Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

OJEE Previous Year Question Papers, Solved for MBA, M.Tech, Lateral Entry

OJEE Previous Year Question Papers

Candidates who are going to participate in this exam but have no idea about the type of the questions asking in the examination are suggested to download OJEE Previous Year Question Papers from this page.

Odisha Joint Entrance Examination is organized by every year by the Odisha government. Here, we have brought OJEE Previous Year Question Papers PDF from which aspirants can start their preparation for the exam.

Applicants preparing for lateral entry exam in MBA, M.Tech courses should download OJEE Previous Year Solved Question Papers PDF from the page of recruitmentresult.com. We have provided direct link in below section of this page.

OJEE Previous Year Question Papers

OJEE Previous Year Question Papers PDF’s:

Subject PDF
B.tech (ARCHITECTURE-2016)Get From Here
MCA 2016Get From Here
Physics and Chemistry-2016Get From Here
MATHEMATICS-2016Get From Here
MBA-2015Get From Here
M.PHARM-2015Get From Here
LE TECH-2015Get From Here
Chemistry-2014Get From Here
PHYSICS-2014Get From Here
B.Sc LE-2014Get From Here

What is OJEE Exam?

Odisha JEE is a state level entrance examination organized by the JEE Cell of Odisha to offer admissions to eligible students in Undergraduate & Postgraduate Courses of in Engineering, Pharmacy, and Architecture like MBA, M.Tech, and for Lateral Entry in courses also.

OJEE Previous Year solved Question Papers:

Question 1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 2: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 3: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 4: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 5: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Get here updated: OJEE Syllabus

Question 6: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 7: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: 2

Question 8: Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Question 9: Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: 3

Question 10: Stars appears to move from east to west because

  1. all stars move from east to west
  2. the earth rotates from west to east
  3. the earth rotates from east to west
  4. the background of the stars moves from west to east

Answer: 2

Check Out: 10 Best Study Apps for College Students

Question 11: Pa (Pascal) is the unit for

  1. thrust
  2. pressure
  3. frequency
  4. conductivity

Answer: 2

Question 12: Planets do not twinkle because

  1. they emit light of a constant intensity
  2. their distance from the earth does not change with time
  3. they are very far away from the earth resulting in decrease in intensity of light
  4. they are nearer to earth and hence we receive a greater amount of light and, therefore minor variations in the intensity are not noticeable

Answer: 4

Question 13: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 14: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Question 15: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Check Out: 5 Reasons You Should Never Skip a Class

Question 16: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 3

Question 17: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Question 18: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1     

Question 19: The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

  1. granite
  2. basalt
  3. igneous rocks
  4. sedimentary rocks

Answer: 3

Question 20: The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: 3

Check Out: What Makes a Successful Online Student

Question 21: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 22: A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing

Answer: 2

Question 23: The time required for the fetching and execution of one simple machine instruction is

  1. Delay time
  2. CPU cycle
  3. Real time
  4. Seek time

Answer: 2

Question 24: Binary numbers need more places for counting because

  1. They are always big numbers
  2. Any no. of 0’s can be added in front of them
  3. Binary base is small
  4. 0’s and l’s have to be properly spaced apart

Answer: 3

Question 25: Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?

  1. Direct
  2. Sequential
  3. Random
  4. All of the above

Answer: 2

Know Here: How to Prepare For Online Exam

Question 26: Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is

  1. CPU
  2. Primary storage
  3. Intermediate storage @
  4. Internal storage

Answer: 2

Question 27: A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as

  1. Correlation
  2. Coroutine
  3. Diagonalization
  4. Quene

Answer: 2

Question 28: A name applied by Intel corp. to high speed MOS technology is called

  1. HDLC
  2. LAP
  3. HMOS
  4. SDLC

Answer: 3

Question 29: Which method is used to connect a remote computer?

  1. Device
  2. Dialup
  3. Diagnostic
  4. Logic circuit

Answer: 2

Check Also:- Best Study Material using Internet

Question 30: The symbols used in an assembly language are

  1. Codes
  2. Mnemonics
  3. Assembler
  4. All of the above

Answer: 2

Above provided OJEE Previous Year Question Papers are helpful for you to start their preparation for Orissa Joint Entrance Examination so dear visitors if you have satisfied with all the information provided on this page then you must make use of our free email service just by subscribing the portal recruitmentresult.com

Conclusion:

You may also join us on Facebook or Google plus and if you have any query related to this notification, you may ask by leave their query in comment box and our team members will provide its solution as soon as possible.

Something That You Should Put an Eye On

Odisha JEE NotificationOrissa JEE Admit Card
OJEE ResultOJEE Application Form
OJEE Counselling How To Be A Smart Student
Strategies To Improve MemoryTips to Manage Stress

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment