Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

BITSAT Sample Papers 2019 for Biology/Physics/Chemistry with Solutions

BITSAT Sample Papers

Download BITSAT Sample Papers for Biology/Physics/Chemistry through this page!!! Candidates who are preparing for upcoming BITSAT 20198, they must download BITSAT Sample Papers with Solution PDF by hitting the links given below.

Birla Institute of Technology and Science (BITS), Pilani is going to conduct BITSAT exam on third or fourth week of May 2019. In this concern, organization will start the application process from third week of December 2018 to 2nd week of March 2019.

BITSAT Sample Papers with Solutions:

With the help of the BITSAT Sample Question Papers, students can effortlessly get prepared for the Exam.  By practicing through Sample Paper of BITSAT, candidates will also get to know about the structure of the exam.

To fetch more information regarding the BITSAT Sample Papers 2019 for Biology/Physics/Chemistry, you need to go through below section of this page which is well created by the team of recruitmentresult.com

BITSAT 2019 Important Dates:

EventsDates
BITSAT 2019 Application form release3rd week of December 2018
Last date to submit the application2nd week of March 2019
Application editing window2nd to 3rd week of March 2019
Allotment of exam center4th week of March 2019
Slot booking by candidates4th week of March to 1st week of April 2019
Release of hall ticket2nd week of April to 2nd week of May 2019
BITSAT Exam date3rd week to last week of May 2019
Apply for admission (basis of 12th marks)1st week of May to 3rd week of June 2019
Admit list and wait list release3rd week of June 2019

BITSAT Sample Papers 2019

Birla Institute of Technology & Science Admission Test:

BITS, Pilani conducts Birla Institute of Technology & Science Admission Test every year for providing admission to eligible candidates into degree courses. In the BITSAT 2019 exam, questions will be asked from the following parts:

Part IPhysics
Part IIChemistry
Part III(a) English Proficiency
(b) Logical Reasoning
Part IVMathematics/Biology (For B.Pharm)

Check Out Detailed Topic Wise: BITSAT Syllabus

BITSAT Sample Paper PDF Download:

For the easiness of candidates, we have provided direct link to download the BITSAT Sample Paper PDF. Candidates are suggested to tap the direct link and download the sample papers of BITSAT.

YearPDF’s of BITSAT Sample Papers
2005Hit Here
2006Hit Here
2007Hit Here
2008Hit Here
2009Hit Here
2011Hit Here
2012Hit Here
2013Hit Here

 BITSAT Sample Papers With Solution

BITSAT 2019 Sample Paper For Biology (For B.Pharm):

Question 1: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 2: Ozone hole refers to

  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Take Expert Guide: How To Prepare For BITSAT in 1 Month

Question 3: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

  1. Angiosperms
  2. Gymnosperms
  3. Monocotyledons
  4. Dicotyledons

Answer: 2

Question 4: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Question 5: Plants receive their nutrients mainly from

  1. chlorophyll
  2. atmosphere
  3. light
  4. soil

Answer: 4

Read Out: Biology Questions And Answers

BITSAT English Questions:

Question 6: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Question 7: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Question 8: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. chance
  2. luck
  3. possibility
  4. occasion

Answer: 1

Check Marking Scheme: BITSAT Exam Pattern

Question 9: I saw a …… of cows in the field.

  1. Group
  2. Herd
  3. Swarm
  4. Flock

Answer: 2

Question 10: The grapes are now …… enough to be picked.

  1. ready
  2. mature
  3. ripe
  4. advanced

Answer: 3

Get Here: English Improvement Tips

BITSAT Sample Question Paper For Physics:

Question 11: If we consider electrons and photons of the same wavelength, then they will have same

  1. momentum
  2. energy
  3. angular momentum
  4. velocity

Answer: 1

Question 12: Equation for the change of state was given by

  1. Newton
  2. Clausius
  3. Clausius-Clapeyron
  4. If n small balls, each of mass m impringe

Answer: 3

Question 13: If n small balls, each of mass m impringe elastically each second on a surface with a velocity u, then the force experienced by the surface in one second will be

  1. 5 mnu
  2. 1 mnu
  3. 2 mnu
  4. 4 mnu

Answer: 3

Question 14: Light waves are transverse, because they

  1. are polarised
  2. reflect
  3. are not polarised
  4. refract

Answer: 1

Question 15: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Start Now: Physics Online Test

BITSAT Sample Paper For Chemistry:

Question 16: The constituent of light oil is

  1. anthracene
  2. benzene
  3. aniline
  4. phenol

Answer: 2

Question 17: NaHCO3 is prepared by

  1. dow process
  2. solvay process
  3. bosch process
  4. none of these

Answer: 2

Question 18: Colloidal found effective in medicines is

  1. colloidal gold
  2. colloidal sulphur
  3. colloidal antimony
  4. all of these

Answer: 4

Question 19: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 20: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Read Out: Chemistry Questions And Answers

BITSAT Sample Paper 2019 For Logical Reasoning:

Question 21: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 22: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 23: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

START: Logical Reasoning Online Quiz

Question 24: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Question 25: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Get Latest Sample Paper PDF: BITSAT Previous Year Question Papers

Important books for BITSAT 2019:

SubjectBooks
MathematicsDifferential Calculus by Arihant

Higher Algebra by Hall Knight+ Bernard-child

Class XI & XII by R.D. Sharma

Integral Calculus by Arihant

Problems in Calculus of One Variable Algebra by I.A.Maron

ChemistryOrganic Chemistry by M.S. Chuahan

Inorganic Chemistry by J.D.Lee

Atkins’ Physical Chemistry

Physical Chemistry by N Awasthi

Inorganic Chemistry by O.P.Tandon

Organic Chemistry by Paula Bruice Yurkanis

(a)English Proficiency

(b)Logical Reasoning

BITSAT English Proficiency & Logical Reasoning by Disha Experts

The Pearson Complete Guide to the BITSAT (English) by One Learn Education

Wren and Martin

PhysicsArihant Physics by D.C. Pandey

Concepts of Physics by H. C Verma Vol 1 and Vol 2

Fundamentals of Physics Resnick, Halliday, Walker

Advanced level Physics by Nelson and Parker

Problems in General Physics by I.E. Irodov

Final Words:

For getting more BITSAT Sample Papers 2019, you may check Official Link. You are advised to stay in touch with our web portal to get all the latest Sample Paper Of BITSAT time to time.

For any query regarding BITSAT Sample Paper Online/ BITSAT 2019 Sample Paper, you can comment in below given comment box. We will try to solve your query regarding Sample Paper For BITSAT as soon as possible.

Something That You Should Put an Eye On

BITSAT Application FormBITSAT Hall Ticket 
BITSAT Slot BookingBITSAT Eligibility Criteria
BITSAT Results BITSAT Answer Key 
BITSAT CounsellingBITSAT Online Registration

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment