Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IIFT GK Sample Questions | Pdf Previous Year GK Questions For Preparation

IIFT GK Questions

IIFT is a nationalized common entrance exam conducted to offer admission to MBA program in New Delhi and Kolkata Campus of Indian Institute of foreign Trade. IIFT GK Questions will help you in better preparation for exam. The main purpose of referring to GK questions for IIFT is to develop thorough understanding of paper pattern. It also assists you in determining the weightage of marks allotted to different topics.  Practice Previous Year GK sample Questions & score good marks in IIFT exam. Get equipped with latest IIFT GK Sample Questions 2018, IIFT GK Questions by going through this page.

 Indian Institute of Foreign Trade is one of the premier institutions that offers MBA programme. On the basis of score obtained in IIFT test, contenders may apply for taking admissions in Delhi & Kolkata campuses.  IIFT exam is scheduled to be held in month of December 2018. Collect all important details about IIFT GK Sample Questions, IIFT GK Questions by going through this page well equipped by team of recruitmentresult.com

IIFT GK Questions

IIFT previous year GK questions:

Ques 1: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Ans: 2

Check Here: Gk Questions with Answers

Ques 2: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Ans: 2

Ques 3: ICAO stands for

  1. International Civil Aviation Organization
  2. Indian Corporation of Agriculture Organization
  3. Institute of Company of Accounts Organization
  4. None of the above

Ans: 1

Ques 4: How many Lok Sabha seats belong to Rajasthan?

  1. 32
  2. 25
  3. 30
  4. 17

Ans: 2

Get Complete Updated: IIFT Syllabus

Ques 5: How many times has Brazil won the World Cup Football Championship?

  1. Four times
  2. Twice
  3. Five times
  4. Once

Ans: 3

Ques 6: Indira Gandhi was assassinated in

  1. 1974
  2. 1984
  3. 1994
  4. 2004

Ans: 2

Ques 7: The Olympic Flame symbolises

  1. unity among various nations of the world
  2. speed, perfection and strength
  3. sports as a means for securing harmony among nations
  4. continuity between the ancient and modern games

Ans: 4

Ques 8:  The Scottish bacteriologist who discovered penicillin was

  1. Alexander Fleming
  2. Albert Einstein
  3. Archimeder
  4. Aryabhatta

Ans: 1

You Can Also Check: IIFT Sample Papers

Ques 9: The purpose of United Nations Fund for Population Activities (UNFPA) is

  1. studying population dynamics
  2. collecting population data
  3. evolving population policies, family planning and related programmes
  4. All of the above

Ans: 4

Ques 10: The ozone layer restricts

  1. visible light
  2. infrared radiation
  3. x-rays and gamma rays
  4. ultraviolet radiation

Ans: 4

Ques 11: The SLV-3 project provided India with the expertise to lop a larger and more sophisticated launch vehicle

  1. PSLV
  2. ASLV
  3. GSLV
  4. None of the above

Ans: 2

Read Out Here: IIFT Preparation Tips

Ques 12: The site of the third oldest civilisation after the Sumerian and Egyption, Mohenjo-daro, was Built in

  1. 2500 BC
  2. 2500-2000 BC
  3. 2300 BC
  4. 2200 BC

Ans: 1

Ques 13: The refrigerant commonly used for domestic refrigerators is

  1. alcohol
  2. ammonia
  3. neon
  4. None of the above

Ans: 2

Ques 14: The North Atlantic Treaty Organisation was created in

  1. 1945
  2. 1947
  3. 1949
  4. 1951

Ans: 3

Ques 15: The range of missile Agni is approximately

  1. 150 km
  2. 1200-2000 km
  3. 500 m to 9 km
  4. 4 km

Ans: 2

START Your Practice With: General Knowledge Online Test

Ques 16: The red blood cells are in the

  1. heart
  2. liver
  3. lymph nodes
  4. bone marrow

Ans: 4

Ques 17: The significance of the lotus symbol is

  1. culture and civilisation
  2. peace
  3. justice
  4. sign of mourning, in protest

Ans: 1

Ques 18: The playground of lawn tennis is called

  1. court
  2. ring
  3. arena
  4. rink

Ans: 1

Ques 19: The Reliance Cup was earlier known by the name of

  1. Benson and Hedges Cup
  2. McDowell’s Challenge Cup
  3. Prudential Cup
  4. Rothmans Cup

Ans: 3

Get Best Answer: How To Prepare For GK

Ques 20: The National Convention framed the new Republican constitution of France in 1795, according to which

  1. the executive authority of the state was vested in a committee of five directors, called the Directory
  2. a bicameral legislature was established
  3. both (a) and (b)
  4. None of the above

Ans: 3

Final words:

For getting more details about IIFT GK Sample Questions, IIFT GK questions, have a look at its Official Link Stay tuned with us for getting more updates concerning IIFT GK questions.

Something That You Should Put An Eye On

IIFT Application FormIIFT Admit Card
IIFT ResultsTips to Make Study Interesting
How Can You Write Fast In Exams?Common Mistakes You Make in Tests
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment