Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JEMAT Sample Paper 2018 Download WB JEMAT Previous Year Question Papers

JEMAT Sample Paper

One of the best ways to prepare for Joint Entrance Management Aptitude Test is to refer JEMAT Sample Paper. Maulana Abul Kalam Azad University of Technology, West Bengal conducts JEMAT 2018 Exam for providing admission into the various management courses. Those who have enrolled for this Entrance test may plan their studies by referring JEMAT Sample Papers. WB JEMAT Previous Year Question Papers will guide you in knowing type of questions asked in exam. Download JEMAT Sample Paper 2018 & JEMAT Previous Year Papers in PDF form.

In JEMAT 2018 paper, questions are asked from General English, Mathematics & Logical Reasoning section. We have placed direct links to get WB JEMAT Sample Paper. These JEMAT 2018 Sample Papers will offer you idea concerning type of questions from which paper is set. We the team of are listing all details about JEMAT Sample Paper 2018 on this page. Go through all details.

JEMAT Sample Paper PDF:

Maulana Abul Kalam Azad University of Technology, West Bengal will organize Joint Entrance Management Aptitude Test in July 2018. Those who have applied for test may take help from this JEMAT 2018 Sample Paper. Hit on links placed here & get WB JEMAT Previous Year Papers. Get English, Mathematics & Logical Reasoning Sample Paper PDF from here.

JEMAT English Sample PaperGet PDF
JEMAT Mathematics Sample PaperGet PDF
JEMAT Logical Reasoning Sample PaperGet PDF

JEMAT Sample Paper

Ques 1: Each series, look for the degree and direction of change between the numbers. In other words, do the numbers increase or decrease, and by how much. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Ans: 2

Ques 2: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Ans: 3

Check Also: JEMAT Application Form

Ques 3: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Ans: 3

Ques 4: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Ans: 1

Ques 5: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Ans: 1

Ques 6: A, B and C jointly thought of engaging themselves in a business venture. It was agreed that A would invest Rs. 6500 for 6 months, B, Rs. 8400 for 5 months and C, Rs. 10,000 for 3 months. A wants to be the working member for which, he was to receive 5% of the profits. The profit earned was Rs. 7400. Calculate the share of B in the profit.

  1. 1900
  2. 2660
  3. 2800
  4. 2840

Ans: 2

Ques 7: Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

  1. 5 : 7 : 8
  2. 20 : 49 : 64
  3. 38 : 28 : 21
  4. None of these

Ans: 2

Get Here Details Of: JEMAT Syllabus

Ques 8: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Ans: 2

Ques 9: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Ans: 4

Ques 10: In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040

Ans: 3

Ques 11: A good way to figure out the relationship in a given question is to make up a sentence that describes the relationship between the first two words. Then, try to use the same sentence to find out which of the answer choices completes the same relationship with the third word.

Odometer is to mileage as compass is to

  1. Speed
  2. Hiking
  3. Needle
  4. Direction

Ans: 4

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 12:  In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series. SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Ans: 3

Ques 13: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. With
  2. Over
  3. On
  4. Round

Ans: 3

Ques 14: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word. CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Ans: 4

Ques 15: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Ans: 3

Ques 16: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Ans: 3

Ques 17: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 4991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 6991

Ans: 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 18: The average weight of 8 person’s increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

  1. 76 kg
  2. 5 kg
  3. 85 kg
  4. Data inadequate

Ans: 3

Ques 19: Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A : B.

  1. 2 : 3
  2. 1 : 1
  3. 3 : 4
  4. 4 : 3

Ans: 4

Ques 20: In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

  1. 2700
  2. 2900
  3. 3000
  4. 3100

Ans: 1

Read This: How to Prepare for Written Exam

JEMAT Sample Paper 2018:

In Joint Entrance Management Aptitude Test, 100 objective type questions are asked. Aspirants need to complete paper in 2 hours. Mange your time allotted to all sections & score well in Joint Entrance Management Aptitude Test. After solving JEMAT Sample Paper, you may evaluate your performance section wise. It will help you to lay attention on weakest areas. Take assistance from these WB JEMAT Previous Year Question Papers & plan out your studies.


This is all about JEMAT Sample Paper 2018. To gain more details about WB JEMAT Previous Year Question Papers, have a sight at its Official Link.

Something That You Should Put An Eye On

JEMAT ResultJEMAT Counselling
JEMAT Admit CardTips to Make Study Interesting
Health Hazards due to over StudyingGet Rid Of Sleeping While Studying
How To Find Online Study MaterialHow to Get in the Mood to Study

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment