Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AFMC Previous Year Question Papers | Latest Sample Paper PDF Online

AFMC Previous Year Question Papers

Candidates who are preparing for AFMC Entrance Exam must download the AFMC Previous Year Question Papers. Also, contenders can download the latest AFMC Sample paper PDF online from this page.

Students, who’re going to appear in Armed Forces Medical College Entrance Exam, may start their preparation through AFMC Old Question Papers. By practicing from these paper candidates will be able to improve their speed and accuracy of answering the question.

AFMC Exam Question Papers

AFMC MBBS Entrance Exam is conducted for admission in MBBS in Armed Forces Medical College. Candidates preparing for this exam must download the AFMC Sample Paper and AFMC MBBS Previous Year Question Papersand start preparation accordingly.

We the team of recruitmentresult.com has provided you the Solved AFMC Sample Papers and AFMC Last Year Question Paper, candidates may download the question paper from this page and score well.

AFMC Previous Year Question Papers

Download AFMC Previous Year Question Papers

AFMC Previous Year Question PapersDownload link Pdf
AMFC Question Paper 2007Download here
AMFC Question Paper 2008Download here
AMFC Question Paper 2010Download here
AMFC Question Paper 2011Download here
AMFC Question Paper 2012Download here
AMFC Question Paper 2014Download here
AMFC Question Paper with SolutionDownload here

AFMC Previous Year Question & Answers

Ques1: When the two ecosystems overlap each other, the area is called

  1. Habitat
  2. Niche
  3. Ecotone
  4. Ecotype

Answer: 3

Ques2:Pyramid of energy in ecosystems is

  1. Always upright
  2. Always inverted
  3. Mostly upright
  4. Mostly inverted

Answer: 1

Get Detailed: AFMC Syllabus

Ques3:Which stage of malarial parasite is infective to man?

  1. Gametocyte
  2. Merozoite
  3. Cryptomerozoite
  4. Sporozoite

Answer: 4

Ques4:The scientific name of the moth which producetasar is

  1. Bombyxmori
  2. Antheraeamylitta
  3. Antheraeaassamensis
  4. Philosomiaricini

Answer: 2

Ques5:Amount of oxalic acid present in a solution can be determined by its titration with KMnO4solution in thepresence of H2SO4. The titration gives unsatisfactory result when carried out in the presence of HCl, because HCl

  1. reduces permanganate to Mn2+.
  2. oxidises oxalic acid to carbon dioxide and water.
  3. getsoxidised by oxalic acid to chlorine.
  4. furnishesH+ions in addition to those from oxalic acid.

Answer: 1

Know Here: Medical Entrance Exams Preparation Books

Ques6:Among the following substituted silanes the one which will give rise to cross linked silicone polymer onhydrolysis is

  1. R2SiCl2
  2. R3SiCl
  3. R4Si
  4. RSiCl3

Answer: 4

Ques7:Phenol, when it first reacts with concentrated sulphuric acid and then with concentrated nitric acid, gives

  1. p-nitrophenol
  2. nitrobenzene
  3. 2,4,6-trinitrobenzene
  4. o-nitrophenol

Answer: 4

Ques8:At 800C, the vapour pressure of pure liquid ‘A’ is 520 mm Hg and that of pure liquid ‘B’ is 1000 mm Hg. If a mixture solution of ‘A’ and ‘B’ boils at 800C and 1 atm pressure, the amount of ‘A’ in the mixture is (1 atm = 760 mmHg:

  1. 48 mol percent
  2. 50 mol percent
  3. 52 mol percent
  4. 34 mol percent

Answer: 2

Want to Know? Coaching Institute For Medical Preparation

Ques9:How many pairs of contrasting characters in pea pod were chosen by Mendel ?

  1. 3
  2. 5
  3. 7
  4. 9

Answer: 2

Ques10:Meissner’s corpuscles occur is

  1. Brain
  2. Nerve cells
  3. Skin
  4. Tongue

Answer: 3

Ques11:The gene of sickle cell anaemia is inherited by

  1. Blood cells
  2. Bone cells
  3. Sex chromosomes
  4. Autosomes

Answer: 4

Do You Know: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Ques12:Which of the following factors is of no significance for roasting sulphide ores to the oxides and not subjecting the sulphide ores to carbon reduction directly?

  1. Metal sulphides are less stable than the corresponding oxides.
  2. CO2is more volatile than CS2.
  3. Metal sulphides are thermodynamically more stable than CS2.
  4. CO2is thermodynamically more stable than CS2.

Answer: 1

Ques13:The pKa of a weak acid, HA is 4.80. The pKb of a weak base, BOH, is 4.78. The pH of an aqueous solution of the corresponding salt, BA, will be

  1. 01
  2. 22
  3. 58
  4. 79

Answer: 1

Ques14:Structural lipids of cell membrane are

  1. Simple lipid
  2. Chromolipids
  3. Steroid
  4. Phospholipids

Answer: 4

Must Check: Tips to Manage Time In Exam

Ques15:What will be the codons in m-RNA if the DNA codes are ATG-CAG ?

  1. TAC – GTC
  2. UAC – GUC
  3. UCA – TUA
  4. TCA – GTC

Answer: 2

Ques 16:The first energy level that can haved – orbital. is :

  1. 3
  2. 2
  3. 4
  4. All are correct

Answer: 1

Ques 17: Bernoulli’s equation is a consequence of conservation of:

  1. Energy
  2. Linear momentum
  3. Angular momentum
  4. Mass

Answer:  1

Read Out Here: How Can You Write Fast In Exams?

Ques 18: Heterotrichous habit is shown by

  1. Ulothrix
  2. Oedogonium
  3. Chlamydomonas
  4. Stegeoclodium

Answer: 3

Ques 19: Which one of the following froms with an excess of CN – (Cyanide: a complex having coordination number two?

  1. Cu
  2. Ag
  3. ni2
  4. Fe2

Answer: 2

Ques 20: power factor In a series R-L-C resonant circuit is

  1. 5
  2. 707
  3. 1
  4. Zero

Answer: 3

Check Also: How To Reduce Negative Marking in Entrance Exam

Did You Know?

Indian Armed Forces manages the Armed Forces Medical College (AFMC: and it is a medical college that is situated in Pune, India and foundation is associated to the Maharashtra University of Medical Sciences, Nasik. For taking admission in MBBS Programs InDefence Medical College, you’re suggested to start their preparation through AFMC Last 10 Year Question Paper which is available to download on this page.

Contenders may also follow us on Facebook or Google plus to collect more information on your timeline wall and Subscribe Our Free E-Mail Section to get latest updates into your mailbox. If you may have any query related to AFMC Previous Year Question Papers then you may freely ask by leave their comment in below comment box. Our team member will entertain your query as soon as possible. All The Best…

Something That You Should Put An Eye On

AFMC MBBS Application FormTips to Manage Stress
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
Common Mistakes You Make in TestsHealth Hazards due to over Studying
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

One Response to "AFMC Previous Year Question Papers | Latest Sample Paper PDF Online"

  1. neha jose

    please give me the detailed question papers

Leave a Reply

Submit Comment