Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

MAT Mock Test | 2018 Practice & Preparation Online Test Series – Ques/Answers

MAT Mock Test

You can polish your preparation with MAT Mock Test!! The MAT Offline and Online Mode examination will be conducted on 06-05-2018 and 20-05-2018. Practice NTSE MAT Mock Test is beneficial for both candidates appearing in Offline or Online examination. After solving the Ques /Answers given in MAT Online Test Series candidates will feel familiar to questions they will face in examination.

MAT Mock Test

The MAT Mock Test Free will help contenders in getting an idea about the Online Examination system. Even after solving the MAT Online Mock Test candidates will feel more confident about their preparation.

Considering the same, here in the below section of this page of recruitmentresult.com we have gathered all the important details related to MAT Mock Test Free. Candidates willing to solve the MAT Mock Test are advised to go through the below section of this page now….

MAT Mock Test Question and Answers:

Here in the below section of this page we have given some MAT Mock Test Papers with Solutions. With the help of these questions of MAT Online Mock Test with Answers it will become easier for candidates to prepare for examination in a better way.

Do you Know- How To Prepare For MAT?

Question 1: Which state government plans to set up 100 Mild Seawater Desalination Plant?

  1. Uttar Pradesh
  2. Assam
  3. Bihar
  4. Gujarat

Answer: Option 4

Question 2: Which bank Extends $500 Million Loan Facility To 15-Nation Group In Africa?

  1. Bank of America
  2. Exim Bank
  3. Deutsche Bank
  4. Federal Bank

Answer: Option 2

Check Here- MAT Syllabus

Question 3: Which union ministry has approved Rs. 5000 crore in financial year 2017-18 for Indian Railway Finance Corporation (IRFC) bonds to be subscribed by Life Insurance Corporation (LIC)?

  1. Minister of Civil Aviation
  2. Minister of Railways
  3. Minister of Corporate Affairs
  4. Ministry of Finance

Answer: Option 4

Question 4: Who of the following introduces Universal Real-Time Payment Tracking?

  1. SWIFT
  2. Hyundai
  3. Maruti Suzuki
  4. Ford

Answer: Option 1

Check here- MAT Exam Pattern

Question 5: The name of the Indian shooter who won gold medal at the ISSF Junior World Cup Rifle / Pistol / Shotgun in Sydney, Australia is;

  1. Vijay Kumar
  2. Anish Bhanwala
  3. Anhad Jawanda
  4. Gagan Narang

Answer: Option 2

Question 6: Which search engine acquires GIF Search Platform Tenor recently?

  1. Bing
  2. Yahoo
  3. Google
  4. Qwant

Answer: Option 3

Question 7: Which country’s government proposes 10 years in jail for fake news?

  1. China
  2. Singapore
  3. Malaysia
  4. Mexico

Answer: Option 3

Check also- MAT Previous Year Question Papers

Question 8: India’s first Insect Museum was opened in ___________.

  1. Goa
  2. Kerala
  3. Telangana
  4. Tamilnadu

Answer: Option 4

Question 9: This Indian department launches Cool EMS Service between India And Japan.

  1. Department Of Posts
  2. BSNL
  3. Department of Science and Technology
  4. Department of Space

Answer: Option 1

Question 10: Earth Hour 2018 was observed on 24th March between __________.

  1. 8:30 pm to 9:30 pm
  2. 8:30 am to 9:30 am
  3. 8:00 pm to 9:00 pm
  4. 8:00 am to 9:00 am

Answer: Option 1

Read Also: How to Prepare for Maths for Competitive Exams

Question 11: The 2018 World Theatre Day (WTD) is celebrated on ___________.

  1. March 26
  2. March 28
  3. March 27
  4. March 25

Answer: Option 3

Question 12: This company opens the Garage in Hyderabad recently.

  1. TCS
  2. Infosys
  3. Microsoft
  4. Accenture

Answer: Option 3

Read Also: How to Get in the Mood to Study

Question 13: With which country DRC have signed Brazzaville Declaration to protect the world’s largest tropical peatland?

  1. Thailand
  2. Indonesia
  3. Philippines
  4. Cambodia

Answer: Option 2

Question 14: Who won the 2018 Formula One Australian Grand Prix tournament?

  1. Sebastian Vettel
  2. Max Verstappen
  3. Lewis Hamilton
  4. Kimi Raikkonen

Answer: Option 1

Read Here: Tips to Make Study Interesting

Question 15: The campaign which has been launched by WWF-India at the 12th edition of Earth Hour 2018 is?

  1. Nature calling you, Listen!
  2. Save Earth for Future
  3. Connect to Earth
  4. Give Up to Give Back

Answer: Option 4

Question 16: Which of the following country has decided to eliminate 3 zeros from its currency to counter the economic crisis?

  1. North Korea
  2. Russia
  3. Pakistan
  4. Venezuela

Answer: Option 4   

Check Also- MBA Preparation Books

Question 17: The ‘Study in India’ programme has been approved by the ministry of __________.

  1. Ministry of Home Affairs
  2. Ministry of Social Justice and Empowerment
  3. Ministry of Rural Development
  4. Ministry of Human Resource Development

Answer: Option 4

Question 18: Which Indian city has become the first district in India to have 100 percent solar powered Primary Health Centers (PHC)?

  1. Surat
  2. Jaipur
  3. Ranchi
  4. Agra

Answer: Option 1  

Check How To- Stay Awake All Night To Study

Question 19: The Ministry of External Affairs (MEA) has launched ‘Videsh Aaya Pradesh ke Dwaar’ in __________.

  1. Kolkata
  2. Lucknow
  3. Hyderabad
  4. Jaipur

Answer: Option 3

Question 20: Which state is hosting the 11th Rashtriya Rifles Biennial Conference 2018?

  1. Himachal Pradesh
  2. Jammu and Kashmir
  3. Arunachal Pradesh
  4. Sikkim

Answer: Option 2

Question 21: Who among the following was recently charged for ball-tampering?

  1. Rubel Hossain
  2. Cameron Bancroft
  3. Kagiso Rabada
  4. Brian Vitori

Answer: Option 2

You May Read This: How To Develop Powerful Concentration

Question 22: Who has been sworn-in as the new president of Peru?

  1. Marisol Espinoza
  2. Mercedes Araoz
  3. Martin Vizcarra
  4. Pablo Kuczynski

Answer: Option 3

Question 23: Who won the ‘Business Personality of the year 2018’ award in the UK?

  1. Joginder Sanger
  2. Amit Bhatia
  3. Anurag Dikshit
  4. Nusli Wadia

Answer: Option 1 

Question 24: Name the bank that has launched a new ‘Yellow Army Savings Account’ to increase its customer base through its association with Chennai Super Kings.

  1. Equitas Small Finance Bank
  2. Paytm Payments Bank
  3. IDFC Bank
  4. City Union Bank

Answer: Option 1

Question 25: With which state, AAI signs a MoU under Corporate Social Responsibilities?

  1. Madhya Pradesh
  2. Bihar
  3. Assam
  4. Manipur

Answer: Option 3

Read Now: How To Prepare For GK for Competitive Exams

Question 26: This country won the U-17 Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

  1. India
  2. Chinese Taipei
  3. Hong Kong
  4. Singapore

Answer: Option 1

Question 27: What is the position of India for the automobile market in the world?

  1. 3
  2. 5
  3. 4
  4. 8

Answer: Option 3   

Question 28: Which country become the 3rd largest electricity producer in the world?

  1. Japan
  2. India
  3. Germany
  4. China

Answer: Option 2

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 29: India and this signed a Host Agreement recently.

  1. ISA
  2. ICAO
  3. G7
  4. Commonwealth

Answer: Option 1   

Question 30: Which airport received the award for being the ‘Most Improved Airport’ in the Asia Pacific region?

  1. Abu Dhabi International Airport
  2. Tokyo Haneda Airport
  3. Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
  4. Kempegowda International Airport

Answer: Option 3

Question 31: Who was conferred with the G.K. Reddy Memorial National Award for 2017?

  1. Barkha Dutt
  2. Karan Thapar
  3. Arnab Goswami
  4. Rajdeep Sardesai

Answer: Option 2

Check This Useful Section of MAT

MAT Application FormCalculate MAT Score Percentage
MAT Sample PapersMAT Result
MAT CounsellingMAT Answer Key
MAT Admit CardMAT Registration
MAT Study MaterialMBA Entrance Exams
MAT Exam CentersMAT Eligibility Criteria

 Advantages of MAT Online Mock Test

There are numerous benefits of solving MAT Mock Test Papers Online. Here we have gathered some of the best benefits of solving Online Mock Test For MAT:

Mock Test For MAT2018 helps in getting details about exam pattern:

MAT 2018 Mock Test pattern is designed according to the actual MAT Exam pattern. Not only that the weightage criteria of MAT Mock Test 2018 is also as same as of actual structure of exam.

Check Here: AIMA Best MAT Coaching Centres List

MAT Mock Test 2018 Helps in Analyzing weak Points:

After solving the MAT Mock Test Online candidates get to know about their strong points and weak points. Once candidates analyses their weak sections they can esuly work on the by practicing more and more.

MAT Exam Mock Test Free increases the Speed and accuracy:

While solving the MAT Online Mock Test Free, candidates are given a particular time limit. The time given to solve the MAT Mock Test Paper is as same as given to complete the MAT Exam. By solving the Mock Test MAT candidates can get a chance to enhance their speed of solving questions.

START NOW: Online Quiz for Students

MAT 2018 Mock Test also helps in Revising:

Solving MAT Mock Test Papers Pdf is as same as revising the whole syllabus prepared. After solving the Online MAT Mock Test candidates feel more confident about their preparation.

MAT Mock Test Papers helps to clear the cut-off:

Solving the questions given in MAT Mock Test Online Free again and again boosts candidate’s confidence. Even the MAT Mock Test also leads candidate’s preparation towards the direction of clearing MAT Cut Off.

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Final Note:

With the help of MAT Mock Test given here on this page it will become easier for candidates to prepare for their MAT Examination. Candidates willing to keep this page safe for further usage may also bookmark it by using CTRL+D taB


Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment