Correct Answer: 4 [Siddharth Pratap Singh]

Question 15: Who has taken charge as the new Director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)?

  1. S Somanath
  2. M.Y.S. Prasad
  3. K. Sivan
  4. Y S Reddy

Correct Answer: 1  [S Somanath]

Get Online Test Series: IBPS RRB Mock Test

Question 16: Which country to host the ministerial meeting of International Energy Forum (IEF-2018)?

  1. Sri Lanka
  2. Nepal
  3. India
  4. Indonesia

Correct Answer: 3 [India]

Question 17: Which city is hosting the 2018 India-ASEAN Business & Investment Conference?

  1. Kochi
  2. Chandigarh
  3. New Delhi
  4. Lucknow

Correct Answer: 3 [New Delhi ]

Question 18: Which country to host the 6th edition of ICC Women’s World Twenty20 2018?

  1. Australia
  2. England
  3. New Zealand
  4. West Indies

Correct Answer: 4 [West Indies]

Question 19: Which state government has launched a health assurance scheme “Chief Minister-gi Hakshelgi Tengbang (CMHT)” for the poor and disabled people?

  1. Tripura
  2. Nagaland
  3. Mizoram
  4. Manipur

Correct Answer: 4 [Manipur]

Question 20: Which Union ministry has launched the ‘Protocol for Star Rating of Garbage-Free Cities’?

  1. Ministry of Information and Broadcasting
  2. Ministry of Corporate Affairs
  3. Ministry of Housing and Urban Affairs
  4. Ministry of Law and Justice

Correct Answer: 3 [Ministry of Housing and Urban Affairs]

From Here, Get Complete: IBPS RRB Syllabus

IBPS RRB Previous Year Question Paper:

With the help of IBPS RRB Previous Year Question Paper candidates can get an idea about the type of questions to be asked in the examination.  Candidates may also download the IBPS RRB Previous Year Question Paper With Answer Pdf by visiting the official website i.e. ibps.nic.in.

The IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper contains all those questions that are important from examination point of view and and also have repeated in IBPS Previous Year Exams.

IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper Pdf:

The IBPS RRB Previous Year Question Paper Pdf has been classified in various categories like IBPS RRB Officer Scale 1 Previous Year Question Paper, Previous Year Question Paper Of IBPS RRB Office Assistant, IBPS RRB Office Assistant Multipurpose Previous Year Question Paper Pdf etc.

RRB IBPS Previous Year Question Paper can also help candidates in attempting IBPS RRB Question Paper 2018 well. Hence IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper Pdf In Hindi plays an important role in preparation for upcoming examination.

Get Here Job Notification With Exam Dates: IBPS RRB Recruitment

Final Note:

We hope after going through this page and after downloading the IBPS RRB Prelims Previous Year Question Paper and Previous Year IBPS RRB mains Question Paper candidates can easily prepare for their examination.

Dear candidates if you want to get more updates like this then you may visit our web portal regularly.

Something That You Should Put an Eye On

IBPS RRB NotificationIBPS RRB Score Card
IBPS RRB Hall Ticket IBPS RRB Eligibility Criteria
IBPS RRB ResultIBPS Exam Calendar
IBPS NotificationIBPS Common Interview Questions
IBPS Current AffairsGuidelines for Negative Marking in IBPS Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment