Latest Qualification Jobs

MS Excel Quiz – MCQ Practical/Formula Questions and Answer Online

MS Excel Quiz

Do you know how much knowledge you have of MS Excel? Find out from this MS Excel Quiz. In this test, 20 multiple choice questions (MCQ Practical) are given. There are four options for each question, out of which you have to click on the correct answer.

Yes, but we have brought you an online test of excel / formula which you can practice online for free, which is very important for the competitive exam. You can practice this MS Excel Questions and Answers online. Only Excel questions are given in this practice set paper.

recruitmentresult.com

MS Excel helps us to accomplish various tasks such as Editing, Formatting, Tabulation, Storing, Formulating, Charting, Printing, Consolidating, Grouping and Ungrouping, Communicating and many more. MS Excel is widely used software because its various functions are available in single software.

MS Excel, whose full name is ‘Microsoft Excel’ and also known as ‘Excel’, is a Spread Sheet Program, which allows to open, Create, Edit, Formatting, Calculate, Share and Print data in Tabular format. Serves. MS Excel is developed by Microsoft. MS Excel is a part of Microsoft Office Suite.

MS Excel Quiz

Ques 1: In MS-Excel which functions will calculate the number of workdays between 6/9/2013 and 8/12/2013

  1. Workday
  2. Date
  3. Networkday
  4. Weekday

Answer: Weekday

Ques 2: In MS-Excel data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore

  1. You can automatically apply formatting to a data series
  2. You can change the position of a data marker and that automatically changes the data point value in the worksheet
  3. You can change a data point value and automatically that is drawn in the chart
  4. Both (2) & (3)

Answer: Both (2) & (3)

Ques 3: MS-Excel uses the . . . . Function when creating a data table

  1. Average
  2. Count
  3. Both (a) & (b)
  4. Table

Answer: Table

Must Read: Tips To Avoid Sleeping While Studying

Ques 4: In MS-Excel which functions will calculate the number of workdays between 6/9/2013 and 8/12/2013

  1. Workday
  2. Date
  3. Networkday
  4. Weekday

Answer: Weekday

Ques 5: In MS-Excel to protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ……….. menu

  1. Edit
  2. Format
  3. Tools
  4. All of the above

Answer: Tools

Ques 6: In MS-Excel you can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.

  1. Edit
  2. Insert
  3. Tools
  4. None of these

Answer: Tools

Ques 7:  In MS-Excel 3-D reference in a formula

  1. Cannot be modified
  2. Only appears on summary worksheets
  3. Both (a) & (b)
  4. Spans worksheets

Answer: Spans Worksheets

Ques 8: What MS-Excel feature can you use if you want to work with one record at a time?

  1. Auto Complete
  2. Auto Filter
  3. Data Form
  4. All of the above

Answer: Data Form

Check Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Ques 9: In MS-Excel what chart object is horizontal or vertical line that extends across the plot area to make it easier to read and follow the values?

  1. Category axis
  2. Data marker
  3. Both (a) & (b)
  4. Gridline

Answer: Gridline

Ques 10: In MS-Excel value used in a formula that does not change is called a

  1. Cell address
  2. Constant
  3. Function
  4. None of these

 Answer: Constant

Ques 11: In MS-Excel which elements of worksheet can be protected from accidental modification?

  1. Contents
  2. Objects
  3. Scenarios
  4. All of above

Answer: All Of Above

Ques 12: In MS-Excel comments can be added to cells using

  1. Edit > Comments
  2. Insert > Comments
  3. File > Comments
  4. None of these

Answer: Insert > Comments

Ques 13: In MS-Excel how can you delete a record?

  1. Delete the column from the worksheet
  2. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button
  3. Select Data > Delete Record from the menu
  4. None of these

Answer: Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button.

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Ques 14: In MS-Excel which of the following is an absolute cell reference?

  1. !A!1
  2. $A$1
  3. #a#1
  4. None of these

Answer: $A$1

Ques 15: In MS-Excel Documentation should include

  1. Destination and users of the output data
  2. Source of input data
  3. Information on the purpose of the workbook
  4. All of the above

Answer: All of the Above

Ques 16: In MS-Excel chart wizard term data series refers to

  1. A chart legend
  2. A collection of chart data markers
  3. A set of values you plot in a chart
  4. None of these

Answer: A collection of chart data markers

Ques 17: In MS-Excel Chart wizard term data categories refers to

  1. A chart plot area
  2. A horizontal axis
  3. The organization of individual values with a chart’s data series
  4. All of these

Answer: A horizontal axis

Ques 18: In MS-Excel two common wildcard characters that MS-Excel recognizes are

  1. and ?
  2. < and >
  3. ^ and /
  4. None of these

Answer: and ?

Ques 19: In MS-Excel how can you find specific information in a list?

  1. Select Tools > Finder from the menu
  2. Click the Find button on the standard toolbar
  3. Select lnsert > Find from the menu
  4. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click the Criteria button

Answer: Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click the Criteria button

Check Here: Written Exam Techniques

Ques 20: In MS-Excel when integrating MS-Word and MS-Excel, MS-Word is usually the

  1. Server
  2. Destination
  3. Client
  4. Both (1) and (3)

 Answer: Both (1) and (3)

After knowing so much about MS Excel, this question arises in the mind that if ms excel is to define someone now, how will we do it. So let us know that practically you can define ms excel in this way.

Ms Excel is a software that is used to create tables, organize them in different types, print and create graphs based on their information. Ms excel is used to solve a wide variety of business problems that relate to data analysis, variations and graphic analysis.

People Also Search Related To:

  • Excel MCQ Online Test
  • Excel MCQ Questions with Answers
  • MS Excel Questions and Answers Objective
  • Excel Quiz Questions with Answers PDF
  • Practical Questions on MS Excel
  • Microsoft Excel Questions and Answers
  • MS Excel Quiz in Hindi
  • MS Excel Quiz Questions
  • MS Excel Quiz with Answers
  • MS Excel Quiz Question and Answers
  • MS Excel Quiz Online
  • MS Excel MCQ Question and Answers
  • Quiz on MS Excel
  • MS Excel Quiz Questions

In this post, we will get to know the important questions related to MS Excel. One must study the questions and answers related to it, because the questions related to it are often asked in exams. In this post we have presented some select questions of MS Excel to all of you, hope it will be useful for you. So stay connected with us for more updated information.

Something That You Should Put An Eye On

Latest Current Affairs UpdatesHow to Make a Study Guide
How To Solve A Problem In Exam CorrectlyHow To Score Good Grades
How To Find Online Study MaterialHow To Solve Objective Type Question Papers

Filed in: online quiz, Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment