Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UP Polytechnic Previous Year Papers 2020| JEECUP Question Paper Solved PDF

UP Polytechnic Previous Year Papers

Uttar Pradesh Joint Entrance Examination (Polytechnic) for session 2020-21 is going to be conducted for Group A and Group E on 31-5-2020 in all UP districts and online examination will be held for Group-B, C, D, F, G, H, I & Group-K1, K2, K3, K4, K5, K6, K7, K8 on 01-06-2020 in selected districts of UP. To crack the entrance test, download UP Polytechnic Previous Year Papers PDF. Just practice solved JEECUP Question Paper (Group A to K) & boost up your speed.

recruitmentresult.com

JEECUP UP Polytechnic 2020 Short Overview:

Conducted byJoint Entrance Examination
Council, Uttar Pradesh
Motto of ExamAdmission to various
Polytechnic Courses
CategoryUP Polytechnic Previous
Year Papers 2020
Application ModeOnline
Examination LevelState Level
Last date for Submission of
Online Application Form 2020
20-04-2020 (Extended)
Errors in the application form can be modified from21-04-2020 to 24-04-2020
UP Polytechnic 2020 Exam Date31st May 2020
(Group A & E) &
1st June 2020
(Group B to I & K1 to K8)
JEECUP Result 2020 For
Polytechnic Entrance
June/July 2020
Starting of Counselling processJuly/ August 2020
JEECUP Official Websitejeecup.nic.in

UP Polytechnic Previous Year Papers

Download Here: JEECUP Previous Year Paper Group A

Download Here: JEECUP Previous Year Paper Group K

UP Polytechnic Previous Year Papers PDF:

यूपी पॉलिटेक्निक एंट्रेंस एग्जाम 2020:

यूपी पॉलिटेक्निक प्रवेश परीक्षा को UPJEE (उत्तर प्रदेश संयुक्त प्रवेश परीक्षा) के रूप में भी जाना जाता है।  राज्य में पॉलिटेक्निक संस्थानों द्वारा प्रदान किए जाने वाले इंजीनियरिंग, प्रौद्योगिकी, फार्मेसी और अन्य डिप्लोमा पाठ्यक्रमों में प्रवेश के लिए 31 मई 2020 और 1 जून 2020 को JEECUP 2020 (यूपी पॉलिटेक्निक) परीक्षा आयोजित होगी|

यूपी पॉलिटेक्निक प्रश्न पत्र 2020:

यूपी पॉलिटेक्निक की तैयारी करने वाले सभी विद्यार्थी यूपी पॉलिटेक्निक प्रश्न पत्र, प्रैक्टिस टेस्ट फ्री डाउनलोड कर सकते हैं| 31 मई 2020 और 1 जून 2020 परीक्षा में बहुविकल्पीय प्रश्न आएंगे, जिनमें शामिल है- भौतिकी, रसायन और गणित|

UP Polytechnic Important Question and Answers

Question1: If the ratio of the second and third term in the expansion of (a + b)2 is equal to the ratio of the third and fourth term in the expansion of (a + b ) n+3, then the alue of n is equal to :

  1. 8
  2. 7
  3. 5
  4. 3

Answer: 3

Question2: The equation of the line which is parallel to the straight line 3x + 4y – 7 = 0 and passing through (1,2) is :

  1. 3x + 4y = 11
  2. 3x+4y+11= 0
  3. 4x-3y+2=0
  4. 3x+4y+7=0

Answer: 3

Must Read: How To Find Online Study Material

Question3: A dice is thrown then the probability that the sum of the number is 1 or 6 is:

  1. 1/5
  2. 1/3
  3. 2/5
  4. 3/4

Answer: 2

Question4: The sum of 20 terms of the series 1 + 4 + 7 + 10 +….is:

  1. 290
  2. 490
  3. 590
  4. none of these

Answer: 3

Question5: Which is correct for inside charged sphere?

  1. E ≠ 0, V = 0
  2. E=0, V= 0
  3. E≠0, V≠0
  4. E=0, V = 0

Answer: 2

Significant Links for UP Polytechnic Exam 2020:

UP Polytechnic Application FormGet Here
JEECUP Application FormGet Here
JEECUP Admit CardGet Here
JEECUP UP Polytechnic Answer KeyGet Here
JEECUP Polytechnic ResultsGet Here
JEECUP 2020 Polytechnic CounsellingGet Here
Top 10 UP Polytechnic CollegeGet Here

Question6: The function of a grid in a triode is :

  1. to increase plate voltage
  2. to decrease plate voltage
  3. reduce the effect of space charge
  4. None

Answer: 1

Question7: The wavelengths associated with photons and electron are same, the ratio of their momentum will be:

  1. 1: 1
  2. 2: 1
  3. 1: 4
  4. 3: 2

Answer: 1

Question8: Of which the velocity is equal to light velocity:

  1. Cathode ray
  2. X-rays
  3. positive ray
  4. all

Answer: 2

Check Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Question9: If the pressure of a gas is doubled at constant temperature, then the velocity of Sound in the gas becomes:

  1. unchanged
  2. √2 times
  3. half
  4. double

Answer: 1

Question10: Which quantity doesn’t remain constant in simple harmonic motion:

  1. Period
  2. velocity
  3. frequency
  4. amplitude

Answer: 2

Question11: The momentum correction factor (β) for the viscous flow through a circular pipe is

  1. 25
  2. 33
  3. 50
  4. 66
  5. 00

Answer: 2

Also Read: Last Minute Exam Preparation Tips

Question12: A piezometer opening in pipes measures

  1. velocity head
  2. static pressure
  3. total pressure
  4. negative static pressure.

Answer: 2

Question13: An independent mass of a fluid does not posses

  1. elevation energy
  2. kinetic energy
  3. pressure energy
  4. none of these.

Answer: 3

Question14: A short tube mouthpiece will not run full at its outlet if the head under which the orifice works, is

  1. less than 12.2 m of the water
  2. more than 12.2 m of the water
  3. equal of 12.2 m of water
  4. none of these.

Answer: 2

Question15: Hydrostatic pressure on a dam depends upon its

  1. length
  2. depth
  3. shape
  4. material
  5. both (2) and (3)

Answer: 5

Check List of : Top Engineering Colleges In India 

Question16: When two layers of a fluid separated by dy move over the other with a difference of velocity dv, causes a shearing stress , where μ is known as

  1. coefficient of viscosity
  2. absolute viscosity
  3. dynamic viscosity
  4. viscosity
  5. all the above.

Answer: 5

Question17: A pipe of 0.1 m2 cross sectional area suddenly enlarges to 0.3 m2 cross-sectional area. If the discharge of the pipe is 0.3 m3 /sec, the head loss is

  1. 2/g m of water
  2. g/2 m of water
  3. 1g m of water
  4. g m of water.

Answer: 1

Question18: Maximum efficiency of transmission of power through a pipe, is

  1. 25%
  2. 3%
  3. 50%
  4. 67%.

Answer: 4

Get Best Answer: How to Prepare for Written Exam

Question19: An ideal flow of a liquid obeys

  1. Continuity equation
  2. Newton’s law of viscosity
  3. Newton’s second law of motion
  4. dynamic viscosity law,

Answer: 1

Question20: Reynold number is the ratio of initial force and

  1. viscosity
  2. elasticity
  3. gravitational force
  4. surface tension.

Answer: 1

How to Crack UP Polytechnic Entrance Exam (26th May 2020)?

  • Refer detailed UP Polytechnic Entrance Exam Syllabus
  • Prepare a suitable time-table and plan accordingly.
  • UP Polytechnic Sample Paper will assist you to boost speed.
  • Lay emphasize to UP Polytechnic Exam Pattern 2020.
  • Take help from the reference books and UP Polytechnic Previous Year Papers.
  • Make short notes on difficult topics and revise them on regular basis.
  • By referring UP Polytechnic Question Paper or UP Polytechnic Previous Year Question Paper, you may know structure of paper.

UP Polytechnic Entrance Exam 2020:

This Entrance Exam is also known as UPJEE (Uttar Pradesh Joint Entrance Examination). It is taking place on 31st May 2020 and 1st June 2020 for admission in engineering, technology, pharmacy and other diploma courses.

Numerous polytechnic institutions affiliated to Board of Technical Education, U.P considers the JEECUP scores to offer admission in polytechnic programmes.

Know Here: Top Colleges in India

UP Polytechnic Colleges

Polytechnic colleges are generally Diploma College where candidates get a possibility to study various degree courses.

With the different professional courses available here, a student can think of an self-governing career in his life. These courses here are vocational as well as technical.

The course duration may differ from 1-4 years. Every polytechnic college conducts its own entrance examination for admission of eligible candidates in varying degree of the college.

Every such diploma college is divided into states and follows a particular admission process.

Final Words:

Check this complete page and download UP Polytechnic Previous Year Papers 2020. Also subscribe to our free mail services to get instant mails directly in your mail box.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryTips To Score Good Marks
How To Prepare For Online ExamHow to Solve Problem in Exam
Get Rid Of Sleeping While StudyingHow Do Toppers Study?

Filed in: Question & Answers, Question Paper, Study Material Tags: 

3 Responses to "UP Polytechnic Previous Year Papers 2020| JEECUP Question Paper Solved PDF"

  1. vamsi

    nice

    • Mritunjayshukla

      Sir please provide group E1 bio pharmacy entrance exam previous years papers

      • Monu

        Nice but model paper hindi me day

Leave a Reply

Submit Comment