Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Logical Reasoning Test: Check HARDEST Online Logical Reasoning Quiz Ever

Logical Reasoning Test

Boost your knowledge by participating in Logical Reasoning Test on this page!!! Through Online LR Questions and Answers you may recover your IQ-Score. We hope that, Logical Reasoning Quiz for Exams will be useful for every student to crack competitive examination.

Logical reasoning is one of the important subject while you are giving any competitive or entrance examination. The Logical Reasoning Test entails letter series and checks your capability to think logically and systematically.

Online LR Questions and Answers

Logical reasoning known as critical thinking or analytic reasoning and it is very important part of every aptitude examination. Logical reasoning is universal and now a day used in every job, in every field either it is private or government.

The team of is providing you some Online Logical reasoning Questions and Answers. So in the test select one of the right answers of your choice and examine where you’re standing.

Logical Reasoning Test

Quiz for Logical Reasoning Exams

So candidates give the Test Of Logical Reasoning as much as you can because if you have good logical reasoning skills you should be able to understand analyze each type of question related to reasoning and apply this everywhere.


  1. The prices of petrol and diesel in the domestic market have remained unchanged for the past few months.
  2. The crude oil prices in the international market have gone up substantially in the last few months.
  3. Statement I is the cause and statement II is its effect
  4. Statement II is the cause and statement I is its effect
  5. Both the statements I and II are independent causes
  6. Both the statements I and II are effects of independent causes
  7. Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: D

Question 2: Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: B

Question3: Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: B

START NOW: Reasoning Quiz

Question4: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator – employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation –

  1. Encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
  2. is crucial for the survival of an individual and organisation.
  3. is the product of an individual’s physical and mental energy.
  4. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
  5. Makes organisation and society inseparable.

Answer: A

Question 5: One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

  1. technology decides individual’s social status.
  2. castes and religions are man-made.
  3. human labour has dignity and value.
  4. all individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
  5. industrial society is a great leveller of men.

Answer: C

Question 6: 32 31 32 29 32 27 32

  1. 25 32
  2. 31 32
  3. 29 32
  4. 25 30
  5. 29 30

Answer: A

Question 7: PETAL: FLOWER

  1. salt : pepper
  2. tire : bicycle
  3. base : ball
  4. sandals : shoes
  5. puppy : dog

Answer: B

Give Now: Online Quiz for Competitive Exams

Question 8: If you’re a fitness walker, there is no need for a commute to a health club. Your neighborhood can be your health club. You don’t need a lot of fancy equipment to get a good workout either. All you need is a well-designed pair of athletic shoes.

This paragraph best supports the statement that

  1. fitness walking is a better form of exercise than weight lifting.
  2. a membership in a health club is a poor investment.
  3. walking outdoors provides a better workout than walking indoors.
  4. fitness walking is a convenient and valuable form of exercise.
  5. poorly designed athletic shoes can cause major foot injuries.

Answer: D

Question9: QPO, NML, KJI, _____, EDC

  1. HGF
  2. CAB
  3. JKL
  4. GHI

Answer: A

Question10: Here are some words translated from an artificial language.

  • morpirquat means birdhouse
  • beelmorpir means bluebird
  • beelclak means bluebell

Which word could mean “houseguest”?

  1. morpirhunde
  2. beelmoki
  3. quathunde
  4. clakquat

Answer: C

Question 11: Pointing to Manju, Raju said, “The son of her only brother is the brother of my wife”. How is Manju related to Raju?

  1. Mother’s sister
  2. Grandmother
  3. Mother-in-law
  4. Sister of father-in-law
  5. Maternal aunt

Answer: D

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question 12: Introducing a man to her husband, a woman said, “His brother’s father is the only son of my grandfather.” How is the woman related to this man?

  1. Mother
  2. Aunt
  3. Sister
  4. Daughter
  5. Grandmother

Answer: C

Question13: How is Radha’s mother’s mother’s daughter-in-law’s daughter related to Radha?

  1. Sister
  2. Mother
  3. Cousin
  4. Aunt

Answer: C

Question14:A is the husband of B. E is the daughter of C. A is the father of C. How is B related to E?

  1. Mother
  2. Grandmother
  3. Aunt
  4. Cousin

Answer: B

Question15:Mr.Ramu’s mother’s father-in-law’s only son’s only daughter’s son is Chetan. How is Ramu related to Chetan?

  1. Uncle
  2. Nephew
  3. Niece
  4. Father
  5. Cannot be determined

Answer: A

Question16:Find the odd one out

  1. Hypothesis
  2. Assumption
  3. Observation
  4. Experiment
  5. None of these

Answer: D

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question17: Statements: In a one day cricket match, the total runs made by a team were 200. Out of these 160 runs were made by spinners


I 10% of the team consists of spinners

II The opening batsmen were spinners

  1. Only conclusion I follows
  2. Only conclusion II follows
  3. Either I or II follows
  4. Neither conclusion I nor II follows
  5. Both I and II follows

Answer: D

Question18: A + B means A is neither less than nor equal to B.

A – B means A is neither smaller nor greater than B.

A / B means A is neither greater than nor equal to B.

Statement: E / F, F + G, G – H

Conclusions: I. E + H

  1. F + H
  2. if only conclusion (I) follows
  3. if only conclusion (II) follows
  4. if both conclusions (I) and (II) follows
  5. if neither conclusion (I) nor (II) follows
  6. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: B

Question19: If A is coded as -, B is coded as +, C is coded as * and D is coded as / then evaluate 8 A 1 B 11 C 12 D 4 C 5?

  1. 173
  2. 174
  3. 182
  4. 172
  5. 162

Answer: D

Question20: In a certain code language, ‘+’ means ‘/’, ‘/’ means ‘*’, ‘*’ means ‘-‘, ‘-‘ means ‘+’.

5 * 10 – 15 / 20 + 25 / 30

  1. 355
  2. 365
  3. 345
  4. 385
  5. None of the above

Answer: A

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question21: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Presentation 2.Recommendation 3. Arrival 4.Discussion 5.Introduction
  2. 5, 3, 4, 1, 2
  3. 3, 5, 4, 2, 1
  4. 3, 5, 1, 4, 2
  5. 5, 3, 1, 2, 4

Answer: C

Question22: What was the day on 15th august 1947 ?

  1. Friday
  2. Saturday
  3. Sunday
  4. Thursday

Answer: A

Question23: Today is Monday. After 61 days, it will be :

  1. Tuesday
  2. Monday
  3. Sunday
  4. Saturday

Answer: D

Question24: In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was :

  1. 2500
  2. 2700
  3. 2900
  4. 3100

Answer: B

Question25: A bag contains 50 P, 25 P and 10 P coins in the ratio 5: 9: 4, amounting to Rs. 206. Find the number of coins of each type respectively.

  1. 360, 160, 200
  2. 160, 360, 200
  3. 200, 360,160
  4. 200,160,300

Answer: C

Question26: ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: D

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question27:9 ÷ 5 + 4 – 3 x 2 =?

  1. 2
  2. -9
  3. -3
  4. 3
  5. None of these

Answer: E

Question28: 6 – 9 + 8 x 3 ÷ 20 =?

  1. -2
  2. 6
  3. 10
  4. 12
  5. None of these

Answer: C

Question29: 21 ÷ 8 + 2 – 12 x 3 =?

  1. 14
  2. 9
  3. 5
  4. 11
  5. None of these

Answer: B

Question30: 15 x 5 ÷ 3 + 1 – 1 =?

  1. -1
  2. -2
  3. 3
  4. 1
  5. None of these

Answer: D

Read Here: How To Find Online Study Material

Significant Note:

Candidates can bookmark this web page by hitting CTRL+D to get updates or they can also subscribe to our free mail services to get instant mails in their mail box. Keep in touch with this web page on face book and Google Plus.

If you have any query related to this, you may freely ask by leave your comment in below stated comment box. Our experts will try to solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

How to Prepare for ReasoningHow to Prepare for Maths
How To Prepare For Online ExamEffective Time Table For Studies
Tips to Make Study InterestingCurrent Affairs For Competitive Exams
Last Minute Exam Preparation TipsCreate Your Own Study Guide
How to Prepare for EnglishPrepare for GK for Competitive exams

Filed in: online quiz, Preparation Tips Tags: 

5 Responses to "Logical Reasoning Test: Check HARDEST Online Logical Reasoning Quiz Ever"

  1. shubham

    I think dis must be try by all the aspirants

  2. shiva

    Study the following arrangement carefully and answer the questions given below. B 5 R 1 @ E K 4 F 7 © D A M 2 P 3 % 9 H 1 W 8 * 6 U J $ V Q # Which of the following is the sixth to the left of the seventeenth from the left end of the above arrangement?

  3. jamna lal dhakar

    12th passout 2014 science maths with 80% .job required

  4. divya

    nice exam

Leave a Reply

Submit Comment