Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Latest KBC Questions And Answers in Hindi At KBC.sonyliv.com

Opportunity To Get Highest Paying Jobs In Marketing - Apply Now

KBC Questions

Have you missed the opportunity for getting register for Kaun Banega Crorepati? If yes then don’t be upset. One may do the KBC 2017 Registration by giving answer of this latest KBC Question. In this article, we provide the Latest KBC Questions and Answers in Hindi & English language. If you want to register for KBC 2017 then must go through it and also register At KBC.sonyliv.com.

Check now all the KBC Questions And Answers from here. If you don’t know how to Answer KBC Question by Sms or other mode then you must read this article as it is only written for visitor’s perspective. To acquire more information about Kaun Banega Crorepati Question Music, KBC Question In Hindi and KBC.Sonyliv.Com Question etc, you just need to scroll down this article and get complete details, must have a glance…

KBC Questions

KBC Question Today

One must answer to below provided KBC First Question and register them easily, take a look…

KBC Registration Question Is- In which kingdom is the story of the ‘Bahubali’ series of films mainly set?

[A] Magadh

[B] Mahishmati

[C] Kalinga

[D] Badami

Answer: The Answer Is [B] Mahishmati

Get Here: KBC Registration Process

Check More KBC Question And Answer

Sometimes, the question will be asked through sound, by playing song or by visualizing scene of some movies. So also check KBC Questions Sound Effects, KBC Question Music etc from this article. In this section, you may check the entire updated question that is asked by Mr. Amitabh Bachhans. These questions are available at KBC Question Bank, so must check it out…

Ques 1. Currency notes of what denomination were demonetised in November last year by the Reserve Bank of India?

[A] Rs 500 & Rs 1000

[B] Rs 1000 & Rs 10,000

[C] Rs 1000 & Rs 5000

[D] Rs 500 & Rs 2000

Answer: A. Rs 500 & Rs 1000

Ques 2. Which of the following athletes performs the Produnova routine in her sport ?

[A] Dipa Karmakar

[B] Deepa Malik

[C] Saina Nehwal

[D] Sakshi Malik

Answer: A. Dipa Karmakar

Ques 3. Who is the subject of the documentary film “____: A Billion Dreams”?

[A] M S Dhoni

[B] Mukesh Ambani

[C] Narendra Modi

[D] Sachin Tendulkar

Answer: D. Sachin Tendulkar

Ques 4. Which one of these mythological figures was adopted and raised by a king of Mithila?

[A] Drapadi

[B] Radha

[C] Kunti

[D] Sita

Answer: D. Sita

Ques 5. On 30th Nov 2016, who ordered that cinema halls in India shall play the national anthem before the screening of a feature film?

[A] Censor board

[B] Union ministry of I & B

[C] Supreme court of india

[D] Prime minister of india

Answer: C. Supreme court of india

Ques 6. At the International Court of Justice, India is contesting the death penalty given by Pakistan to which Indian national?

[A] Kulbushan jadhav

[B] Kashmir singh

[C] Chandu chavan

[D] Sheikh nabi ahmad

Answer: A. Kulbushan jadhav

Ques 7. Which of these words means wife ?

[A] Nakhrewali

[B] Matwali

[C] Gharwali

[D] Padoswali

Answer: C. Gharwali

Ques 8. Which of these seeds can be classified as a ‘tihan’ ?

[A] Millet

[B] Soya bean

[C] Barley

[D] Maize

Answer: B. Soya bean

Ques 9. Which poem ends with the line: “Mujhe tod lena banmaali! Uss path par dena tum phenk, Matrabhoomi par sheesh chadhane, Jis path jaavein veer anek” ?

[A] Pushp Ki Abhilasha

[B] Jo Beet Gai So Baat Gai

[C] Jaade Ki Saanjh

[D] Pyare Bharat Desh

Answer: A. Pushp Ki Abhilasha

Ques 10. Which of these Union cabinet ministres has never been the chief minister of any state or union territory?

[A] Sushma Swaraj

[B] Rajnath Singh

[C] D V Sadananda Gowda

[D] Ram Vilas Paswan

Answer: D. Ram Vilas Paswan

Ques 11. According to the Mahabharata, which of these alternative names did Krishna get after slaying a demon ?

