English Language Quiz | FREE English Practice Online Test Series, Exercises

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

English Language Quiz

So you think you’re good in English! Here you have English Language Quiz that will help you in estimating about the level of perfection you have. Today everyone knows how to speak or understand English Language but not everyone masters it.

The FREE English Practice Online Test Series and Exercises will help you in bringing your Verbal and Non Verbal Knowledge to next level. so what are you waiting for go through the below section of recruiotmentresult.com and practice the English Language Quiz now.

Impact Of English Language:

Today world is getting smaller and everyone is getting connected to each other. In this, English Language played an important role. English is an Identity, a culture that anyone can adapt easily even people are adapting it weather they are Indians or natives of other countries.

Most Common Language- English:

Out of all spoken languages in the world, English is the most common one. Today, One out of five persons is able to speak or at least understand this language. English is the language of science, of aviation, computers, diplomacy, and tourism.

START NOW: Online Quiz for Competitive Exams

English Language Quiz

Question1: ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: Option 3

Question 2: COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer: Option 4

Question 3: ARTIFICIAL

  1. Red
  2. Natural
  3. Truthful
  4. Solid

Answer: Option 2

Want to Know? How to Prepare for English

Question 4: EXODUS

  1. Influx
  2. Home-coming
  3. Return
  4. Restoration

Answer: Option 1

Question 5: RELINQUISH

  1. Abdicate
  2. Renounce
  3. Possess
  4. Deny

Answer: Option 3

Question 6: EXPAND

  1. Convert
  2. Condense
  3. Congest
  4. Conclude

Answer: Option 2

Question 7: MORTAL

  1. Divine
  2. Immortal
  3. Spiritual
  4. Eternal

Answer: Option 2

Question 8: QUIESCENT

  1. ACTIVE
  2. Dormant
  3. Weak
  4. Unconcerned

Answer: Option 1

Read Here: English Improvement Tips

Question 9: OBEYING

  1. Ordering
  2. Following
  3. Refusing
  4. Contradicting

Answer: Option 1

Question 10: FRAUDULENT

  1. Candid
  2. Direct
  3. Forthright
  4. Genuine

Answer: Option 4

Question 11: FLAGITIOUS

  1. Innocent
  2. Vapid
  3. Ignorant
  4. Frivolous

Answer: Option 1

Question 12: BELITTLE

  1. Criticize
  2. Flatter
  3. Exaggerate
  4. Adore

Answer: Option 3

Question 13: STARTLED

  1. Amused
  2. Relaxed
  3. Endless
  4. Astonished

Answer: Option 2

Question 14: BUSY

  1. Occupied
  2. Engrossed
  3. Relaxed
  4. Engaged

Answer: Option 3

You May Read This: How to Improve English

Question 15: FRESH

  1. Faulty
  2. Sluggish
  3. Disgraceful
  4. Stale

Answer: Option 4

Question 16: CULPABLE

  1. Defendable
  2. Blameless
  3. Careless
  4. Irresponsible

Answer: Option 2

Question 17: EVASIVE

  1. Free
  2. Honest
  3. Liberal
  4. Frank

Answer: Option 2

Question 18: GREGARIOUS

  1. Antisocial
  2. Glorious
  3. Horrendous
  4. Similar

Answer: Option 1

GIVE NOW: English Grammar Quiz

Question 19: AWARE

  1. Uncertain
  2. Ignorant
  3. Sure
  4. Doubtful

Answer: Option 2

Question 20: HIRSUTE

  1. Scaly
  2. Bald
  3. Erudite
  4. Quiet

Answer: Option 2

Question 21: SHRINK

  1. Contract
  2. Spoil
  3. Expand
  4. Stretch

Answer: Option 3

Question 22: COMMON

  1. Rare
  2. Small
  3. Petty
  4. Poor

Answer: Option 1

Question 23: COMFORT

  1. Uncomfort
  2. Miscomfort
  3. Discomfort
  4. None Of These

Answer: Option 3

GIVE NOW: Vocabulary Quiz

Question 24: DEAR

  1. Priceless
  2. Free
  3. Worthless
  4. Cheap

Answer: Option 4

Question 25: ARROGANT

  1. Humble
  2. Cowardly
  3. Egotistic
  4. Gentlemanly

Answer: Option 1

People learn English for many different reasons and they also have many different styles of Learning English. Take this quiz about certain English learning ideas and receive some helpful advice for you to think about while learning English. So dear aspirants simply answer all of the questions in the above stated quiz.

START NOW: One Word Substitution Quiz

There are so many English Language Quizzes which you can attempt online according to your knowledge and interest and you will be also able to see questions with correct answers. There are two types of English we read/study literature part and grammar part.

 Both parts of English have different aspect. So, you may take participation in many quizzes to improve your skills and stay connected with us on our web portal to get latest updates regarding same.

Something That You Should Put An Eye On

Synonyms Online Practice TestObjective Type Questions
25 New Modern English WordsCurrent Affairs For Competitive Exams
Common English ErrorsCommon Confusing Words In English
Last Minute Exam Preparation TipsHow To Find Online Study Material
How To Prepare For Online ExamBest Ways To Finish Exam On Time
© 2018 Recruitment, Result, Application Form, Admit Card. All rights reserved.

Sitemap | About Us | Privacy Policy | Disclaimer | Contact Us