Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Kakatiya University Previous Question Papers for B.Sc, Ph.d, MBA, M.Sc

Kakatiya University Previous Question Papers

Candidates who are looking for Kakatiya University Previous Question Papers for B.Sc, Ph.d, MBA, M.Sc Courses can get it from this page!! Kakatiya University (KU), Warangal conducts annual and semester exam every year and students who are preparing for these exams can get question papers (previous year \ old | model \ sample), notes, syllabus by visiting to the official website of the organization. Students studying under this institution may take help from Kakatiya University Previous Question Papers to score good marks.

The team of recruitmentresult.com has provided you the idea regarding structure of paper and marking scheme and Kakatiya University Previous Question Papers for B.Sc, Ph.d, MBA, M.Sc, B.com, B.A & other courses. Candidates preparing for UG and PG examination may download Previous Question Papers in PDF format by following the steps provided on this page. Interested candidates may plan out their studies by taking guidance from Kakatiya University Previous Question Papers.

Kakatiya University Previous Question Papers

Kakatiya University Previous Question Papers for U.G. Courses

Students pursuing undergraduate and post graduate courses from this institution may go through these Previous Question Papers. All you need is to press on link placed below & know about which questions are majorly asked in University exam.

UG (General English Model Papers) CBCS – 2017-18Download Here
Department of Bio-technology Model Question Papers of all Semesters (I II, III, IV, V, VI, Including Skill Enhancement Courses and Generic Electives)Download Here
UG (General English) Semester – II Model Paper CBCS – 2016-17Download Here
Model Of Question Paper For B.Com All Streams And Bba From The Academic Year 2016Download Here
BCA Model Paper with effect from 2016-17Download Here
B.COM/BBA All Combinations for all subjects with 4 credits/5 credits Examinations, New CBCS Pattern in Semester System (with effect from 2016-17)Download Here
B.A, B.Sc, B.Com, BBA I year Examination Telugu Model PaperDownload Here

Kakatiya University BSC Previous Question Papers

B.Sc. BiochemistryDownload Here
B.Sc (Stat) Sem-II CBCS, Practical Question BankDownload Here
B.Sc I year (CBCS) II-Semester Chemistry practical scheme of evaluation and model question paperDownload Here

Kakatiya University B.A Previous Question Papers

B.A. I Year Examination Telugu Model PaperDownload Here
B.A.I/II/III/IV Semesters (Modern Language – Urdu) Model PaperDownload Here
B.A (FACUTLY OF SOCIAL SCIENCE) Examinations, New CBCS Pattern in Semester SystemDownload Here

Kakatiya University Previous Question Papers

Ques1. The concept of the Directive Principles of State Policy was borrowed by our Constitution from the Constitution of—

  1. S.A
  2. Canada
  3. S.S.R
  4. Ireland

Answer: 4

Ques2. The common balance works on the principle of equality of:

  1. forces
  2. moments of forces
  3. masses
  4. masses of pans

Answer: 2

Get Complete Detailed: Kakatiya University Syllabus

Ques3. Which one of the following is a military alliance ?

  1. ASEAN
  2. SAARC
  3. NATO
  4. NAFTA

Answer: 3

Ques4. How is the enzyme COX-1 important in human health?

  1. It helps to transport carbon dioxide in the blood
  2. It is critical for the biosynthesis of DNA
  3. It is a chemical derivative of aspirin
  4. It catalyzes the production of hormones that maintain the stomach lining

Answer: 4

Ques5. Which of the protein is involved in Alzheimer’s disease?

  1. A4
  2. Amylin
  3. Fibrin
  4. Alzhemin

Answer: 1

Read Also: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques6. Which of the following changes occur during first phase of growth of Penicillium chrysogenum?

  1. Growth of mycelia occurs
  2. Ammonia is liberated in the medium
  3. Lactic acid present in the corn steep liquor is utilized at the maximum rate
  4. All of the above

Answer: 4

Ques7. Who were the first Europeans to come to India for trade?

  1. Dutch
  2. English
  3. French
  4. Portuguese

Answer: 4

Ques8. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Ques9. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Do You Know: How To Stay Awake All Night To Study

Ques10. Who among the following has become the first Indian to receive Harvard Medal?

  1. A P J Kalam
  2. Anand Mahindra
  3. Ratan Tata
  4. Mukesh Ambani

Answer: 2

Ques11. Recently, India has replaced which one of the following countries to become the second largest exporter of textiles in the world?

  1. Italy
  2. Bangladesh
  3. Indonesia
  4. Malaysia

Answer: 1

Ques12. In terms of Geographical area, which among the following is correct rank of newly formed Telangana state among all states of India?

  1. 10th
  2. 12th
  3. 15th
  4. 16th

Answer: 2

Check Out: Common Mistakes You Make in Tests

Ques13. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Ques14. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Ques15. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

  1. USA
  2. Fiji
  3. India
  4. UK

Answer: 2

Ways to download Kakatiya University Previous Question Papers:

  • At first step, log on to official site of organization which is kakatiya.ac.in
  • Go under “Examination” tab accessible at top menu bar.
  • Choose suitable link regarding Previous Question Papers.
  • Within few seconds, Kakatiya University Previous Question Papers will open up.
  • Download question paper as per course you are studying & obtain print out for future need.

Get Best Answer: How Can You Write Fast In Exams?

Final Words:

All information about Kakatiya University Previous Question Papers for B.Sc, Ph.d, MBA, M.Sc will guide in preparing for exam. Refer its Official Link to attain more facts about it. Bookmark this page by pressing Ctrl+D for getting more updates on your timeline.

Something That You Should Put An Eye On

Kakatiya University Affiliated CollegesKakatiya University Time Table
Kakatiya University ResultsKakatiya University Admissions
Kakatiya University Hall TicketWritten Exam Techniques

Filed in: Question & Answers, Question Paper, University Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment