Latest Qualification Jobs

Synonyms Quiz | Questions & Answers, Online Test for Competitive Exams

Synonyms Quiz

Here in this page, we are providing an interesting plus challenging Synonyms Quiz for Competitive Exams. Aspirants can take this Online Test containing various Synonyms Questions and Answers to test their knowledge of English Language of Competition Level.

The Synonyms Quiz with Answers is very beneficial to candidates preparing for various Competitive Examinations held in the Nation like SSC CGL, CHSL, BANKS, CDS, NDA, MBA, RAILWAYS, PSC Recruitments, etc. So try the given English Vocabulary Quiz for Synonyms in order to excel in these Exams.

recruitmentresult.com

Synonyms Online Test with Answers

In the following Synonyms Test for Competitive Exams, there are four Synonym options available for each word. You need to identify the correct word/phrase which justifies the similar meaning to the given word. You can also view the answer which is available after each question.

We, the team of recruitmentresult.com are offering you try a small Synonyms Quiz consisting of around 30 Synonym Questions with Answers and assess yourself in the aspects of English Language Knowledge of Competition Level.

Synonyms Quiz

What are Synonyms?

A synonym is a word or phrase that means nearly the same as another one, and its purpose is to avoid repetition in both written and spoken language.

So, contenders preparing for any competition Exam or Entrance Exam are advised to solve these Synonyms questions for become expert in the topic of synonyms.

Direction: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Question 1: WARY

  1. Sad
  2. vigilant
  3. Distorted
  4. Tired

Answer: Option B

Question 2: RABBLE

  1. Mob
  2. Noise
  3. Roar
  4. Rubbish

Answer: Option A

Question 3: MAYHEM

  1. Jubilation
  2. Havoc
  3. Excitement
  4. Defeat

Answer: Option B

Want to Know? How to Prepare for English

Question 4:   PONDER

  1. Think
  2. Evaluate
  3. Anticipate
  4. Increase

Answer: Option A

Question 5: CONNOISSEUR

  1. Ignorant
  2. Lover of art
  3. Interpreter
  4. Delinquent

Answer: Option B

Question 6: SHIVER

  1. Feel
  2. Rock
  3. Tremble
  4. Move

Answer: Option C

Must Know? Common Errors Practice Questions

Question 7: PRESTIGE

  1. Influence
  2. Quality
  3. Name
  4. Wealth

Answer: Option C

Question 8: MENDACIOUS

  1. Full of Confidence
  2. False
  3. Encouraging
  4. Provocative

Answer: Option B

Question 9: ASCEND

  1. Leap
  2. Grow
  3. Deviate
  4. Mount

Answer: Option D

START NOW: English Language Quiz

Question 10: FURORE

  1. Excitement
  2. Worry
  3. Flux
  4. Anteroom

Answer: Option A

Direction: In each of the sentences given below a word is printed in bold. Below it four choices are given. Pick up the one which is most nearly the same in meaning as the word printer in bold and can replaces it without altering the meaning of the sentence.

Question 1: Even today many people are guided by abstruse moral values.

  1. dangerous
  2. impracticable
  3. obscure
  4. irrational

Answer: Option C

Question 2: Instead of putting up a united front against on common enemy, the medieval states frittered away their energy in internecine warfare.

  1. mutually destructive
  2. baneful
  3. pernicious
  4. detrimental

Answer: Option A

GIVE NOW: Vocabulary Quiz

Question 3: Few teachers have been spared the problem of an obstreperous pupil in the class.

  1. sullen
  2. unruly
  3. lazy
  4. awkward

Answer: Option B     

Question 4: The story is too fantastic to be credible.

  1. believable
  2. false
  3. readable
  4. praiseworthy

Answer: Option A

Question 5: They feel that we should be fully aware of our own environment.

  1. nationality
  2. heredity
  3. nature
  4. surroundings

Answer: Option D

Question 6: No one will invite her to a tea party for she is so garrulous.

  1. talks a lot
  2. giggles all the time
  3. laughs a lot
  4. repeats gossip

Answer: Option D

Get Here: Spotting Errors Questions And Answers

Question 7: The aberration in the Indian Economy can be attributed to short-sightedness of its political masters.

  1. procrastination
  2. privilege
  3. deviation
  4. steadfastness

Answer: Option C

Question 8: Incensed by his rude behaviour, the manager suspended the worker.

  1. excited
  2. inflamed
  3. enraged
  4. enthused

Answer: Option C

Question 9: The poem is written in a very lucid style.

  1. elaborate
  2. clear
  3. noble
  4. intricate

Answer: Option B

Question 10: The base of an Indian Politicians is the group of sycophants around them who earn bad name for their leaders.

  1. submissive
  2. foppish
  3. flatterers
  4. jarnor

Answer: Option C

Must Read: Rules For Selecting Words

Benefit of Online Synonyms Quiz

  • By practicing from Synonyms Quiz Online, it will be very helpful to increase verbal reasoning.
  • It will help to learn new techniques to solve questions.
  • Synonyms are the one of the easy topic to score highest marks in any competitive examination.
  • This will get you know that how much you have prepared and how much you have to prepare more.
  • Synonyms Quiz will help you to expand your English vocabulary.
  • This will clear your concepts and confusion about each and every meaning of English word.

Conclusion:

Dear aspirants, we hope, you have tested your knowledge and get satisfied marks in above given Synonyms Quiz Online. If, you want to take more quizzes then you have to go through the direct links given on this page.Contenders may make this page as bookmark by pressing CTRL+D keys from keyboard also.

Something That You Should Put An Eye On

One Word Substitution QuizSentence Improvement Concept
Online Quiz for Competitive ExamsSelecting Words Rules
Ordering Of Sentences QuestionsVerbal Analogies MCQ Test
Antonyms QuizTransformation Of Sentences Questions

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: online quiz Tags: 

One Response to "Synonyms Quiz | Questions & Answers, Online Test for Competitive Exams"

  1. Saraswati chettri

    I need a datails about all the basic of computer..
    So can you please send me on my email

Leave a Reply

Submit Comment

© 4119 Recruitment result 2021. All rights reserved.