Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IBPS Current Affairs 2017-2018 Latest PO/Clerk/MT/RRB Ques/Ans Exam Guide

IBPS Current Affairs

In today’s era every one wishes to get Government sector Jobs especially in Banks. Contenders having same dream definitely know the importance of having updates knowledge about IBPS Current Affairs. Candidates going to appear in PO/Clerk/MT/RRB can avail all Latest Ques/Ans that are important according to the point of view of examination. With the help of this page candidates can get all that important information which is usually available in the IBPS Exam Guide. Hence to get the details about IBPS Current Affairs 2017, candidates must take a look below…

IBPS Current Affairs includes all latest updates in concern to News and Events, Science and Technology, Economic Scenario and Sports World etc. Exams are conducted twice in a year and huge numbers of candidates participate in this. To get final recruitment in bank applicants need to follow IBPS Current Affairs 2017 as it is very scoring portion in examination.

Focal Points On This Page:

  • IBPS Current Affairs Highlights
  • Current Affairs Questions
  • About Institute of Banking Personnel Selection

You can get updated with current affairs in many ways such as by daily reading news paper, magazines, and many current affairs books are also available which provide GK monthly wise. Stay connected through our web portal to get latest updates about IBPS Current Affairs 2017 time to time. Candidates may go through this page that is created by the team of recruitmentresult.com to download IBPS Current Affairs in a PDF form. Also IBPS Current Affairs question answers are given below. You may learn these questions to qualify your exams with a good rank.

IBPS Current Affairs Highlights

  • Google’s Rajan Anandan Appointed Chairman of IAMAI
  • Tata Group Named Country’s Most Valuable Brand in Brand Finance List
  • India’s GDP Growth Forecast for 2017 Revised Downward by UN
  • Forex Reserves reach Life-Time High of $375.71 billion
  • NASA’s Juno spacecraft completes flyby over Jupiter’s Great Red Spot
  • Maharashtra first state in the country to launch free injectable contraceptive for women
  • Axis Bank tie up with IIC to boost trade with Latin America
  • Health Ministry of India launches the National Strategic Plan for Malaria Elimination
  • India ranks 116 out of 157 nations on Sustainable Development Goal
  • Railways Ministry launches RailCloud Project, NIVARAN-Grievance Portal and CTSE Scheme
  • Google acquires Bangalore-based artificial intelligence firm Halli Labs
  • Justice Vikramajit Sen appointed as new BCCC chairperson
  • Union Government sets up new wing to provide Intelligence Inputs
  • Scientists discover Smallest Star known in the Universe
  • National Green Tribunal declares 100m from edge of Ganga as No-development Zone

Check Here: Banking and Finance Current Affairs

IBPS Current Affairs

Question 1.Thomas Kuehl was appointed as the President of Indian operations for this company.

A.Ford

B.Volkswagen

C.Toyota Prius

D.Renault Nissan

Ans: Renault Nissan

Question 2. According to NITI Aayog, how many states are conferred as the best-performing states in “ease of doing business”?

A.Three

B.Two

C.Five

D.Four

Ans: Three

Question 3. This state government has decided to merge all the branches of (DCCBs) with the state cooperative banks.

A.Rajasthan

B.Chandigarh

C.Uttarkhand

D.Chhattisgarh

Ans: Chhattisgarh

Question 4. The 22nd World Petroleum Congress was held in __________.

A.Iraq

B.Russia

C.Canada

D.Istanbul

Ans: Istanbul

Question 5. Which state decided to introduce the free medical insurance scheme for legislators and their families?

A.Assam

B. Maharasthra

C.Madhya Pradesh

D.Haryana

Ans: Maharasthra

Question 6. Which Mumbai based company has signed a brand licence agreement with Italian car designer Pininfarina for using trademarks after closing the deal to acquire 76.06 per cent stake in the company?

A.Hyundai

B.Larsen and Toubro

C.Mahindra & Mahindra

D.Ashok Leyland

Ans: Mahindra & Mahindra

Question 7. Which drafted bill is released by Women and Child Development Minister, Maneka Sanjay Gandhi?

A.Trafficking of Persons Bill, 2016

B.The Insolvency and Bankruptcy Code, 2016

C.Juvenile Justice Bill, 2016

D.Child labour act, 2016

Ans: Trafficking of Persons Bill, 2016

Check Here: How to Prepare For IBPS

Question 8. Which mobile app has launched by Delhi Government through which city traders can register themselves with the VAT department of the state government?

A.DVAT SEWA

B.VAT SEWA

C.VAT M SEWA

D.DVAT M SEWA

Ans: DVAT M SEWA

Question 9. Legendary Oscar winning music composer A.R. Rahman was named the recipient of which award for his outstanding contribution towards showcasing South Asian traditional fusion music?

A.Fukuoka Prize

B.BRIT Awards

C.Booker Prize

D.Laurence Olivier Award

Ans: Fukuoka Prize

You May Read This: Is There Any Negative Marking in IBPS Exam

Question 10. Which is the India’s ranking in the IMD World Competitiveness Scoreboard, 2016 on the behalf of World’s most competitive economy?

A.23

B.45

C.41

D.31

Ans: 41

Question 11. Former Lok Sabha MP and senior BJP leader passed away after prolonged illness in Bhubaneswar at the age of 79. Who is he?

A.Rudra Madhab Ray

B.Madhu Madhab Ray

C.Sathu Madhab Ray

D.Rudra Mukuntha Ray

Ans: Rudra Madhab Ray

Question 12. Who is re-appointed as Managing Director for five years by the firm Ashok Leyland?

A.A.M. Naik

B.Shikha Sharma

C.Vishal Sikka

D.Vinod K Dasari

Ans: Vinod K Dasari

Question 13. Who has established a data sciences Centre in San Carlos, California to get top Global talent and build high value solutions?

A.Whatsapp

B.Facebook

C.Flipkart

D.Snapdeal

Ans: Snapdeal

Question 14. Which Bollywood Actor appointed as the goodwill ambassador for the the LEPRA Indian organisation that fights against diseases?

A.Varun Dhawan

B.Rahul Bose

C.R Madhavan

D.Aamir Khan

Ans: R Madhavan

Must Check This:-Upcoming Bank Exams

Question 15. Who took a superb victory in a Monaco Grand Prix to re-ignite his title campaign as he has his first win of the season?

A.Lewis Hamilton

B.Daniel Ricciardo

C.Sergio Perez

D.Narein Karthikeyan

Ans: Lewis Hamilton

Question 16. Prominent writer, poet, D Javare Gowda, popularly known as De Ja Go haspassed away after he suffered from heart failure. He belongs to which language writer?

A.Telugu

B.Hindi

C.Marati

D.Kannada

Ans: Kannada

Question 17. Who has crowned with Orange Cap Award for most Runs scored during IPL 2016?

A.Chris Gayle

B.Virat Kohli

C.AB De Villiers

D.None of the Above

Ans: Virat Kohli

Question 18. Which team beated Royal Challengers Bangalore succeeded Vivo-Indian Premier League title held at Chinnaswamy Stadium in Bangalore?

A.Mumbai Indians

B.Sunrisers Hyderabad

C.Gujarat Lions

D.Kolkata Knight Riders

Ans: Sunrisers Hyderabad

You May Read This: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 19. How many seats won by the Congress – DMK alliance in the recently held Legislative Assembly elections in UT Puducherry?

A.15

B.16

C.17

D.20

Ans: 17

Question 20. An actor who is famous in TV show FIR and a film Munna Bhai MBBS died recently due to prolonged illnes in Mumbai?

A.Sabareesh Harane

B.Suresh Natwal

C.Hareesh Irani

D.Suresh Chatwal

Ans: Suresh Chatwal

Question 21. Prime Minister Narendra Modi’s Mother Heeraben was presented with which award by the Nari Jagran Magazine in Varanasi?

A.Nari Josh Samman

B.Nari Jarg Samman

C.Nari Jagran Samman

D.Nara Josh Samman

Ans: Nari Jagran Samman

Read Also: How to Get in the Mood to Study

Question 22. Who has achieved a historic feat by becoming the first Indian to feature in a top-tier league match in Europe for Norwegina Side Stabaek FC?

A.Gurpreet Singh Sidhu

B.Gurpreet Singh Sindhu

C.Gurpreet Singh Manju

D.None of the Above

Ans: None of the Above

Question 23. Credit Suisse report stated that Indian economy is expected a growth of ______________ per cent in the current fiscal year due to improvement in agriculture and private consumption.

A.7.5

B.7.7

C.7.1

D.7.8

Ans: 7.8

Question 24. Who has scored 10,000 runs in test matches in the ongoing test series between England and Srilanka and he crossed in his 128th Test?

A.Joe Root

B.Alastair Cook

C.James Anderson

D.Eoin Morgan

Ans: Alastair Cook

Read Also: Tips To Create Your Own Study Guide

Question 25. FICCI survey estimated the growth of Indian Economy in Financial Year to which percent?

A.7.6

B.7.7

C.7.8

D.7.0

Ans: 7.7

You may stay in touch with us to get latest information about IBPS Current Affairs 2016 – 2017 very firstly. If you have any query you may ask in comment box that is given below. We will try to solve your problem as soon as possible.

Have a Look on this Section of IBPS:

IBPS NotificationIBPS Question Papers
Online Practice Test For IBPSIBPS Exam Calendar
IBPS Common Interview QuestionsList Of Banks Under IBPS

Filed in: Current Affairs

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


4 Responses to "IBPS Current Affairs 2017-2018 Latest PO/Clerk/MT/RRB Ques/Ans Exam Guide"

  1. bijoy

    need more question of current affairs plz

  2. deepti

    Thanku

  3. pradeep patel

    thanks

  4. rumki Choudhury

    Thanks.please give some more questions and tips for ibps.

Leave a Reply

Submit Comment