Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ESIC Karnataka Recruitment 2019 www.esic.nic.in 159 Steno, UDC Posts

ESIC Karnataka Recruitment

Employees State Insurance Corporation has released an advertisement for the 159 Steno, UDC Posts on its official website. Candidates can fill the application form for ESIC Karnataka Recruitment 2019 with the help of below mentioned details.

recruitmentresult.com

Brief Overview About ESIC Karnataka Recruitment 2019

  • Organization Name: Employees State Insurance Corporation
  • Applying Mode: Online
  • Post Name: Stenographer and Upper Division Clerk
  • of Vacancies: 159
  • Category: ESIC Karnataka Recruitment
  • Job Location: Karnataka
  • Online link will be available from: 16-03-2019
  • Last Date for ESIC Karnataka Vacancies: 15-04-2019

ESIC Karnataka Recruitment

Q 1: Discuss about the ESIC Karnataka vacancies eligibility criteria.

Answer:

Stenographer

  • Higher Secondary Pass (pass in 12th Standard or equivalent from a recognized board)
  • A Speed of 80 words per minute in stenography in English/Hindi
  • Working knowledge of Computer including use of Office Suites and databases

Upper Division Clerk

  • Degree from any recognized University or equivalent
  • Working knowledge of computer including use of Office Suites and databases

Find Out More: Jobs By Qualification

Q 2: What is the age range for applying for ESIC Karnataka Jobs?

Answer: Individuals must be above the age of 18 years and below the age of 27 years to be able to apply for ESIC Karnataka vacancy. Also there will be relaxation in the upper age limit for the reserved category individuals.

Q 3: Explain ESIC Karnataka vacancy Break-up.

Answer:

Post NameNo. of Vacancy
Stenographer16
Upper Division Clerk143
Total159

Q 4: Is there any application fee to apply for ESIC Karnataka Jobs?

Answer: Yes, as follows

  • SC/ST/PWD/ Departmental Candidates, Female Candidates & Ex Servicemen: Rs. 250
  • All other categories: Rs. 500

Read Here: Employment News This Week Highlights

Q 5: How to pay ESIC Karnataka application fee?

Answer: By using Debit Cards (RuPay/Visa/MasterCard/Maestro), Credit Cards, Internet Banking, IMPS, Cash Cards/ Mobile Wallet

Q 6: What is the selection process for ESIC Karnataka Jobs?

Answer: Written Examination and Skill Test

Q 7: What is the ESIC Karnataka Exam Pattern For Stenographer.

Answer:

Phase I – Main Examination

  • Version: Hindi and English except English Language & Comprehension
Name of the TestNo. of QsMax. MarksDuration
English Language &
Comprehension
10010070 minutes
Reasoning Ability505035 minutes
General Awareness505025 minutes

Phase II – Computer Skill Test & Stenography Test

  • Duration: 30 minutes
  • Total Marks: 50 marks
Description of TestMarks
Preparation of 02 Power Points Slides10
Typing matter on MS Word with formatting20
Preparation of Table on MS Excel with use of formulae20

Get Details Of: Latest Recruitments

Q 8: What is the ESIC Karnataka Exam Pattern For Upper Division Clerk.

Answer:

Phase I – Preliminary Examination (Qualifying in Nature)

  • Duration: 1 hour
Name of the TestNo. of QsMax. MarksVersion
General Intelligence
and Reasoning
2550Bilingual
General Awareness2550Bilingual
Quantitative Aptitude2550Bilingual
English Comprehension2550English
Total100200 

Phase II – Main Examination

  • Duration: 2 hour
Name of the TestNo. of QsMax. MarksVersion
General Intelligence
and Reasoning
5050Bilingual
General Awareness5050Bilingual
Quantitative Aptitude5050Bilingual
English Comprehension5050English
Total200200 

Phase III – Computer Skill Test (Qualifying in nature)

  • Total Marks: 50 Marks
  • Duration: 30 minutes
Description of TestMarks
Preparation of 02 Power Points Slides10
Typing matter on MS Word with formatting20
Preparation of Table on MS Excel with use
of formulae
20

Get Here: Free Job Updates

Q 9: What is the salary package for ESIC Karnataka Jobs?

Answer: Revised pay as per 7th Central Pay Commission for the post is Level- 4 of Pay Matrix (Civilian employees) with Entry Pay Rs. 25500/-, replaced against Pay Band Rs. 5200-20200/- with Grade Pay Rs. 2400/- of 6th Central Pay Commission.

Q 10: How to apply for ESIC Karnataka Recruitment?

Answer:

  • The very first step for the job seekers is to reach the official site of Employees’ State Insurance Corporation that is www.esic.nic.in to apply for ESIC Karnataka opportunities.
  • Now on the home page and tap on “Recruitment” tab available at the top of the official portal.
  • Now search suitable link for “Detailed Advertisement for Recruitment to the post of UDC & Stenographer for Karnataka Region” and press the same.
  • Read all the instructions mentioned in the advertisement carefully
  • If you found yourself eligible then revisit the earlier web page.
  • Hit on the online apply link and fill the details in ESIC Karnataka application form carefully.
  • Pay the application fee and then submit the form.
  • At last download the submitted the ESIC Karnataka application form and keep it safe for future use.

Direct Links for ESIC Karnataka Recruitment….

ESIC Karnataka NotificationGet PDF Here
Official WebsitePress Here
Other Related Links
ESIC ResultsGet Here
ESIC RecruitmentGet Here
ESIC Admit CardGet Here
ESIC Exam SyllabusGet Here
ESIC Exam PatternGet Here

ESIC Karnataka Recruitment 2019

Employees State Insurance Corporation is conducting recruitment to hire eligible and talented candidates for 159 Posts of Stenographer and Upper Division Clerk. Concerned candidates can check the complete details about ESIC Karnataka Job Notification through this web page.

The online application form will be available on the official website from 16-03-2019 to 15-04-2019. You can hit on the above mentioned direct link to get the ESIC Karnataka Notification. The selection of eligible candidates will be based on written test and skill test.

Also Grab: Latest Jobs In Karnataka

Note:

Get complete and updated information about ESIC Karnataka Recruitment 2019 by staying in touch with our web portal. Also like our Facebook page to get latest updates on our timeline directly.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Government JobsDaily Job Updates
Latest Private JobsJobs by Organization
Latest WalkinLatest Jobs Openings For Freshers
Best State Government JobsTop 10 Highest Paying Jobs in India


Filed in: 10th/12th, Clerk, Graduate, Karnataka Jobs, Recruitment, Sarkari Naukri Tags: 

7 Responses to "ESIC Karnataka Recruitment 2019 www.esic.nic.in 159 Steno, UDC Posts"

  1. Ashwini

    i completed my diplomo nursing, so am waiting for to attend esic interview please call for nurses soon.

  2. rebekah elias

    respected sir

    i m a post graduate in m.sc zoology from osmania university hyderabad kindly direct me towards the vacancy requirements.
    thank you

  3. Kavita baranwal

    Sir I am graduated for zoology chemistry and complete the course of sanitary inspector
    Please tell me which post is available for me

  4. Kamala t G

    Is gnm nursing is not applicable for this post

    • admin

      Hi Kamala t G,
      Aspirants who have Nursing or Medical qualification can apply for ESIC Karnataka Recruitment.

  5. Maqdoom sarfaraz

    This Jobs is postponeded ?

Leave a Reply

Submit Comment