Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CLAT Mock Test 2019 | Practice Preparation Test – Free Ques Series Online

CLAT Mock Test 2019

Start your preparation with CLAT Mock Test 2019!! Candidates can get the access of the CLAT Practice Preparation Test and Free Ques Series Online with the link given on this page which will be active soon.

Candidates can practice the CLAT Free Question Series as many times as they want. Moreover, it will also help the candidates in knowing where they stand during the preparation stage.

CLAT 2019 Mock Test – Importance

Candidates can get an overview of the number of questions, type of questions and marks allocation with the CLAT Mock Test. Not only the conducting body, most of the coaching centres provides CLAT Mock Test 2019 to the candidates for their preparation and securing good scores in the Common Law Admission Test.

So it’s time for candidates to get prepared for Common Law Admission Test through CLAT Mock Test 2019 by going through this page which is well created by the team of recruitmentresult.com.

CLAT Mock Test

Procedure To Give Mock Test For CLAT 2019

Candidates who want to give CLAT Mock Test 2019 free then they can follow the below stated steps:

  • First of all candidates have to visit the official website of the organization that is clat.ac.in for free online CLAT Mock Test
  • After that navigate the home page and take your cursor to Mock Test link available at the home page
  • Now choose the suitable link and hit that link
  • After that fill the required details such as Login with User ID and Password and hit log in option
  • After that just go through the instructions and check your photograph appears on upper right side while giving mock test
  • Read out detailed “Procedure for answering a multiple choice type question” and then tap on “Next” option.
  • After that new page will get appeared on your screen containing box with all the details like number of questions, marks, mark per question will appear in front of you
  • Now you have to choose language in which you want to give Online Mock Test for CLAT 2019
  • After that hit on “I am ready to begin” option and then CLAT Mock Test Online Free will appear at your screen
  • Mark right answer while attempting CLAT mock test series after that Hit on “save & next button” to move to another question.
  • From right panel, contenders may questions which they want to attempt first.
  • Time watch on upper right side will alert you regarding timings of paper.
  • Submit Online CLAT Mock Test & at last you may check your answers with right ones.

CLAT Mock Test 2019 Color Platelet:

Colour of the ButtonStatus of the Button Pressed
WhiteYou have not visited the question yet.
OrangeYou have not answered the question.
GreenYou have answered the question.
VioletYou have NOT answered the question, but have marked the question for review.

Check Complete Details On: CLAT Exam Here

Some Questions For CLAT Online Mock Test

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Get Updated: CLAT Syllabus

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Which country tops in the list of pollution-linked deaths in world as per the survey of Lancet Commission on Pollution and Health?

  1. Pakistan
  2. India
  3. Nigeria
  4. Indonesia

Answer: 2

Check All New & Solved: CLAT Sample Papers

Question 7: India and ___________ resolve to fight common challenge of terrorism.

  1. Iraq
  2. Bangladesh
  3. Pakistan
  4. Nepal

Answer: 2

Question 8: Which country peacekeepers awarded UN medal in South Sudan?

  1. Bulgaria
  2. Iran
  3. India
  4. Africa

Answer: 3

Question 9: With which country India Signs Pact to Send Interns?

  1. Nepal
  2. Pakistan
  3. Iran
  4. Japan

Answer: 4

Check Tips & Strategies For: How To Prepare For CLAT

Question 10: Graduate Muslim Girls to get ___________ Shaadi Shagun from Modi Government.

  1. Rs 51,000
  2. Rs 25,000
  3. Rs 30,000
  4. Rs 72,000

Answer: 1

Question 11: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 12: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question 13: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

You Can Also Check: Top CLAT Coaching Institute

Question 14: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 15: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 16: Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Question 17: That which cannot be corrected

  1. Unintelligible
  2. Indelible
  3. Illegible
  4. Incorrigible

Answer: 4

Do You Know: How Can You Write Fast In Exams?

Question 18: The study of ancient societies

  1. Anthropology
  2. Archaeology
  3. History
  4. Ethnology

Answer: 2

Question 19: A person of good understanding knowledge and reasoning power

  1. Expert
  2. Intellectual
  3. Snob
  4. Literate

Answer: 2

Question 20: A person who insists on something

  1. Disciplinarian
  2. Stickler
  3. Instantaneous
  4. Boaster

Answer: 2

Check Here: Common Mistakes You Make in Tests

CLAT 2019

The Common Law Admission Test will be held by National Law University Odisha, Cuttack (NLUO) on 12-05-2019 (Sunday). Unlike the previous years, the national-level law examination for admissions into NLUs will be administered offline.

The CLAT 2019 conducting body, NLU Odisha will be announcing the admission notification of Common Law Admission Test in December 2018, followed by its application process commencing from 01-01-2019.

Significant Words 

We hope that you are satisfied with the content provided on this page regarding CLAT Mock Test 2019. You can bookmark this web page by hitting CTRL+D to get latest updates on CLAT Mock Test online. You can also subscribe to our free mail services to get instant mails about CLAT Mock Test papers. For any query or doubts related to CLAT Free Mock Test 2019 you can type your comment in below comment box. Our experts will try to solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

CLAT Counselling CLAT Application Form
CLAT SyllabusCLAT Answer Key
CLAT Cut Off CLAT Results 
CLAT Sample PapersCLAT Rank Predictor
CLAT College PredictorCLAT Eligibility Criteria 
CLAT TopperCLAT Exam Pattern
How to Prepare for CLAT 

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment