Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

HR Quiz 2018 Trivia, Human Resource Practice Test, MCQ, Online Quizzes

HR Quiz

Check HR Quiz Trivia from here. HR job is very pleasant and demanding. Human Resource Department is one of the most important departments of any organization because it is related to the most descriptive and most significant property owned by a company: its people.

For the easiness of aspirants, we have prepared this article of Human Resource Practice Test to provide HR Online Quizzes, important MCQ questions and answers, which is really beneficial for all candidates. So, start their preparation through HR Online Test Series/ HR Quiz 2018 Trivia and get a good career as your choice.

HR Practice Test:

Now all the interested candidates are advised to take this short HR Quiz to test their knowledge about HRM. Contenders, if you are eager to become a human resource executive then they are suggested to do practice from below given Human Resource Quiz Questions and Answers.

Candidates need to find out even more about human resources in general and answer a few questions that are meant to test their knowledge on the matter. Here on this page prepared by the unit of recruitmentresult.com are a few samples of HR Online Practice Test that will help you get started.

HR Quiz

Human Resource Practice Test Questions and Answers (HR Practice Test):

Have a look on HR Quiz 2018 given below:

Question 1: In equilibrium constant expression, concentration of products is taken in/on the

  1. Right side
  2. Left side
  3. Numerator
  4. Denominator

Answer: 3

START Now: IQ Online Test

Question 2: Unit of equilibrium constant for H2 + I2 2HI is

  1. No units
  2. mol dm-3
  3. dm3mol-1
  4. None of these

Answer: 1

Question 3: What is representation of a reversible reaction?

  1. Single arrow
  2. Double arrows
  3. Bar
  4. None of these

Answer: 2

Question 4: Rate at which reaction proceeds is directly proportional to

  1. Product of the active masses of products
  2. Product of the active masses of reactants
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer: 2

Must Read: How to Improve your IQ

Question 5: Which of following is correct representation for “active mass”?

  1. ( )
  2. { }
  3. [ ]
  4. Bar

Answer: 3

Question 6: Unit of equilibrium constant for H2 + CO2 H2O + CO is

  1. No units
  2. mol dm-3
  3. dm3mol-1
  4. [mol dm-3]-2

Answer: 1

Question 7: What percentage of ammonia is given after cooling equilibrium mixture by Haber process?

  1. 20 percent
  2. 33 percent
  3. 100 percent
  4. 98 percent

Answer: 4

Do You Know: How to Solve Objective Type Questions

Question 8: Due to high concentration of reactants, rate of forward reaction is

  1. lowest
  2. moderate
  3. highest
  4. minimal

Answer: 3

Question 9: In reverse reaction SO3 decomposes in to

  1. S and O
  2. S and O2
  3. S2 and O
  4. SO2 and O2

Answer: 4

Question 10: Unit of equilibrium constant for N2 + O2 2NO is

  1. No units
  2. mol dm-3
  3. dm3mol-1
  4. [mol dm-3]-2

Answer: 1

START Practice Now: General Knowledge Online Test

Question 11: Relationship by which values that relate amounts of products to reactants at equilibrium can be determined, is called

  1. Law of conservation of mass
  2. Law of chemical reactions
  3. Law of mass action
  4. Active mass

Answer: 3

Question 12: Term “active mass” shows concentration of reactants and products in

  1. dm-3 for a dilute solution
  2. cm-3 for a dilute solution
  3. dm-3 for a concentrated solution
  4. cm-3 for a concentrated solution

Answer: 1

Question 13: He did not give up fight even though he was badly bruised.

  1. The fight did not give up by him even though he was badly bruised.
  2. The fight had not given up by him even though he was badly bruised.
  3. The fight was not given up by him even though he was badly bruised.
  4. The fight was not being given up by him even though he was badly bruised

Answer: 3

Grab Now: Latest MBA Jobs

Question 14: We should avoid tranquilizer in order to have a good health.

  1. Tranquilizer should avoided by us in order to have good health.
  2. Tranquilizer should been avoided by us in order to have a good health.
  3. Tranquilizer should be avoid by us in order to have a good health.
  4. Tranquilizer should be avoided by us in order to have a good health.

Answer: 4

Question 15:  His wife upbraided him for his irresponsible handling of family finance.

  1. He upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
  2. He was upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
  3. He has upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
  4. He were upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.

Answer: 2

Question 16:  She never understood me, whenever I said something.

  1. Whenever I said something, I never understood by her.
  2. Whenever I said something, I had never understood by her.
  3. Whenever I said something, I was being never understood by her.
  4. Whenever I said something I was never understood by her.

Answer: 4

Get Best Answer: How To Prepare For GK

Question 17: When I am alone, I hear footsteps of my friend in my imagination.

  1. The footsteps of my friend heard by me, when I am alone.
  2. The footsteps of my friend is heard by me when I am alone.
  3. The footsteps of my friend are heard by me when I am alone.
  4. The footsteps of my friend was heard by me when I am alone.

Answer: 2

Question 18: Product of 3 cube roots of unity is/are

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 1

Answer: 4

Question 19: If b² – 4ac < 0, then roots of ax² + bx + c = 0 are

  1. equal
  2. irrational
  3. rational
  4. imaginary

Answer: 4

Find Out: Latest Private Jobs

Question 20: Number of terms in a standard quadratic equation ax² + bx + c = 0 is

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 3

Final Words regarding HR Quiz:

Dear candidates, you are suggested to stay connected with us through our web portal or by using control+D to fetch updates related to Human Resource Quizzes/ HR Quizzes bon your instant access, you may also bookmark our portal to obtain updated information regarding same.

Applicants, for getting latest information regarding Human Resource Quiz/ HR Quiz 2018, you may subscribe to our free email service or you can follow us on Facebook or Google plus. All The Best….

Something That You Should Put An Eye On

Daily Job Updates10 Ways to Be Happy at Work
Current Affairs For ExamsCareer Development Skills
How To Find Online Study MaterialEffective Communication Strategies
Quantitative Aptitude QuizEarn MBA While Working

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment