Computer Knowledge Quiz 2019 | Online Practice Test CCC/.NET Preparation

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Computer Knowledge Quiz

Candidates who are preparing for any competitive exam must take Computer Knowledge Quiz 2019 to see their level of preparation. Here in this page, we have given CCC/.NET Online Practice Test to help you with your preparation.

Today in almost every Competitive Exam, there is section for Computer Awareness or Computer Basic to check the candidate knowledge of Computer. So, candidate must regularly take Computer Knowledge Quiz to increase their knowledge.

Online Computer Quiz

By taking Online computer test every day is the best to prepare for any competitive exam. I you have good knowledge of computers skill, and then you will definitely be able to crack any of the competitive examination.

Candidates can take the Computer Knowledge test or .NET/CCC Exam Practice Test to help you to crack any of the examination given in this page which is well developd by expert team members of the page recruitmentresult.com

Computer Knowledge Quiz

Here we are providing set of Computer MCQ with answers which will help you in gaining confidence on question related to computer awareness.

Ques1: Windows Word is an example of

  1. System software.
  2. Platform software.
  3. Application software.
  4. Operating system software

Ans: 3

Ques2: What is the full form of GUI ?

  1. Geometrical Ultra Inputs
  2. Graph under influence
  3. Graphical User Interface
  4. Graphical User Interaction

Ans: 3

Ques3: URL stands for

  1. Uniform Research Lis
  2. Uniform Research Locator
  3. Uniform Resource Locator
  4. Universal Resource List

Ans: 3

Read Out here: Operating System Question and Answer

Ques4: The performance of a hard drive or other storage device, meaning how long it takes to locate a file is called ?

  1. Response Time
  2. Access Time
  3. Quick Time
  4. None of the above

Ans: 4

Ques5: Which Microsoft-based technology was built to link desktop applications to the World Wide Web?

  1. Active Channel
  2. Active Desktop
  3. ActiveX
  4. None of the above

Ans: 2

Ques6: Which of the following was used in first generation computers?

  1. Machine Language
  2. High Language
  3. Assembly Language
  4. None of the above

Ans: 2

Ques7: A unit of data storage that equals 2 to the 70th power is called?

  1. Zebibyte
  2. Yottabite
  3. Yobibite
  4. None of the above

Ans: 2

Ques8: What is used in most programs that is a part of a program and guides the user through certain steps?

  1. Software
  2. Wizard
  3. Wiki
  4. None of the above

Ans: 2

Ques9: A generic name for Intel processors released after the original 8086 processor is ______?

  1. Pentium
  2. x86
  3. Pentium 286
  4. None of these

Ans: 2

Get Here: Computer Network Question and Answers

Ques10: A network that is connected to the Internet, but uses encryption to scramble all the data sent through the Internet is called ?

  1. My network
  2. Virtual private Network
  3. Social Network
  4. None of the above

Ans: 2

Ques11: Panther (10.3), Jaguar (10.2), Puma (10.1), and Cheetah (10.0) are examples of _______?

  1. Windows OS
  2. Mac OS
  3. Open Operating Systems
  4. None of the above

Ans: 3

Ques12: Structured Query Language (SQL) is used in the following?

  1. Create Databases
  2. Create & Modify Databases
  3. Create, Modify & Query Databases
  4. None of the above

Ans: 3

Ques13: The word bandwidth is also used to mean ________?

  1. width of the data cable
  2. amount of data transferred
  3. number of the computers on a particular network
  4. None of the above

Ans: 3

Ques14: NetBIOS was introduced in 1983 by which company as an improvement to the standard BIOS used by Windows-based computers?

  1. Dell
  2. IBM
  3. Compaq
  4. None of the above

Ans: 4

Read Out: Overview of SQL queries

Ques15: Which among the following is not a payment card technology?

  1. Magnetic Stripe Card
  2. Smart Card
  3. Fleet Card
  4. All of them are payment card technologies

Ans: 3

Most asked CCC Question with Answers

Candidates, if you are one of those who are preparing for their CCC Exam must solve these CCC MCQ with Answers and see your level of preparation.

Ques1: Which of the following programming language were used in first generation computers?

  1. Machine language
  2. Assembly language
  3. Both of above
  4. None of above

Ans: 1

Ques2: To locate a data item for storage is

  1. Field
  2. Feed
  3. Database
  4. Fetch

Ans: 4

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Ques3: Hard disk is coated in both sides with

  1. Magnetic metallic oxide
  2. Optical metallic oxide
  3. Carbon layer
  4. All of the above

Ans: 1

Ques4: An input /output device at which data enters or leaves a computer system is

  1. Keyboard
  2. Terminal
  3. Printer
  4. Plotter

Ans: 2

Ques5: Computer professionals working in a computer centre are

  1. Software
  2. Firmware
  3. Hardware
  4. Humanware

Ans: 4

Ques6: The first general purpose electronic computer in the world was

  1. UNIVAC
  2. EDVAC
  3. ENIAC
  4. All of above

Ans: 3

Ques7: An error in computer data is called

  1. Chip
  2. Bug
  3. CPU
  4. Storage device

Ans: 2

Ques8: Perforated paper used as input of output media is known as

  1. paper tapes
  2. magnetic tape
  3. punched papers tape
  4. card punch

Ans: 1

Get Best Answer: How To Prepare For Online Exam

Ques9: Which American computer company is called Big Blue?

  1. Microsoft
  2. Compaq Corp
  3. IBM
  4. Tandy Svenson

Ans: 3

Ques10: What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above

Ans: 1

Ques11: The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is

  1. Surface
  2. Cylinder
  3. Cluster
  4. All of the above

Ans: 2

Ques12: Which of the following is the 1’s complement of 10?

  1. 01
  2. 110
  3. 11
  4. 10

Ans: 1

Ques13: A section of code to which control is transferred when a processor is interrupted is known as

  1. M
  2. SVC
  3. IP
  4. MDR

Ans: 1

Ques14: Which part interprets program instructions and initiate control operations.

  1. Input
  2. Storage unit
  3. Logic unit
  4. Control unit

Ans: 4

START Practice: Online Quiz for Competitive Exams

Ques15: In order to tell Excel that we are entering a formula in cell, we must begin with an operator such as

  1. $
  2. @
  3. +
  4. =

Ans: 4

Final note

Candidates we hope that above stated Computer Knowledge quiz are helpful to prepare for recruitment or any competitive exam. Students, you’re suggested to solve the Computer Knowledge mock test. You can bookmark our web portal to grasp up to date information on Computer Knowledge quiz. You may also follow us on Facebook or Google plus to get updated details on your timeline wall.

Something That You Should Put an Eye On

Tips To Score Good MarksTips To Create Your Own Study Guide
English Grammar QuizLatest Current Affairs Updates
How To Find Online Study MaterialEnglish Language Online Quiz
Quantitative Aptitude QuizLogical Reasoning Quiz
© 2018 Recruitment, Result, Application Form, Admit Card. All rights reserved.

Sitemap | About Us | Privacy Policy | Disclaimer | Contact Us