Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Capgemini Placement Papers | Question Paper With Solutions, Test Pattern

Capgemini Placement Papers

Capgemini is one of the best global IT service providers. Its headquartered is located in Paris. It is a French Multinational IT Company that mainly works on outsourcing and consulting services.  Every year Capgemini conducts placement tests to recruit Software Engineers. Candidates going to appear for Capgemini Recruitment Test can get Capgemini Placement Papers from here which will help you in exam preparation and you will also get Capgemini Solved Placement Question Paper & Test Pattern by scrolling down this page.

recruitmentresult.com

Capgemini Placement Papers

The overall selection procedure is divided in some parts like written test, group discussion and Interview. One has to pass through these all procedures to get placement in the world’s leading companies.

Download Capgemini Placement Papers PDF!!

Capgemini Aptitude Placement PaperDownload Pdf
Capgemini Technical Placement PaperDownload Pdf
Capgemini Reasoning Placement PaperDownload Pdf

Capgemini Placement Papers

Capgemini Question Paper With Solutions

Question 1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 2. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question 3. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 4. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 5. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Check Here – How To Prepare For Online Exam

Question 6. A sum of Rs. 12,500 amounts to Rs. 15,500 in 4 years at the rate of simple interest. What is the rate of interest?

  1. 3%
  2. 4%
  3. 5%
  4. 6%
  5. None of these

Answer: 4

Question 7. An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:

  1. 10%
  2. 25%
  3. 5%
  4. None of these

Answer: 2

Question 8. A lent Rs. 5000 to B for 2 years and Rs. 3000 to C for 4 years on simple interest at the same rate of interest and received Rs. 2200 in all from both of them as interest. The rate of interest per annum is:

  1. 5%
  2. 7%
  3. 7*1/8 %
  4. 10%

Answer: 4

Question 9. A sum of Rs. 725 is lent in the beginning of a year at a certain rate of interest. After 8 months, a sum of Rs. 362.50 more is lent but at the rate twice the former. At the end of the year, Rs. 33.50 is earned as interest from both the loans. What was the original rate of interest?

  1. 6%
  2. 5%
  3. 5%
  4. 6%
  5. None of these

Answer: 5

Question 10. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

  1. 2000
  2. 10,000
  3. 15,000
  4. 20,000

Answer: 3

Get Details – How To Find Online Study Material

Question 11. What command do you type to save the configuration stored in RAM to NVRAM?

  1. Router(config)#copy current to starting
  2. Router#copy starting to running
  3. Router(config)#copy running-config startup-config
  4. Router#copy run startup

Answer: 4

Question 12. You type Router#sh ru and receive an % ambiguous command error. Why did you receive this message?

  1. The command requires additional options or parameters.
  2. There is more than one show command that starts with the letters ru.
  3. There is no show command that starts with ru.
  4. The command is being executed from the wrong router mode.

Answer: 2

Question 13. If you wanted administrators to see a message when logging into the router, which command would you use?

  1. message banner motd
  2. banner message motd
  3. banner motd
  4. message motd

Answer: 3

Question 14. How many a simultaneous Telnet session does a Cisco router support by default?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: 4

Question 15. You set the console password, but when you display the configuration, the password doesn’t show up; it looks like this: What cause the password to be stored like this?

  1. encrypt password
  2. service password-encryption
  3. service-password-encryption
  4. exec-timeout 1 35

Answer: 2

Know About – How To Prepare For Group Discussion

Question 16. Which of the following locks the item from access of any type?

  1. Implicit lock
  2. Explicit lock
  3. Exclusive lock
  4. Shared lock

Answer: 3

Question 17. The size of a lock is called:

  1. Implicit lock.
  2. Lock granularity.
  3. Exclusive lock.
  4. Shared lock.

Answer: 2

Question 18. A cursor type in which the application sees the data as they were at the time the cursor was opened is called:

  1. forward only.
  2. Static
  3. Keyset
  4. Dynamic

Answer: 2

Question 19. What is the overall responsibility of the DBA?

  1. Facilitate the development and use of the database
  2. Create and populate tables
  3. Development, operation, and maintenance of the database and its applications
  4. Both the first and third answers above are correct.

Answer: 4

Question 20. Locks placed by the DBMS are called ________ .

  1. implicit locks
  2. explicit locks
  3. exclusive locks
  4. shared locks

Answer: 1

More Links Related To Capgemini

Capgemini Selection Procedure

Capgemini conducts recruitment process every year to select new candidates. The selection process of the company Capgemini has generally 2-3 sets of question booklets but still try to appear in the second batch. Paper has 3 sections.

Capgemini Written Test Structure

SectionsNumber of QuestionsTime Allocated
Quantitative Aptitude1650 minutes
Logical Reasoning16
Essay writing120 minutes
Pseudo Coding Test20 MCQs20 minutes

Download Capgemini Question Paper

The Capgemini Placement Papers generally have no negative marking, but to qualify these Capgemini Placement Papers, the candidate needs to clear all the sectional cut-offs of the test.

Candidates who are searching for further details of Capgemini Placement Papers they will get it from below section of this page which is well created by the team of recruitmentresult.com.

Final Note:

We hope that you are satisfied with Capgemini Placement Papers provided on this page. With the help of Capgemini Placement Question Paper you will able to score good marks. Subscribe to the email services of this page to get daily updates in your mail box.

Something That You Should Put An Eye On

Written Exam TechniquesHow To Prepare For Written Examination
How To Prepare For An InterviewInterview Questions And Answers
Best Companies To Work For In IndiaJobs For Freshers In India
Latest Private Jobs In IndiaDifference Between Resume And CV

Filed in: Placement Papers

One Response to "Capgemini Placement Papers | Question Paper With Solutions, Test Pattern"

  1. Harish G

    I am a B.Com graduate and purusing MBA in SRM, Vadapalani and specializing in HR. Would like to work in your esteemed organization.

Leave a Reply

Submit Comment