Latest Qualification Jobs

TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 In Tamil/Eng: Previous Papers PDF

TNPSC Group 2 Model Question Paper

To prepare for TNPSC Group 2 Exam is a challenging task itself. If you don’t have all the elements required for a strong preparation, it becomes much harder. On this page, TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 is provided in Tamil/Eng for the convenience of candidates.

TNPSC Group 2 Previous Papers PDF will definitely let you know the actual format and the way probability of repetition of questions every year.

recruitmentresult.com

TNPSC Group 2 Model Question Paper

Solving previous year model papers helps a person to build up confidence and maintain speed to solve the paper without any worries. Candidates can prepare well for exam with help of TNPSC Group 2 Exam Question Papers.

Appearing students can check the free download links of TNPSC Group 2 Previous Question Papers with Answers in the below part of this page.

Download TNPSC Group 2 Previous Question Papers with Answers Directly:

By taking direction from TNPSC Group 2 Model Question Paper, you can score well in test. Before showing up for TNPSC Group 2 exam, you may check TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 through this page.

Name of the ExaminationName of the SubjectDownload
Assistant Public Prosecutor Gr.IILaw Paper – IView
Combined Sub-ordinate Service Examination – IGeneral Knowledge with General TamilView
Assistant Public Prosecutor Gr.IILaw Paper – IIIView
Assistant Surgeon (Dental)Dental MedicineView
Curator & Asst. CuratorBotanyView
Dairy AssistantDairyingView
Drugs InspectorPharmacy / Pharamaceutical ScienceView
Forest ApprenticeGeneral Knowledge with General TamilView
Forest ApprenticeGeneral Knowledge with General EnglishView
General Foreman and Technical AssistantAutomobile EngineeringView
General Foreman and Technical AssistantMechanical and Production EngineeringView
Health OfficerSocial and Preventive Medicine (Degree Std.)View
Hostel Superintendent cum Physical Training OfficerPhyscial EducationView
Junior Assistant, Computer cum Vacine Store Keeper & Store Keeper in Forensic Science Dept.ArchitectureView
Labour OfficerSocial Science and Labour LawView
Mass InterviewerHome ScienceView
Mass InterviewerSocial WorkView
Mass InterviewerEconomicsView
Rehabilitation TeacherSpeech Pathology and AudiologyView
School AssistantPhysicsView
Statistical Assistant & Block Health StatistianStatisticsView

For Rest of TNPSC Group 2 Model Question Paper >> Press Here

Steps to download TNPSC Model Question Paper Group 2:

Through TNPSC group 2 question paper 2021, you will get an idea about exam difficulty and type of questions asked in the exam. So those who want to download the TNPSC group 2 exam model question paper with answers in Tamil PDF, they can follow the below stated procedure:

  • First of all log on to the official website of Tamil Nadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in
  • After that navigates the home page and takes your cursor to Candidate’s Corner and then go to the Examination tab
  • Afterwards from the drop down list hit on TNPSC Group 2 Previous year paper link
  • Then a new page will come out along with various links position wise
  • After that you just have to hit on appropriate model question paper for group 2 link and then a PDF will appear in front of you
  • Check the group 2 exam model question paper and then prepare according to it.
  • You can also take hard copy of TNPSC group 2 previous year question paper with answer for future use.

START Practice With: TNPSC Group 2 Online Test

TNPSC group 2 Model Question Paper with Answers:

Use group 2 mains model question paper only for testing your knowledge and to improve your problem-solving speed. First you have to study all the important topics and then go through or solve TNPSC group 2 a model question paper 2021.

You can also download TNPSC group 2 model question paper in Tamil PDF through the links provided on this page or by visiting to the official website of Tamil Nadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in.

Benefits of Tamilnadu group 2 Model Question Paper:

  • With the help of TNPSC Group 2 Mains Model Papers candidates get to know about the type of questions to be raised in the examination
  • The TNPSC Group 2 exam model papers also help candidates in understanding the structure of exam
  • After solving the TNPSC group 2 model question paper with answers in Tamil 2021 candidates will get to know about their preparation level.
  • Solving the TNPSC Group 2 previous papers also helps in boosting the confidence level of aspirant
  • With the help of group 2 model question paper with answer in English candidates will get to know about their weak points and stronger points.

Get Detailed: TNPSC Group 2 Syllabus

TNPSC Group 2 Question and Answers:

Question 1: What J. B. Dunlop invented?

  1. Pneumatic rubber tire
  2. Automobile wheel rim
  3. Rubber boot
  4. Model airplanes

Answer: 1

Question 2: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 3: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: 3

Question 4: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question 5: Which of the following is used as a lubricant?

  1. Graphite
  2. Silica
  3. Iron Oxide
  4. Diamond

Answer:

Check: TNPSC Recruitment

Question 6: For a simply supported beam with a central load, the bending moment is

  1. least at the centre
  2. least at the supports
  3. maximum at the supports
  4. maximum at the centre

Answer: 4

Question 7: To smell a rat

  1. To see signs of plague epidemic
  2. To get bad small of a bad dead rat
  3. To suspect foul dealings
  4. To be in a bad mood
  5. None of these

Answer: 3

Question 8: For a given material Young’s modulus is 200 GN/m2 and modulus of rigidity is 80 GN/m2. The value of Poisson’s ratio is

  1. 15
  2. 20
  3. 25
  4. 30
  5. 40

Answer: 3

Question 9: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 10: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Read Here: TNPSC Annual Planner

Question 11: Which one number when placed at the sign of interrogation shall complete the series

3, 6, 18, 72, …?…, 2160

  1. 144
  2. 216
  3. 288
  4. 360

Answer: 360

Question 12: Two years ago, Aadhya was three times as old as his son and two years hence, twice her age will be equal to five times that of her son. Find Aadhya’s present age.

  1. 38 years
  2. 36 years
  3. 34 years
  4. 42 years

Answer: 38 years

Question 13: Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

g f e _ i g_e i i _f e i_g f _i i

  1. i f g i e
  2. f i g i e
  3. e i f g i
  4. i f i g e

Answer: i f g i e

Question 14: If MOTHER is coded as KMRFCP, then HOUSE is coded as

  1. FMRPC
  2. GNSQD
  3. GNRQD
  4. FMSQC

Answer: FMSQC

Question 15: Introducing a lady, a lady said, “She is the only daughter of Mohan’s grandfather who is my husband’s father”. How does the lady relate herself with the introduced lady?

  1. Aunt
  2. Mother
  3. Mother-in-law
  4. Sister-in-law

Answer: Sister-in-law

You can also check: TNPSC Coaching Centres In India

Question 16: ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: 4

Question 17: Foremost:

  1. Hindmost
  2. Unimportant
  3. Disposed
  4. Mature
  5. Premature

Answer: 2

Question 18: Don’t make so much noise. Noriko ….. to study for her ESL test!

  1. try
  2. tries
  3. tried
  4. is trying

Answer: 4

Question 19: Sorry, she can’t come to the phone. She ….. a bath!

  1. is having
  2. having
  3. have
  4. has

Answer: 1

Question 20: Weather report: “It’s seven o’clock in Frankfurt and ……”

  1. there is snow
  2. it`s snowing
  3. it snows
  4. it snowed

Answer: 2

Get Directly: TNPSC Group 2 Result

You May Also Search For:

  • TNPSC Group 2 Model Question Paper Analysis
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 with Answers
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 PDF
  • TNPSC Group 2 Model Question Papers
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers in Tamil PDF Free Download
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper PDF Download
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper Download PDF
  • TNPSC Group 2 Latest Model Question Paper
  • TNPSC Group 2 New Model Question Paper
  • TNPSC Group 2 New Syllabus Model Question Paper PDF

Last Note:

Candidates willing to avail more details about TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 may also go through this Official Link. Candidates willing to keep this page safe may bookmark it by using CTRL+D tab.

You can also subscribe to our free mail services to get instant mails in your mail box regarding TNPSC group 2 mains model question paper.

Something That You Should Put An Eye On

TNPSC Group 2 Previous Year PaperTNPSC Group 2 Eligibility Details
TNPSC Group 2 Exam PatternTNPSC Notification
TNPSC Study MaterialTNPSC One Time Registration

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper

One Response to "TNPSC Group 2 Model Question Paper 2021 In Tamil/Eng: Previous Papers PDF"

  1. aruna

    pls send tnpsc group 2 main exam model question paper for me.

Leave a Reply

Submit Comment

© Recruitment result 2021. All rights reserved.