Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Invention Quiz – Inventors Quiz, Online Trivia Questions And Answers

Invention Quiz

Are you the one who is looking for Invention Quiz? If yes, then you are at right place. Here we are providing you the top questions and answer based on Inventions and inventors it will assist you to improve your knowledge, Invention Quiz is also asked in many of the competitive exams, so candidates who are going for any of the upcoming competitive can check out this quiz for the better preparation of the exams. So individuals who want to improve their Famous Inventors Trivia can check out the Invention Quiz provide below…

Today’s generation we using Lots of gadget and things, But do you know who is the inventor of these things? There are many Famous Inventors in this world that thoroughly went profoundly in their theme and rewarded incredible which world cheer. Here on this page of recruitmentresult.com, we are providing you Invention and Inventors Quiz Questions and Answers for the aspirants to score well in the examination. As we believe that online quiz is the best way to improve your knowledge effectively and efficiently. So have look below…

Invention Quiz

Question 1: who among the following invented the small pox vaccine?

  1. Robert Koch
  2. Edward Jenner
  3. Robert Hooke
  4. Louis Pasteur

Answer: 2

Question 2: When were the first rockets launched?

  1. 13th century
  2. 18th century
  3. 17th century
  4. 19th century

Answer: 1

Question 3: George Eastman is associated with the invention or discovery of what?

  1. Telegraph
  2. Coca-Cola
  3. Roll film
  4. Dynamite

Answer: 3

Question 4: What George Westinghouse invented?

  1. Light bulb
  2. Electric razor
  3. Refrigerator
  4. Railway air brakes

Answer: 4

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 5: In which decade did television become widely available around the world?

  1. 1930s
  2. 1950s
  3. 1920s
  4. 1990s

Answer: 2

Question 6: Alexander Graham Bell is associated with the invention or discovery of ?

  1. Waterproof raincoat
  2. Petrol-powered automobile
  3. Telephone
  4. Radio telegraphy

Answer: 3

Question 7: Who is the only U.S. President to invent and patent something?

  1. Abraham Lincoln
  2. Theodore Roosevelt
  3. Thomas Jefferson
  4. Rutherford B. Hayes

Answer: 1

Question 8: Who discovered the X-ray?

  1. Wilhelm Roentgen
  2. Alexander Fleming
  3. Ray Stevens
  4. Stephen Hawking

Answer: 1

Question 9: Richard J. Gatling is associated with the invention or discovery of

  1. Iduction motor
  2. First successful machine gun
  3. Sewing machine
  4. Barometer

Answer: 2

Question 10: What invention is credited to the Russian born American inventor Vladimir Kosma Zworykin?

  1. Telegraph
  2. Radio
  3. Television
  4. Dishwasher

Answer: 3

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Question 11: Which of these inventors registered nearly 1,100 patents?

  1. Luther Burbank
  2. Lawrence Livermore
  3. Alexander Graham Bell
  4. Thomas Alva Edison

Answer: 4

Question 12: Alfred Nobel is associated with the invention or discovery of

  1. Automatic handgun
  2. First successful machine gun
  3. Hot-air balloon
  4. Dynamite

Answer: 4

Question 13: What Elisha Otis invented?

  1. The brake used in modern elevators
  2. Jet Engine
  3. Turbine
  4. Hydraulic Crane

Answer: 1

Question 14: Which vehicle was invented about 3000 BCE?

  1. the space shuttle
  2. the helicopter
  3. the chariot
  4. the bicycle

Answer: 3

Question 15: The first hand glider was designed by…?

  1. Leonardo DaVinci
  2. The Wright brothers
  3. Francis Rogallo
  4. Galileo

Answer: 1

Question 16: Which group invented and developed the early Internet?

  1. The United Nations
  2. The European Union
  3. The Soviet Union
  4. The U.S. government

Answer: 4

Question 17: Who invented the diesel engine?

  1. Bill Diesel
  2. Stan Diesel
  3. Rudolf Diesel
  4. Danny Diesel

Answer: 3

Start Now: General Science Quiz

Question 18: When were blue jeans invented?

  1. 1900s
  2. 1860s
  3. 1870s
  4. 1850s

Answer: 4

Question 19: Who developed the idea of Crop Rotation?

  1. Potato Peterson
  2. Turnip Townsend
  3. Cabbage Carlson
  4. Swede Svenson

Answer: 2

Question 20: What toy did George Lerner create for Hasbro company in 1952?

  1. Sit and Spin
  2. Talking baby doll
  3. Potato Head
  4. Hula hoop

Answer: 3

Question 21: What treat was invented by 11-year-old Frank Epperson in 1905?

  1. Popsicle
  2. Banana split
  3. Cotton candy
  4. Cracker Jacks

Answer: 1

Question 22: What Frank Whittle invented?

  1. Radar
  2. Ethyl gasoline
  3. Sonar
  4. Jet propulsion

Answer: 4

Get Practice Test Here: Physics Online Test

Question 23: When was the first Lionel train manufactured?

  1. 1920
  2. 1890
  3. 1901
  4. 1944

Answer: 3

Question 24: What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?

  1. Fax machine
  2. Stapler
  3. Liquid Paper
  4. Copy machine

Answer: 3

Question 25: What George Pullman invented?

  1. Sleeping (railway) car
  2. Airship
  3. Box car (railway)
  4. Air brakes

Answer: 1

Question 26: Who invented the Seed Drill?

  1. Jethro Tull
  2. Arlo Guthrie
  3. Woodie Guthrie
  4. Thomas Hines

Answer: 1

Question 27: Who invented Automobiles using gasoline?

  1. Leo H Baekeland
  2. Karl Benz
  3. Evangelista Torricelli
  4. Kirkpatrick Macmillan

Answer: 2

Question 28: Who was the first person to patent the JET ENGINE?

  1. Whittle
  2. Lindbergh
  3. Histell
  4. Owings

Answer: 1

Also Read Out: Aptitude Questions & Answers

Question 29: What furniture item was invented by California furniture designer Charles Prior Hall in 1968?

  1. Sofa bed
  2. Captain’s chair
  3. Waterbed
  4. Hammock

Answer: 3

Question 30: In which decade were the first successful diode and triode vacuum tubes invented?

  1. 1800s
  2. 1880s
  3. 1890s
  4. 1900s

Answer: 4

Note:

As we know, some inventions have made our lives easier, while others have permitted us to travel round the world, even into space and some inventions were fun, like the candy floss machine, or the unicycle. Hope the above quiz will helpful for you, if you like this page then share it socially. If you are preparing for competitive examination then we advise you to solve the quiz on daily basis for the better results. Stay tuned with us for more quizzes.

Something That You Should Put an Eye On

Chemistry Questions And AnswersHow To Prepare For Online Exam
Tips to Make Study InterestingLogical Reasoning Online Quiz
Current Affairs For Competitive ExamsHow To Find Online Study Material
How to Prepare for EnglishPrepare GK for Competitive exams

Filed in: online quiz

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment