TNPSC Study Material In Tamil டவுன்லோட் 2022 (Group 1, 2, 4, VAO) Exam

TNPSC Study Materials

Aspirants who are doing the preparation for TNPSC (Group 1, 2, 4, VAO) Exam can download the latest TNPSC Study Materials from below provided links. Tamil டவுன்லோட் Exam consist of some important preparation books that are required to prepare for the exam effectively.

Here’s we are providing complete guide of TNPSC Exam as according to Group 1, 2, 4, VAO, as it will be helpful for you for preparation of examination.  you are required to go through the below section of this page to get TNPSC Study Materials In Tamil.

recruitmentresult.com

TNPSC Study Materials

Applicants who are preparing for the Tamil Nadu public service commission exam they need the study material like, books for preparation, syllabus etc by which they can easily prepare well for the examination.

The commission is going to conduct the recruitment examination for different posts in different departments. This exam is based on the objective / multiple choice questions, Aptitude or drawing, candidates have to prepare hard for this competitive exam.

TNPSC Syllabus

நீங்கள் படிப்படியாக நல்ல தயாரிப்புக்காக ஒரு முக்கிய பாத்திரத்தை வகிக்கிறீர்கள் என்று உங்களுக்கு தெரியும். ஏனெனில் பரீட்சை பற்றிய தகவல்கள் உங்களுக்கு தெரிந்திருந்தால், அதற்கேற்ப பரிசோதிக்க தயார் செய்ய முடியும்.

Following are the direct links of TNPSC Syllabus for Group 1, 2, 2A, 4, candidates may download any syllabus by hitting the specified link.

Check Here TNPSC Syllabus Links

TNPSC Group 1 SyllabusGet Here
TNPSC Group 2 SyllabusGet Here
TNPSC Group 2a SyllabusGet Here
TNPSC Group 4 SyllabusGet Here
TNPSC VAO SyllabusGet Here

TNPSC Exam Pattern

After having syllabus of exam, applicants should check the paper pattern of exam, which will assist you regarding the exam scheme as exam sections, distributions of marks, time duration, subjects of exam etc. so you should check TNPSC Exam pattern for Group 1, 2, 2A, 4. You may go through the direct links provided below to get exam patterns:

Check Here TNPSC Exam Pattern Links

TNPSC Group 2 Exam PatternGet Here
TNPSC Group 4 Exam PatternGet Here

TNPSC Previous Years Papers

TNPSC model papers are really very helpful for exam preparation. After cover up the entire syllabus candidates should do practice of TNPSC Sample papers on regular basis as with the help of it you will get to know the difficulty level of examination. get Previous papers of TNPSC by going through the below provided links:

Check Here TNPSC Previous Years Papers Links

TNPSC Group 2 Model Question PaperGet Here
TNPSC Group 4 Model Question PaperGet Here

TNPSC Preparation Books

Here below we are providing books name with their publisher name which helps candidates for studying well. Aspirants have to clear three phases for TNPSC Group 1, 2, 4 Selection Procedure such as prelims exam, Mains paper and interview for getting placed in the department. Candidates can download the free exam material from the online mode.

AuthorsBooks name
Prof. J. Dharmarajan’s Tamilnadu HistoryHistory
Lakshmi KanthIndian Polity
R.S. AgarwalEnglish Test
Aptitude
Writer nameBooks Name
For History
Prof.J.DharmarajanTamilnadu History
K.VenkadesanIndia Freedom Struggle
For Geography
Spectrum PublicationIndian Geography
R.S. AgarwalObjective General English
Quantitative Aptitude
For Science & Technology
Spectrum PublicationsScience & Tech
For English Test
R.S. AgarwalObjective General English
For Aptitude
R.S. AgarwalA Modern Approach to Verbal Reasoning
For Indian Polity
Lakshmi KanthIndian Polity
For Indian Economy
Ramesh SinghPratiyogita Darban’s Indian Economy

Get Here >> TNPSC Exam Preparation Books

Candidates, who will get qualifying marks in examination, will be able to get recruited on respective posts. So you are required to prepare for exam as according to the TNPSC Study Materials as provided above.

டி என் பி எஸ் சி ஸ்டடி மெட்டீரியல்ஸ்

டி.என்.பி.எஸ்.சி. தேர்வுக்கு உங்கள் தயாரிப்புகளைத் தொடங்குவதற்கு முன்பு, அவர்கள் தயாரிப்பதற்கு முழு ஆய்வுப் பொருள் வேண்டும் என்று உறுதி செய்ய வேண்டும். ஒரு முழுமையான ஆய்வுப் பொருள் விலைமதிப்பற்ற ஆண்டு பத்திரங்கள், பரிந்துரைக்கப்பட்ட புத்தகங்கள், பரீட்சை பாடத்திட்டம், பரீட்சை முறை போன்றவை.

So, for your convenience we the team of recruitmentresult.com has provided the entire TNPSC Study Materials on this single page, you must go through this page to get all you need.

TNPSC Question and Answers:

Question 1: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

  1. 1991
  2. 1992
  3. 1993
  4. 1994

Answer: Option 2

Question 2: Guru Gobind Singh was

  1. the 10th Guru of the Sikhs
  2. founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
  3. author of Dasam Granth
  4. All the above

Answer: Option 4

Question 3: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

  1. his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
  2. his long standing efforts to end the impunity of dictators
  3. showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
  4. None of the above

Answer: Option 1

Question 4: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

  1. January 19, 1918
  2. May 30, 1918
  3. November 11, 1918
  4. February 15, 1918

Answer: Option 3

Question 5: During World War II, when did Germany attack France?

  1. 1940
  2. 1941
  3. 1942
  4. 1943

Answer: Option 1

Question 6: Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for

  1. Chemistry in 1958 and 1980
  2. Physics in 1956 and 1972
  3. Chemistry in 1954 and Peace in 1962
  4. Physics in 1903 and Chemistry in 1911

Answer: Option 1

Question 7: The ozone layer restricts

  1. Visible light
  2. Infrared radiation
  3. X-rays and gamma rays
  4. Ultraviolet radiation

Answer: Option 4

Question 8: Eugenics is the study of

  1. altering human beings by changing their genetic components
  2. people of European origin
  3. different races of mankind
  4. genetic of plants

Answer: Option 1

Question 9: Euclid was

  1. Greek mathematician
  2. Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
  3. Propounded the geometrical theorems
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 10: Ecology deals with

  1. Birds
  2. Cell formation
  3. Relation between organisms and their environment
  4. Tissues

Answer: Option 3

Question 11: Filaria is caused by

  1. Bacteria
  2. Mosquito
  3. Protozoa
  4. Virus

Answer: Option 2

Question 12: Goa Shipyard Limited (GSL) was established in

  1. 1958
  2. 1957
  3. 1956
  4. 1955

Answer: Option 2

Question 13: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: Option 2

Question 14: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: Option 1

Question 15: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: Option 1

Question 16: First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

  1. 1967
  2. 1968
  3. 1958
  4. 1922

Answer: Option 1

Question 17: Galileo was an Italian astronomer who

  1. developed the telescope
  2. discovered four satellites of Jupiter
  3. discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 18: Habeas Corpus Act 1679

  1. states that no one was to be imprisoned without a writ or warrant stating the charge against him
  2. provided facilities to a prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
  3. safeguarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment by the king’s orders
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 19: Exposure to sunlight helps a person improve his health because

  1. the infrared light kills bacteria in the body
  2. resistance power increases
  3. the pigment cells in the skin get stimulated and produce a healthy tan
  4. the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D

Answer: Option 4

Question 20: Golf player Vijay Singh belongs to which country?

  1. USA
  2. Fiji
  3. India
  4. UK

Answer: Option 2

End Note:

For more update in concern of TNPSC Study Materials, candidates may visit the Official Link. Subscribe our free mail service to get latest update directly to your mail box.

 Something That You Should Put An Eye On

TNPSC Current AffairsTNPSC Previous Year Question Paper
TNPSC Annual PlannerTNPSC One Time Registration
TNPSC Notification

Filed in: Preparation Tips 2022, Study Material 2022 Tags: 

One Response to "TNPSC Study Material In Tamil டவுன்லோட் 2022 (Group 1, 2, 4, VAO) Exam"

  1. Janaki.c.

    Respected sir,please send me materials of group2a .

Leave a Reply

Submit Comment