[A] Vasudeva

[B] Damodara

[C] Madhusudana

[D] Giridhari

Answer: C. Madhusudana

Ques 12. Starting with the least, arrange these states in order of their alloted number of Seats in Lok Sabha

  1. Maharashtra
  2. Uttar Pradesh
  3. Sikkim
  4. Haryana

[A] ACBD

[B] BDCA

[C] CDAB

[D] DACB

Answer: C. CDAB

Ques 13. Which of these creatures does not have both the male and female reproductive organs in the same body (Hermaphrodites)?

[A] Earthworm

[B] Snail

[C] Black Sea Bass

[D] Termite

Answer: D. Termite

Ques 14. Which of these usually eaten hot?

[A] Rasgulla

[B] Pakoda

[C] Laddu

[D] Faluda

Answer: B. Pakoda

Ques 15. According to the popular song by Shreya Ghosal , who arrives to light ‘beedi and chillam’ with her ‘husn ki teeli’ ?

[A] Sharmilli Sheila

[B] Mazedaar Munni

[C] Meethi Jalebi

[D] Chikni Chameli

Answer: D. Chikni Chameli

Ques 16. Which of these is not a type of vitamin?

[A] Vitamin A

[B] Vitamin X

[C] Vitamin D

[D] Vitamin E

Answer: B. Vitamin X

Ques 17. The newborn of which of these mammals weighs the heaviest?

[A] Blue Whale

[B] African Elephant

[C] Hippopotamus

[D] Giant Panda

Answer: A. Blue Whale

Ques 18. Which one of these states is the largest in area?

[A] Assam

[B] Arunachal Pradesh

[C] Punjab

[D] Haryana

Answer: B. Arunachal Pradesh

Ques 19. Which of these sportsmen has not yet won the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

[A] Anju Bobby George

[B] Anjali Bhagwat

[C] Krishna Poonia

[D] Mary Kom

Answer: C. Krishna Poonia

Ques 20. Which is the only country, apart from India, where one can find the Indian rhinoceros in its natural Habitat?

[A] Bangladesh

[B] Nepal

[C] China

[D] Sri Lanka

Answer: B. Nepal

Ques 21. The leaves of which of these trees are the smallest?

[A] Ashoka

[B] Peepul

[C] Babool

[D] Coconut

Answer: C. Babool

Ques 22. Who is the author of the book ‘Kabuliwalas Bangali Bou’ (A Kabuliwala’s Bengali Wife)?

[A] Sushmita Banerjee

[B] Taslima Nasreen

[C] Mahasweta Devi

[D] Suchitra Bhattachrya

Answer: A. Sushmita Banerjee

Ques 23. A vaccine for what disease was first administered on Joseph Meister in 1885?

[A] Measles

[B] Rabies

[C] Pneumonia

[D] Polio

Answer: B. Rabies

Ques 24. In the Mahabharata, who among the following was born after the death of his father?

[A] Janmejay

[B] Parikshit

[C] Pradyumna

[D] Dhrishtadyumna

Answer: B. Parikshit

Ques 25. An endangered species of which of these is named after the Indian ornithologist Salim Ali…

[A] Bat

[B] Vulture

[C] Owl

[D] Parrot

Answer: A. Bat

KBC Question Book:

Registrant, you may also start your preparation for Kaun Banega Crorepati 2017 through below listed books. These books are available online so check its name from here, take a look…

  • Kaun Banega Crorepati by Siddhartha Basu Paperback / Kindle Edition
  • The Ultimate India Quiz Book by Derek O’Brien Paperback
  • The Ultimate Bournvita Quiz Contest Book of Knowledge – Vol. 1 by Derek O’Brien Paperback

Vital Note

Above listed KBC practice questions is helpful for you to prepare well for Game Show and the best part is that it can allow you to reach at top. Start Preparing through KBC Questions and also check KBC Question Tune for more updates. Bookmark Our Web Portal recruitmentresult.com for latest updates regarding the same. So prepare well and Do Well in KBC 2017 Game Show, All the Best Dear Participants.

Something That You Should Put An Eye On:

GK Current AffairsPratiyogita Darpan
General Knowledge Online TestLatest Current Affair
Samanya GyanCurrent  International News

Filed in: Question & Answers

100% Job Guarantee | High Salary | Safe Future – Apply Now

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment