Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

MAT Sample Papers 2019 | PDF AIMA MAT-MBA Practice Tests/Sample Question

MAT Sample Papers 2019

Candidates preparing for the Management Aptitude Test 2018 must check out the MAT Sample Papers 2019. Candidates can also download the AIMA MAT Sample Question PDF or can take the MAT MBA Entrance Practice Tests to measure their level of preparation for the MAT Entrance Exam.

All India Management Association is going to conduct MAT Exam on 02-12-2018 (PBT) and 16-12-2018 (CBT). Candidates who clear the MAT Entrance exam will get admission in Management programme offered by top colleges in India.

Download AIMA MAT Entrance Exam Sample Papers

To crack the concerned exam, one should have to prepare immensely with AIMA MAT-MBA Practice paper. So start practicing with MAT Question Papers to score good marks. MAT Practice papers help you to get idea about paper and types of question asked in the exam.

Applicants can download the MAT Practice Test papers through official site or directly through this page prepared by recruitmentresult.com. Get direct link to download MAT Sample Papers 2018 from below customized page.

MAT Sample Papers

Organization NameAll India Management Association (AIMA)
Exam NameManagement Aptitude Test
MAT 2018 Exam Date
  • 16-12-2018 (Online)
  • 02-12-2018 (Offline)

MAT Sample Papers 2018 PDF

MAT Model PapersGet MAT Sample Papers 2018 PDF
AIMA MAT Solved Sample PaperDownload here
MAT Exam Sample PaperDownload here
MAT Practice Sample PaperDownload here

AIMA MAT-MBA Sample Papers PDF

MAT Sample Papers PDFMAT Sample Papers Download PDF Free
MAT Sample PaperGET Here
MAT MBA Exam Sample PaperGET Here
Management Aptitude Test Sample PaperGET Here
MAT MBA Exam PaperGET Here
MAT Sample PaperGET Here
MAT Exam PaperGET Here
MAT Sample PaperGET Here
MAT MBA PaperGET Here
MAT Sample PaperGET Here

Benefits of AIMA MAT Sample Papers PDF

  • With the help of AIMA MAT Exam Sample Paper applicants will get an idea about the exam structure.
  • Through AIMA Sample Question papers applicants will know about the types of questions asked in the exam.
  • Sometimes question given in the MAT Exam Model Papers also asked in the exam.
  • Regular practice with MAT Model Question Papers will enhance your knowledge and skills.
  • Solve MAT Previous Sample Papers daily to increase the speed also
  • You can also Evaluate your preparation level with the help of MAT Previous Papers

AIMA MAT MBA Questions Answers

Question 1Which of the following best describes ‘procrastination’?

  • linger
  • stop
  • delay
  • wait

Answer: 1

Directions: Choose a word or phrase nearly similar in meaning to the given word.

Question 2. Self-esteem

  • Self-respect
  • Dignity
  • Decorum
  • Self-awareness

Answer: 1

Must Read- MAT Syllabus

Question 3. Sobriety

  • Abstinence
  • Sober
  • Moderate
  • Dry

Answer: 1

Question 4. If n and p are both odd numbers, which of the following numbers must be an even number?

  • n+p
  • np
  • np+2
  • n+p+1

Answer: 1

Question 5. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  • 07
  • 12
  • 13
  • 10

Answer: 4

Also Check- MAT Previous Year Question Papers

Question 6. Odometer is to mileage as compass is to

  • speed
  • direction
  • hiking
  • needle

Answer: 2

Question 7. Which states improved the HDI value in 2001 to match the all India value?

  • Tamil Nadu
  • Orissa
  • Rajasthan
  • West Bengal

Answer: 4

Also Check- Effective Time Table For Studies

Question 8. The total number of poor in 2000 is approximately

  • 268 millions
  • 278 millions
  • 242 millions
  • 300 millions

Answer: 1

Check how to- Get Rid Of Sleeping While Studying

Question 9. All the trees in the park are flowering trees, Some of the trees in the park are dogwoods, All dogwoods in the park are flowering trees. If the first two statements are true, the third statement is

  • true
  • false
  • uncertain

Answer: 1

Find Out- MAT Study Material

Question 10. Vincent has a paper route. Each morning, he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vincent 50 minutes to deliver all the papers. If Vincent is sick or has other plans, his friend Thomas, who lives on the same street, will sometimes deliver the papers for him.

  • Vincent and Thomas live in the same neighborhood.
  • It takes Thomas more than 50 minutes to deliver the papers.
  • It is dark outside when Vincent begins his deliveries.
  • Thomas would like to have his own paper route.

Answer: 1

Question 11. When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they’d heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

  • Maya and Julian take beach vacations every year.
  • The spa is overpriced.
  • It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
  • Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Answer: 4

Question 12. 1. Do 2. Today 3.You 4.Must 5. It

  • 34152
  • 25413
  • 12543
  • 51324
  • 45213

Answer: 1

Do you know? How To Make Studying Fun

Question 13. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  • 2
  • 3
  • 18
  • 21
  • None of these

Answer: 1

Question 14. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  • 12 days
  • 15 days
  • 16 days
  • 18 days

Answer: 2

Question 15. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  • 30%
  • 70%
  • 100%
  • 250%

Answer: 2

Check here- How to Prepare for Written Examination

MAT Exam Pattern 2018

  • MAT Exam held in offline and online mode
  • Total 200 questions will be asked
  • For each Right answer 1 mark will be rewarded
  • for wrong answers¼ marks (.25 marks) will deducted
  • Duration of the MAT exam is 2 hours and 30 minutes (2:30 hrs)
  • Questions will be asked from Mathematical Skills, Data Analysis and Sufficiency, Language Comprehension, Intelligence and Critical Reasoning or contemporary happenings of Indian and Global Environment.

Description of AIMA MAT Exam Pattern-

S. No.SectionNo. of QuestionsTime (in minutes)
1Data Analysis and Sufficiency4035
2Language Comprehension4030
3Intelligence and Critical Reasoning4030
4Mathematical Skills4040
5Indian and Global Environment4015
Total200150

Check Also- MAT Exam Pattern

MAT Preparation Study Material

BooksAuthor
MAT: Power PracticeLearning Express
MAT Entrance GuideDeepak Aggarwal, Mahima Aggarwal
Mission  Aptitude TestBS sijwali, Tarun Goyal
MAT Solved PapersDisha Publication
MAT score AcceleratorDisha Experts

Check: How Can You Write Fast In Exams?

Essential Note:

You may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates about any topic related to your exam. If you have any query you may ask in comment box. We will try our best to solve your problem.

Something That You Should Put An Eye On

MAT Application FormHow To Prepare For MAT
MAT Admit CardEntrance Exams In India
MAT Exam DatesMBA Preparation Books
How To Develop Powerful ConcentrationHow To Be A Smart Student

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment