Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

HP Prison Department Recruitment 2019 Warder (Male/Female) 146 Posts

HP Prison Department Recruitment

Himachal Pradesh Prison Department requires passionate and willing candidates to fill up 146 Posts of Warder (Male/Female). 10+2 Passed candidates can apply for HP Prison Department Recruitment by filling online form till 20-01-2019.

recruitmentresult.com

Quick View of HP Prison Department Recruitment 2019:

  • Process of Applying: Online
  • Apply Online Link Will be Activated On: 20-12-2018
  • HP Prison Department Apply Online Last Date: 20-01-2019
  • Name of Profiles: Warder (Male/Female)
  • HP Prison Department Vacancies: 146
  • Name of Company: Himachal Pradesh Prison Department

HP Prison Department Recruitment

Q1: Are You Eligible for HP Prison Department Jobs?

Ans: Applicants must have 10+2 Passing Certificate from recognized Board.

Check Now: Latest 12th Pass Jobs

Q2: What is Upper Age Limit to Apply for HP Prison Department Vacancy?

Ans:

CategoryAge Limit
Male Warders
General(UR)18 to 23 years
SC (UR)18 to 25 years
OBC (UR)
OBC (Home Guards)20 to 28 years
ST (UR)18 to 25 years
ST (Home Guards)20 to 28 years
General (Wards of Freedom Firghter)18 to 23 years
Gen/OBC (Antodaya/IRDP)
SC (Antodaya/ IRDP)18 to 25 years
Female Warder
General (UR)18 to 23 years
SC (UR)18 to 25 years
Gen./OBC (Home Guards)20 to 28 years
SC/ST (Home Guards)20 to 28 years

Q3: What is Current Salary?

Ans: Rs. 7810 Per Month (which shall be equal to the minimum of pay band + grade pay in the pay scale of post of Warder, Rs. 5910- 20,200 + Rs.1900 Grade Pay).

Check Also- Highest Paying Jobs in India

Q4: How Did Company Broke Up HP Prison Department Vacancies?

Ans:

DistrictNo. of Post
Warders (Male)
Bilaspur07
Chamba08
Hamirpur07
Kangra33
Kinnaur01
Kullu07
Lahaul & Spiti01
Mandi20
Shimla16
Sirmour11
Solan12
Una09
Total132
Warders (Female)
Chamba01
Hamirpur01
Kangra07
Mandi01
Shimla01
Sirmour01
Solan01
Una01
Total14
Grand Total146

Go Through These Important Links:

Himachal Pradesh JobsGet Details
HP Prison Department Warder Recruitment NoticeDownload PDF
HP Prison Department Official WebsitePress Here

 Q5: How I will get the information about Physical Efficiency Test Date?

Ans: The eligible candidates will ONLY be informed through email and SMS alerts 00 their registered email IDs and mobile number.

Q6: What is Procedure of Selection?

Ans: On basis of Written Test / Physical Efficiency Test / Interview

Must Read-

Q7: What is Physical Standard Requirements?

Ans:

CategoryHeightChest
Male Warders
General(UR)5’6″31″X32″
SC (UR)5’4″29″X30″
OBC (UR)5′ 6″31″X32″
OBC (Home Guards)
ST (UR)5’4″29″X30″
ST (Home Guards)
General
(Wards of Freedom Firghter)
5′ 6″31″X32″
Gen/OBC (Antodaya/IRDP)
SC (Antodaya/ IRDP)5’4″29″X30″
Female Warder
General (UR)5’2″
SC (UR)5’0″
Gen./OBC (Home Guards)5’2″
SC/ST (Home Guards)5’0″

Check Now: Daily Job Updates

Q8: How to Fill HP Prison Department Online Form?

Ans:

  • Visit official website that is admis.hp.nic.in/hpprisons.
  • Select and hit appropriate link for apply online.
  • Registered candidates can hit on “Applicant Login” link.
  • New user hit on “New User” tab.
  • Fill in the details in registration form and submit the form.
  • After that go to previous page and hit on “Apply Online” link.
  • Now Fill the HP Prison Department Online Application Form with all essential details
  • Upload photograph and signature and other required documents.
  • Make the payment of HP Prison Department Application Form fee.
  • At last check form at once and press “Submit” button.

Check More: Jobs in Himachal Pradesh

HP Prison Department Recruitment Notification 2019 Details:

Through HP Prison Department Recruitment Advertisement, association is looking for diligent contenders to fill up 146 Posts of Warder (Male/Female). Applications through online mode are invited against HP Prison Department Advertisement.

Interested candidates who hold required qualification and fulfill all eligibility criteria can apply against Himachal Pradesh Prison Department Recruitment by filling the RRB Application Form till last date that is 20-01-2019.

Latest Recruitment Today:


Filed in: 10th/12th, Himachal Pradesh Jobs, Recruitment, Sarkari Naukri Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment