Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC CGL Previous Year Paper PDF: Tier-I/II (Subject-Wise) Old Papers Online

SSC CGL Previous Year Paper

Staff Selection Commission is ready to conduct SSC CGL Exam 2018 from 25th July to 20th Aug 2018 at various centres. SSC CGL Previous Year Paper will help applicants for their exam preparation. Download SSC CGL Previous Year Paper PDF Subject Wise from here.

The SSC CGL Old Question Year Paper will help candidates have an idea of exam pattern which includes type of questions, number of questions, time duration given to attempt them all and topics covered with their weightage.

This Page Includes:

  • SSC CGL Previous Year Question Paper
  • SSC CGL Question and Answer
  • SSC CGL Sample Papers
  • SSC CGL Previous Papers

SSC CGL Tier-I/II Previous Year Paper!!!

On below section of this page, we have provided the SSC CGL Model Paper for Tier-I/II according to Subject. Applicants will also be able to check their answers while practicing Online SSC CGL Sample Paper and correct themselves in case they go wrong anywhere.

Scroll down this page of recruitmentresult.com to get complete details regarding SSC CGL Previous Year Question Papers with Answers. It is important that candidates utilize these SSC CGL Question Paper and perform their best in the exam.

SSC CGL Previous Year Papers

SSC CGL Previous Papers of Tier 1 & 2 2017

Held on 08-AUG-2017 Shift-1
SSC CGL Exam Previous Year Paper for ReasoningDownload Here
General AwarenessDownload Here
MathematicsDownload Here
English ComprehensionDownload Here
Held on 09-AUG-2017 Shift-1
ReasoningDownload Here
General AwarenessDownload Here
MathematicsDownload Here
English ComprehensionDownload Here
Held on 10-AUG-2017 Shift-1
ReasoningDownload Here
General AwarenessDownload Here
MathematicsDownload Here
English ComprehensionDownload Here

SSC CGL Tier 1 Previous Year Question Papers With Answers PDF

Here we have given Staff Selection Commission conducts Combined Graduate Level Examination (SSC CGL) Last 5 Years Tier I/II Papers Free PDF so that candidate can easily download SSC CGL Tier-I Previous Year Paper and SSC CGL Tier-II Previous Year Paper and prepare for their examination in a better way.

If you are going to appear in upcoming SSC CGL Examination then you are advised to check out the Last 5 Years Tier I/II Papers Free PDF with the assistance of this page. SSC CGL Previous Year Question Papers with Answers PDF in English contains all those questions that are asked in previous years

Year of examination Get SSC CGL Previous Papers PDF
SSC CGL Tier 1 Previous Year Solved Question Papers PDF
2010First sitting Second Sitting
2011Tier 1 2011
20125 Papers in 1 Pdf 
2013000KG1    111LO2   222MI3
222MN3   333NJ4      333NM4444OK5444OL5     555PK6555PL6     666QJ7 666QM7777RI8   777RN8
2014333TL4     077QL8
201509-08-2015 Morning   Evening

16-08-2015 Morning       Evening

SSC CGL Tier 2 Previous Year Solved Question Papers

Year of examinationGet SSC CGL Previous Papers PDF
SSC CGL Tier 2 Previous Year Solved Question Papers PDF
2010Maths     English
2011Maths     English
2012Maths     English
2013Maths     English
2014Maths      English
2015Maths    English

Job finders who are looking for SSC CGL Previous Year Paper to start their preparation for upcoming exam are informed that can get from here. Aspirants, who had applied for SSC CGL Exam and want to score good marks, may download the SSC CGL Model / Sample Papers with its answers from this page.

You can also fetch SSC CGL Previous Papers in pdf format from official web websites or download SSC Combined Graduate Level Exam Previous Year Papers from this page.

SSC CGL Question and Answers:

Ques 1. In the following question, select the related word pair from the given alternatives.

Heart: Organ:: ? : ?

Options:

  1. Bones : Calcium
  2. Eyes : Organ
  3. Leg : Feet
  4. Ear : Sense

Answer: 2

Ques 2. In the following question, select the related letters from the given alternatives.

BPTW: CQUX : : CHNS : ?

Options:

  1. DIST
  2. DIOT
  3. BGOT
  4. DSTO

Answer: 2

Ques 3. In the following question, select the related number from the given alternatives.

48 : 63 : : 80 : ?

Options:

  • 97
  • 98
  • 99
  • 101

Answer: 3

Get Detailed: SSC CGL Syllabus

Ques4. In the following question, select the odd word pair from the given alternatives.

Options:

  • Calendar : Dates
  • Dairy : Milk
  • Notebook : Notes
  • Accounts : Entries

Answer: 2

Ques5. In the following question, select the odd letters from the given alternatives.

Options:

  • M
  • E
  • S
  • W

Answer: 2

Ques6. In the following question, select the odd number from the given alternatives.

Options:

  • 26
  • 50
  • 82
  • 120

Answer: 4

Check Here: SSC CGL Reasoning Question Paper

Ques7. Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.

  1. Train
  2. Topper
  3. Tingling
  4. Tumbler
  5. Traction

Options:

  • 23541
  • 32154
  • 25314
  • 32514

Answer: 4

Ques8. A series is given with one term missing. Select the correct alternative from the given ones that will complete the series.

DK, FN, HQ, ?

Options:

  • KS
  • JT
  • KT
  • JS

Answer: 2

Ques9. In the following question, select the missing number from the given series.

2, 5, 17, 71, ?

Options:

  • 131
  • 247
  • 359
  • 419

Answer: 3

Read Now: How to Crack SSC CGL Exam

Ques10. Akshar remembers that the match is after 26th April but before 30th April, while Suresh remembers that the match is after 22nd April but before 28th April. On which date of April is the match?

Options:

  • 29
  • 26
  • 27
  • 28

Answer: 3

Ques11- In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

No sooner did I come out of my home to go to market (1)/ when it started raining heavily (2)/ which drenched me completely. (3)/ No Error (4)

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 2

Ques12- In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

Unless you don’t obey (1)/ your elders you (2)/ will not succeed in your life. (3)/ No Error (4)

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 1

Read Also: SSC CGL Descriptive Paper Tips

Ques13- In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Fourteen kilometres ______ not a short distance, to reach to my office daily.

  1. are
  2. has
  3. have
  4. is

Answer: 4

Ques14- 251 – Which one is the largest among the fractions (5/113), (7/120), (13/145) and (17/160)?

  1. 5/113
  2. 7/120
  3. 13/145
  4. 17/160

Answer: 4

Ques15- Nirmit can do 2/3 of a job in 18 days. Kashish is twice as efficient as Nirmit. In how many days Kashish will complete the job?

  1. 29/4
  2. 27/2
  3. 31/2
  4. 13/2

Answer: 2

Check Here: SSC CGL Exam Pattern

Ques16- 40 men took a dip in a pool 30 m long and 25 m broad. If the average water displaced by a man is 5 m3, then what will be the rise (in cm) in level of the pool?

  1. 25
  2. 66
  3. 33
  4. 28

Answer: 2

Ques17- An article is listed at Rs 2375. A man purchases it at two successive discounts of 50% and 25% and spends Rs 165 on repairing of article. If he sells the article at a profit of 62.5%, then what is the selling price (in Rs) of the article?

  1. 6
  2. 6
  3. 39
  4. 6

Answer: 3 

Ques18- The length, breadth and height of a cuboid are in the ratio 19 : 11 : 13. If length is 30 cm more than height, then what is the volume (in cm3) of this cuboid?

  1. 81510
  2. 89665
  3. 195300
  4. 339625

Answer: 4

Read NowHealth Hazards due to over Studying

Ques19- Which one of the following is also regarded as Disguised unemployment?

  1. Underemployment
  2. Frictional unemployment
  3. Seasonal unemployment
  4. Cyclical unemployment

Answer: 1

Ques20- Which of the following are constituents of Indian Parliament?

(i) The President

(ii) The Council of States (Rajya Sabha)

(iii) The House of the People (Lok Sabha)

  1. (ii) and (iii)
  2. (i) and (ii)
  3. (i) and (iii)
  4. (i), (ii) and (iii)

Answer: 4

Candidates may also download SSC CGL Model Question Papers in PDF form from official site through online mode. It is advisable to practice previous year questions papers before appearing for any test as they help you to prepare better for the exam.

For more details regarding SSC CGL Previous Year Paper or SSC Combined Graduate Level Exam Previous Question Papers candidates are advised to keep visiting our web portal.

SSC CGL Reasoning Previous Year Papers

Q1- In the following question, select the related word from the given alternatives.

Goiter : Iodine : : Anemia : ?

1) Vitamin D
2) Iron
3) Vitamin E
4) Calcium
Correct Answer: Iron

Q2 – In the following question, select the related letter from the given alternatives.

DE : O : : AF : ?
1) H

2) K

3) J

4) I
Correct Answer: K

Q3 – In the following question, select the related number from the given alternatives.

56 : 41 : : 94 : ?

1) 49

2) 53

3) 60

4) 89
Correct Answer: 49

Q4 – In the following question, select the odd word from the given alternatives.

1) Beneath
2) On top
3) Huge
4) Above
Correct Answer: Huge

Q5 – In the following question, select the odd letters from the given alternatives.

1) MN
2) NM
3) OL
4) ET
Correct Answer: ET

Also Know Here: How To Prepare English For SSC CGL

Q6 – In the following question, select the odd number from the given alternatives.

1) 253
2) 473
3) 143
4) 633
Correct Answer: 633

Q7 – Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.

  1. Flinching
    2. Flintlock
    3. Flinpites
    4. Flintlocks
    5. Flinchers

1) 15243

2) 51243

3) 51324

4) 51342
Correct Answer: 51324

Q8 – In the following question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

_ yzaa _ y _ xy _ aazy _

1) xxzzx

2) xxaza

3) xzxzx

4) aazzx
Correct Answer: xzxzx

Q9 – In the following question, select the missing number from the given series.

19, 38, ?, 228, 684, 1368

1) 108

2) 113

3) 114

4) 138
Correct Answer: 114

Q10 – There are five students – P, Q, R, S and T having different heights in a class. P’s height is more than only one student. Q’s height is more than S and P but not more than R. S’s height is more than P. R is not the smallest. Who is having the maximum height in the class?

1) Q

2) R

3) S

4) T
Correct Answer: R

Check This: How to Prepare For SSC CGL without Coaching

SSC CGL Previous Year Papers With Solution PDF:

Staff selection commission conducts the common graduation level examination every year and huge number of candidates participating in the exams and the entire details about SSC CGL Previous Year Paper with answers are well mentioned on this single web page

So those candidates who are preparing for the SSC CGL examination they must check the above stated sample paper to prepare well and SSC has been scheduled all the sets of the SSC CGL Previous Papers or SSC CGL Previous Papers With Solutions on our web portal.

Check From Here: SSC CGL Important Dates

Candidates must download the exam SSC CGL Previous Papers of last year. If you have any query related to SSC CGL Previous Year Solved Papers PDF Free Download, you may freely ask by leave their comment in below stated comment box.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Online Practice TestSSC Coaching Institutes
SSC CGL Selection ProcedureSSC Study Material
SSC CGL Interview QuestionsSSC Notification
SSC CGL Document Verification ProcessSSC CGL Eligibility Criteria
SSC CGL Cut offSSC CGL Exam Notification

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC Tags: 

2 Responses to "SSC CGL Previous Year Paper PDF: Tier-I/II (Subject-Wise) Old Papers Online"

  1. Beau

    Excellent article. I’m going through a few of these issues as well..

  2. jaya pasi

    very good

Leave a Reply

Submit Comment