Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AIIMS Mock Test 2018 MBBS Online Practice Test Series, Free Quiz Download

AIIMS Mock Test

Candidates who wish to get admission in All India Medical Sciences may practice AIIMS Mock Test through this page!! Through this page, aspirants can also download AIIMS Free Quiz.

AIIMS MBBS Online Practice Test Series plays very crucial role as students gets idea about the question in exams as well as get clear about the pattern of the test paper. Practicing AIIMS Mock Test 2018 regularly can improve the efficiency of aspirants.

AIIMS MBBS Online Mock Test

All India Medical Sciences famously known as AIIMS is the most premier medical College and research university in India. It is situated in New Delhi and it is always considered amongst the topmost medical college across India.

Candidates who are going to appear in AIIMS MBBS Entrance Examination 2018, they must give AIIMS Mock Test 2018 through this page which is well maintained by the team of

AIIMS Mock Test

AIIMS 2018 Mock Test

Question 1: The Battle of Plassey was fought in

  1. 1757
  2. 1782
  3. 1748
  4. 1764

Answer: 1

Check Details: AIIMS MBBS Application Form

Question 2: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: 2

Question 3: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  1. military affairs
  2. the state treasury
  3. the royal household
  4. the land revenue system

Answer: 1

Question 4: Tripitakas are sacred books of

  1. Buddhists
  2. Hindus
  3. Jains
  4. None of the above

Answer: 1

Question 5: The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

  1. Nirvana
  2. Sangha
  3. Buddha
  4. Dhamma

Answer: 1

How to Do: AIIMS Login

Question 6:  Devaluation of a currency means

  1. reduction in the value of a currency vis-a-vis major internationally traded currencies
  2. permitting the currency to seek its worth in the international market
  3. fixing the value of the currency in conjunction with the movement in the value of a basket of pre-determined currencies
  4. fixing the value of currency in multilateral consultation with the IMF, the World Bank and major trading partners

Answer: 1

Question 7: In the second nationalization of commercial banks, ___ banks were nationalized.

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Answer: 3

Check Here: List of Entrance Exam in India

Question 8: Since independence, both development and non-development expenditures have increased; the increase in the former being a little more than in the other. Non-development expenditure involves

I. interest payments
II. subsidies
III. defence
IV. irrigation

  1. I, II
  2. I
  3. I, II, III
  4. II, III, IV

Answer: 3

Question 9: Depreciation means

  1. closure of a plant due to lock out
  2. closure of a plant due to labour trouble
  3. loss of equipment over time due to wear and tear
  4. destruction of a plant in a fire accident

Answer: 3

Want to Know? How to Prepare for AIIMS?

Question 10: Deficit financing leads to inflation in general, but it can be checked if

  1. government expenditure leads to increase in the aggregate supply in ratio of aggregate demand
  2. only aggregate demand is increased
  3. all the expenditure is denoted national debt payment only
  4. All of the above

Answer: 4

Question 11: If all the banks in an economy are nationalized and converted into a monopoly bank, the total deposits

  1. will decrease
  2. will increase
  3. will neither increase nor decrease
  4. None of the above

Answer: 3

Question 12: India changed over to the decimal system of coinage in

  1. April 1995
  2. April 1957
  3. April 1958
  4. April 1959

Answer: 2

Question 13: The association of the rupee with pound sterling as the intervention currency was broken in

  1. 1990
  2. 1991
  3. 1992
  4. 1993

Answer: 3

Get Here Details Of: AIIMS Entrance Exam Syllabus

Question 14: On which one of the followings is the benefits received principle of taxation to achieve optimality bases?

  1. Marginal benefit received
  2. Total benefit received
  3. Average benefit received
  4. Ability to pay for the benefit

Answer: 4

Question 15: One of the reasons for India’s occupational structure remaining more or less the same over the years has been that

  1. investment pattern has been directed towards capital intensive industries
  2. productivity in agriculture has been high enough to induce people to stay with agriculture
  3. ceiling on land holdings have enabled more people to own land and hence their preference to stay with agriculture
  4. people are largely unaware of the significance of transition from agriculture to industry for economic development

Answer: 1

Must Read: How To Crack AIIMS Entrance Exam

 AIIMS 2018 Mock Test

  • With the help of mock test for AIIMS MBBS, candidates can get an estimate about their performance for examination
  • The AIIMS online mock test 2018 also helps contenders in getting an idea regarding the structure and pattern of examination
  • Mock test for AIIMS 2018 contains usually those whose questions that are important from examination point of view.
  • AIIMS MBBS Mock Test Online will be as same as actual test.
  • Total number of questions given in AIIMS mock test paper is different from actual test.
  • Aspirants can also keep a rough notebook and a pen/pencil to calculate their score themselves from AIIMS mock test online.
  • Candidates can mark questions from AIIMS mock test free online that they are unsure of under “review” to check and answer them later.

Check Here: AIIMS Preparation Books

AIIMS Exam Pattern

Every year large number of candidates participates in AIIMS Entrance examination but only few applicants are selected. So the aspirants must practice through AIIMS MBBS online mock test free, we have provided here best AIIMS online mock test papers for MBBS for the sake of aspirants to prepare well for the examination.

All India Medical Sciences Entrance examination will be of Objective Type basis. It also follows Negative Marking scheme that is (+1) for correct answer & (1/3) negative marking and Duration Of test will be 3.5 Hours.

Test TypeMarksQuestions
General Knowledge2020

Check Here: AIIMS MBBS Exam Pattern

All India Medical Sciences (AIIMS)

All India Medical Sciences is famous for it’s highly advanced medical science techniques which attracts numerous of patients from different corners of the world. In 1956, it was first established in Delhi and now it has been opened in seven more locations within the country.

Significant Words:

Candidates having any query or doubts related to AIIMS Mock Test 2018 can follow this Official Link or type their comment in below comment box. Our experts will try to solve your queries soon.

Stay connected with this web page by hitting CTRL+D or subscribes to our free mail services to get instant mails in your mail box.

Something That You Should Put An Eye On

AIIMS MBBS ResultAIIMS Application Form
AIIMS Admit CardMedical Entrance Exams
AIIMS Previous Year Question PapersMedical Entrance Exams Books
AIIMS PG Application FormCreate Your Own Study Guide
Tips to Make Study InterestingStrategies To Improve Memory

Filed in: online quiz, Preparation Tips Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment