Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Online Aptitude Test | Free Practice, Mock Test for Engineers, Bankers

Online Aptitude Test

Do practice of Online Aptitude Test from this page!!! Candidates, who are going to appear in any competitive examination, must have practice of Mock Test for Engineers, Bankers through online mode. Practice can be done free of cost with the help of this page.

In every competitive examination you will find aptitude test section, each question carry 1 mark, no negative marks. So you must do proper practice for this section too, to get qualifying marks. You may get the questions Online Aptitude Test for practice on the below section of this page, which is well tailored by the team of recruitmentresult.com.

For your convenience we the team of recruitmentresult.com, have provided questions of online aptitude test free, that is important for the examination. You should have a look on quantitative aptitude online test and practice it once before appearing in the examination.

Online Aptitude Test

Here below you can see the questions along with the answers of online aptitude test for engineers. Practice is must for the examination so you must study it:

Question 1. If rupee one produces rupees nine over a period of 40 years, find the rate of simple interest?

  1. 20 %
  2. 10 %
  3. 15 %
  4. 22 1/2%

Answer: 22 1/2%   

Question 2. A heap of coconuts is divided into groups of 2, 3 and 5 and each time one coconut is left over. The least number of Coconuts in the heap is?

  1. 31
  2. 41
  3. 51
  4. 61

Answer: 31   

Question 3. A and B entered into a partnership investing Rs.25000 and Rs.30000 respectively. After 4 months C also joined the business with an investment of Rs.35000. What is the share of C in an annual profit of Rs.47000?

  1. 18000
  2. 15000
  3. 17000
  4. 14000

Answer: Rs.14000

Read Out Here: Aptitude Questions & Answers

Question 4. A man can row his boat with the stream at 6 km/h and against the stream in 4 km/h. The man’s rate is?

  1. 1 kmph
  2. 5 kmph
  3. 8 kmph
  4. 3 kmph

Answer: 1 kmph 

Question 5. If a: b = 7: 5, b: c = 9: 11, find a: b: c?

  1. 63: 14: 55
  2. 63: 45: 55
  3. 14: 14: 15
  4. 7: 14: 15

Answer: 63: 45: 55  

Question 6. The average age of a husband and a wife is 23 years when they were married five years ago but now the average age of the husband, wife and child is 20 years(the child was born during the interval). What is the present age of the child?

  1. 1 year
  2. 2 years
  3. 3 years
  4. 4 years

Answer: 4 years  

Question 7. A man leaves a point P at 6 a.m. and reaches the point Q at 10 a.m. another man leaves the point give at 8 a.m. and reaches the point P at 12 noon. At what time do they meet?

  1. 8 a.m.
  2. 8 p.m.
  3. 9 a.m.
  4. 9 p.m.

Answer: 9 a.m.    

Question 8. A, B and C rents a pasture for Rs.870. A put in 12 horses for 8 months, B 16 horses for 9 months and 18 horses for 6 months. How much should C pay?

  1. 270
  2. 185
  3. 215
  4. 380

Answer: Rs.270

Question 9. A leak in the bottom of a tank can empty the full tank in 6 hours. An inlet pipe fills water at the rate of 4 liters per minute. When the tank is full in inlet is opened and due to the leak the tank is empties in 8 hours. The capacity of the tank is?

  1. 5260 liters
  2. 5760 liters
  3. 5846 liters
  4. 6970 liters

Answer: 5760 liters  

Start Practicing From: Quantitative Aptitude Quiz

Question 10. Two pipes A and B can separately fill a tank in 12 and 15 minutes respectively. A third pipe C can drain off 45 liters of water per minute. If all the pipes are opened, the tank can be filled in 15 minutes. What is the capacity of the tank?

  1. 480 liters
  2. 540 liters
  3. 600 liters
  4. 675 liters

Answer: 540 liters

Question 11. Two pipes P and Q can fill a cistern in 12 and 15 minutes respectively. Both are opened together, but at the end of 3 minutes the first is turned off. How much longer will the cistern take to fill?

  1. 9 1/4 min
  2. 11 1/4 min
  3. 7 1/4 min
  4. 8 1/2 min

Answer: 11 1/4 min 

Question 12. Visitors to show were charged Rs.15 each on the first day. Rs.7.50 on the second day, Rs.2.50 on the third day and total attendance on the three days were in ratio 2:5:13 respectively. The average charge per person for the whole show is?

  1. 3
  2. 4.50
  3. 5.00
  4. 7.50

Answer: Rs.5.00      

Question 13. In a hostel there were 100 students. To accommodate 20 more students the average is decreased by rupees 5. But total expenditure increased by Rs.400. Find the total expenditure of the hostel now?

  1. 5000
  2. 4600
  3. 5400
  4. 2300

Answer: Rs.5400

Question 14. Sonika deposited Rs.8000 which amounted to Rs.9200 after 3 years at simple interest. Had the interest been 2% more. She would get how much?

  1. 9680
  2. 9860
  3. 9380
  4. 9800

Answer: Rs.9680

Get Basic/ Vedic Formulas: Maths Formulas

Question 15. A certain sum of money doubles itself in 10 years in how much many years will it trible itself at the same rate?

  1. 20 years
  2. 15 years
  3. 30 years
  4. 17 1/2 years

Answer: 20 years    

Question 16. What is the sum of all the numbers between 300 and 1000 which are divisible by 179?

  1. 2517
  2. 2527
  3. 2607
  4. 2506

Answer: 2506

Question 17. The average temperature for Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday was 48 degrees and for Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday was 46 degrees. If the temperature on Monday was 42 degrees. Find the temperature on Friday?

  1. 40 degrees
  2. 38 degrees
  3. 36 degrees
  4. 34 degrees

Answer: 34 degrees

Question 18. In what time a sum of money double itself at 3% per annum simple interest?

  1. 29 years
  2. 33 1/3 years
  3. 23 1/3 years
  4. 13 1/3 years

Answer: 33 1/3 years     

Question 19. Five bells first begin to toll together and then at intervals of 5, 10, 15, 20 and 25 seconds respectively. After what interval of time will they toll again together?

  1. 5 min
  2. 5 min
  3. 2 min
  4. None

Answer: 5 min

Read This: How to Prepare for Maths Exam

Question 20. A building contractor employs 20 male, 15 female and 5 child workers. To a male worker he pays Rs.25 per day, to a female worker Rs.20 per day and a child worker Rs.8 per day. The average wage per day paid by the contractor is?

  1. 20
  2. 21
  3. 22
  4. 23

Answer: Rs.21    

End Note:

We hope that all the question of Online Aptitude Test provided above on this page will be helpful for you; you may stay in touch with our web portal recruitmentresult.com to get latest updates. Feel free to share your queries with us by drop your comment in comment box; we’ll solve it as soon as we can.

Something That You Should Put an Eye On

Quantitative Aptitude QuizMathematics Quiz
Data Interpretation Questions Online Quiz for Competitive Exams
Solve Objective Type QuestionsTime, Speed and Distance
Ratio and ProportionPercentage

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment