Latest Qualification Jobs

Maths Quiz Class 5 | Questions & Answers 5th Grade Math – Practice Test

Maths Quiz Class 5

By the help of this page you can solve Maths Quiz Class 5 easily. Well, as we know that mathematics subject needs practice. The more you will solve Questions, the more speed will increase. So you should solve 5th Grade Online Math Trivia to advance your basic acquaintance and command.

recruitmentresult.com

On this page we have provided 5th Grade Math Questions & Answers and Maths Quiz Class 5. You should go through it so as to boost your knowledge. It will help you to score extra marks in your exams. Please have a look at the below segment.

5th Grade Online Math Trivia:

Students should strong their math portion because whatever you learn in class 5th, will be advantageous in upcoming classes. So it is very necessary for you to clear your basics and try to be perfect in them by solving Mathematics Quiz For Class 5th.

Download Here: Maths Quiz Class 5 Question Bank PDF

Those who are looking for further details of Maths Quiz for Class 5 they can go through below section of this page which is well created by the dedicated team members of recruitmentresult.com.

Maths Quiz Class 5

Question 1: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

  1. 4
  2. 7
  3. 9
  4. 13

Answer: 1

Question 2:The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

  1. 276
  2. 299
  3. 322
  4. 345

Answer: 3

Question 3:Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together ?

  1. 4
  2. 10
  3. 15
  4. 16

Answer: 4

Get Detailed: CBSE Syllabus

Question 4:Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Answer: 1

Question 5:The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:

  1. 9000
  2. 9400
  3. 9600
  4. 9800

Answer: 3

Question 6:The product of two numbers is 4107. If the H.C.F. of these numbers is 37, then the greater number is:

  1. 101
  2. 107
  3. 111
  4. 185

Answer: 3

Download From Here: Maths Formulas

Question 7:Three number are in the ratio of 3 : 4 : 5 and their L.C.M. is 2400. Their H.C.F. is:

  1. 40
  2. 80
  3. 120
  4. 200

Answer: 1

Question 8:The G.C.D. of 1.08, 0.36 and 0.9 is:

  1. 03
  2. 9
  3. 18
  4. 108

Answer: 3

Question 9:The product of two numbers is 2028 and their H.C.F. is 13. The number of such pairs is:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 2

Get Best Answer: How To Prepare For Online Exam

Question 10:The least multiple of 7, which leaves a remainder of 4, when divided by 6, 9, 15 and 18 is:

  1. 74
  2. 94
  3. 184
  4. 364

Answer: 4

Question 11. The least number of five digits which is completely divisible by 39, is ………. .

  1. 10101
  2. 10062
  3. 10016
  4. 10023

Answer: 4

Question 12. If ‘+’ means ‘×’, ‘-‘ means ‘+’, ‘×’ means ‘÷’ and ‘÷’ means ‘-‘ then find the value of;6 – 9 + 8 × 3 ÷ 20 = ……. .

  1. 6
  2. 10
  3. -2
  4. 12

Answer: 2

Question 13. What is 121 times 11?

  1. 1331
  2. 1313
  3. 1133
  4. 3131

Answer: 1

Check Also: NCERT Syllabus

Question 14. A car covers a distance of 200km in 2 hours 40 minutes, whereas a jeep covers the same distance in 2 hours. What is the ratio of their speed?

  1. 3:4
  2. 4:3
  3. 4:5
  4. 5:4

Answer: 1

Question 15. 10001 – 101 =?

  1. 1001
  2. 990
  3. 9990
  4. 9900

Answer: 4

Question 16. A number is greater than 3 but less than 8. Also the number is greater than 6 but less than 10. What is the number?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: 3

Question 17. In the following series a wrong number is given. Find out that number.

4, 5, 10, 18, 34, 59, 95

  1. 5
  2. 10
  3. 18
  4. 34

Answer: 2

Question 18. A clock reads 4:30. If the minute hand points East, in what direction will the hour hand point?

  1. North
  2. North-West
  3. North-East
  4. South-East

Answer: 3

Want to Know? How to Prepare Maths

Question 19. The sum of squares of two numbers is 80 and the square of difference between the two numbers is 36. Find the product of two numbers.

  1. 11
  2. 22
  3. 33
  4. 26

Answer: 2

Question 20. The value of 1.07 × 65 + 1.07 × 26 + 1.07 × 9 is;

  1. 73
  2. 7
  3. 70
  4. 107

Answer: 4

Question 21. If the dimensions above were taken in metres, what would be the area of this rectangular prism?

  1. 20m cubed
  2. 30m cubed
  3. 40m cubed
  4. 11m cubed

Answer: 2

Question 22. Name a multiple of 75.

  1. 5
  2. 50
  3. 60
  4. 70

Answer: 1

Question 23. Mary and Jane bought a cake. The cake was cut into eights. If Mary ate half and Jane ate a quarter, how many slices are left.

  1. 2
  2. 4
  3. 6
  4. 8

Answer: 1

Get Here: Latest NCERT Books

Question 24. 1 Australian dollar is equivalent to 65c Euro. How many Euro is $100 Australian worth?

  1. 65c
  2. 148 Euro
  3. 32 Euro
  4. 65 Euro

Answer: 4

Question 25. How many sides does a dodecagon have?

  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13

Answer: 4

Question 26. Which of the following options represent consecutive numbers?

  1. 1,23,45,345 , 1,23,45,237 , 1,23,55,221 , 1,37,29,200
  2. 1,23,45,345 , 1,23,45,346 , 1,23,45,347 , 1,23,45,348 right
  3. 1,15,15,345 , 1,23,45,237 , 1,23,45,221 , 1,17,19,200
  4. 1,23,45,400 , 1,52,45,900 , 1,23,55,200 , 1,37,29,500

Answer: 2

Question 27. Which of the following options is the smallest number among the numbers given below?

  1. 33,87,948
  2. 33,99,652
  3. 3,53,44,457
  4. 34,54,35,453

Answer: 1

Question 28. Which of the following is the smallest 8-digit number?

  1. 9,00,00,000
  2. 10,00,000
  3. 10,00,00,000
  4. 1,00,00,000

Answer: 4

Question 29. What is the number name for 67298823 according to the International place value system?

  1. Sixty-seven crore two hundred ninety-eight thousand eight hundred twenty-three
  2. Sixty-seven million two hundred ninety-eight lakh eight hundred twenty-three
  3. Sixty-seven million two hundred ninety-eight thousand eight hundred twenty-three right
  4. Sixty-seven crore two hundred ninety-eight lakh eight hundred twenty-three

Answer: 3

START NOW: Mathematics Quiz

Question 30. Which of the following options is the correct number name for the number 3, 25, and 63,367?

  1. Thirty-two lakh sixty-three thousand three hundred sixty-seven
  2. Thirty-two crore five lakh sixty-three thousand three hundred sixty-seven
  3. Three crore twenty-five lakh sixty-three thousand three hundred sixty-seven
  4. Three lakh twenty-five thousand three hundred sixty-seven

Answer: 3

Practice Test 5th Grade Math

Questions provided above for class 5th Mathematics is designed after taking into consideration Previous Year Question Paper, recent exam analysis, revised class 5th Maths syllabus and important questions marked by the exam conducting authority of central board of secondary education.

It covers Objective Type Questions on subtraction, addition, multiplication, division and identifying geometrical figures. To solve these questions, you must have to apply shortcut tricks.

GIVE NOW: Online Quiz for Students

Last Note:

The team of recruitmentresult.com has well provided Mathematics Quiz For Class 5th above. Students having any query or doubts related to this post can type their comment in below comment box. Our experts will try to solve your queries soon.

You can also subscribe to our free mail services to get instant mails in your mail box. You can also follow us on face book or Google Plus.

Something That You Should Put An Eye On

Students’ HoroscopeAll CBSE Books
Math Quiz Grade 7CBSE School Codes
Math Quiz Grade 8List of Scholarship
Strategies To Improve MemoryHow To Find Online Study Material

Filed in: online quiz, Question & Answers, Question Paper Tags: 

One Response to "Maths Quiz Class 5 | Questions & Answers 5th Grade Math – Practice Test"

  1. Manisha

    Sadpura gogamedi colony naam happy ki ki colony

Leave a Reply

Submit Comment