Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Chemistry Quiz | Questions & Answers (Class 7-12) Online Quizzes/Mock Test

Chemistry Quiz

Chemistry Quiz is a way to measure the level of knowledge about the topics carries in this subject. Chemistry carries various important chapters and to crack the examination, you need to make command on those topics.

Chemistry Online Quizzes or Chemistry Quiz Online Mock Test can help you to enhance your knowledge about this wonderful subject which merges a number of dissimilar sciences, attempting to create sense of the complex world we live in.

Chemistry Quiz Class 7-12 Questions & Answers

Apart from solving Chemistry Online Mock Test, you may check Chemistry Quiz Questions and Answers from Class 7 to 12 separately by moving your cursor downwards while we have provided Chemistry Question and Answers PDF also on this page.

So what are you waiting for? Go ahead and check this page which is well furnished by the team members of recruitmentresult.com and attempt the test to boost up your preparation with the help of Chemistry Online Quiz.

Chemistry Quiz

Chemistry Quiz Questions & Answers

Check Chemistry (Class 7-12) Online Quizzes by moving your cursor downwards while you may download Chemistry QuizQuestions & Answers PDF also here.

Chemistry Quiz for Class 7

Q1: Which of the following is a physical change?

  1. Rusting of Iron
  2. Heating of Iron
  3. Burning of Wood
  4. Ripening of a fruit.

Answer: 1

Q2: Which of the following is a chemical change?

  1. Boiling of Water
  2. Tearing of Newspaper
  3. Cooking a vegetable
  4. Freezing water into ice

Answer: 3

Q3: Which of the following is NOT a physical property of a substance?

  1. shape
  2. color
  3. density
  4. flammability

Answer: 4

Read Out Here: Chemistry Questions and Answers

Q4: Which of the following MIGHT NOT tell a chemical change has taken place?

  1. Evolution of gas.
  2. Light is generated
  3. Production of heat
  4. Converting liquid into gas.

Answer: 4

Q5: Turning milk into curd is a

  1. physical change
  2. physical property
  3. chemical change
  4. chemical property

Answer: 3

Chemistry Quiz for Class 8

Q1: Whose reactivity is highest among the following metals?

  1. Copper
  2. Potassium
  3. Iron
  4. Zinc

Answer: 2

Q2: The metal stored in kerosene due to its high reactivity with air and water is …

  1. Magnesium
  2. Zinc
  3. Sodium
  4. Calcium

Answer: 3

Also Get Here: General Science Quiz

Q3: Materials having the properties of both metals and non metals are called _____.

  1. Metalloids
  2. Noble metals
  3. Alloys
  4. Mixtures

Answer: 1

Q4: Metals are generally__________

  1. soft and ductile
  2. hard and brittle
  3. non-reactive and malleable.
  4. hard, ductile and malleable

Answer: 4

Q5: Which non-metal is a good conductor of electricity?

  1. Phosphorus
  2. Sulphur
  3. Graphite
  4. Coal

Answer: 3

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Chemistry Quiz for Class 9

Q1: Proton was discovered by:

  1. Rutherford
  2. Goldstein
  3. Chadwick
  4. J. Thomson

Answer: 2

Q2: Canal rays are _______________

  1. negative charged particles
  2. positive charged particles
  3. beam of neutrons
  4. gamma radiation

Answer: 2

Q3: α-particles are ___________

  1. negative charged particles
  2. positive charged particles
  3. beam of neutrons
  4. gamma radiation

Answer: 1

Q4:An α-particle is _____________

  1. a Hydrogen nucleus
  2. a Helium nucleus
  3. a proton
  4. an electron

Answer: 2

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Q5: Rutherford’s gold foil experiment showed that most of the α-particles passed through the gold foil without any deflection. It indicates that

  1. the nucleus is concentrated at the centre
  2. the nucleus carries positive charge
  3. there is lot of empty space in atom
  4. the nucleus carries the most of the mass

Answer: 3

Chemistry Quiz for Class 10

Q1: Which of the following is not a decomposition reaction?

  1. CaCO3 →CaO + CO2
  2. H2 + Cl2 → 2HCl
  3. H2CO3 → H2O + CO2
  4. 2KClO3 → 2KCl + 3O2

Answer: 2

Q2: Which of the following is not an oxidising agent?

  1. Oxygen
  2. Sulphuric acid
  3. Chlorine
  4. Hydrogen

Answer: 4

Q3: The oxidation reaction which produces heat and light is

  1. endothermic
  2. photochemical
  3. combustion
  4. exothermic

Answer: 3

Start Quiz For: Physics Online Test

Q4: 2Pb(NO3)2 → 2PbO + nA + O2 What is nA in the given reaction?

  1. 4NO
  2. 4NO2
  3. 2PbNO2
  4. NO2

Answer: 2

Q5: A slow combustion in which glucose present in the body cells combine with oxygen to provide energy is

  1. digestion
  2. excretion
  3. respiration
  4. none of the above

Answer: 3

Chemistry Quiz for Class 11

Q1: Which of the following is an odd compound?

  1. Ethene
  2. Ethane
  3. Propene
  4. Acetylene

Answer: 2

Q2: Which one of the following is an unsaturated hydrocarbon?

  1. Acetylene
  2. Butane
  3. Propane
  4. Decane

Answer: 1

Take a Mock Test For: Biology Questions and Answers

Q3: Two neighbours of homologous series differ by

  1. -CH
  2. -CH2
  3. -CH3
  4. -CH4

Answer: 2

Q4: General formula of alkyne is

  1. CnH2n+2
  2. CnH2n
  3. CnH2n-2
  4. CnHn

Answer: 3

Q5: Which of the following represents alkynes?

  1. -C−C-
  2. -C=C-
  3. -C≡C-
  4. none of these

Answer: 3

Chemistry Quiz for Class 12

Q1(NCERT): Which of the following statements is not a correct statement about the trends when going from left to right across the periods of periodic Table.

  1. The elements become less metallic in nature.
  2. The number of valence electrons increases.
  3. The atoms lose their electrons more easily.
  4. The oxides become more acidic.

Answer: 3

Q2(NCERT): Element X forms a chloride with the formula XCl2, which is a solid with a high melting point. X would most likely be in the same group of the Periodic Table as

  1. Na
  2. Mg
  3. AI
  4. Si

Answer: 2

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Q3: Which of the following is a Döbereiner’s triad?

  1. Ne, Ca, Na
  2. H2, N2, O2
  3. Li, Na, K
  4. Na, Br, Ar

Answer: 3

Q4: Name the scientist who gave the Law of octaves?

  1. Mendeleev
  2. Newlands
  3. Dalton
  4. Döbereiner

Answer: 2

Q5: Mendeleev’s periodic table is based on the

  1. Atomic weight
  2. Atomic number
  3. Atomic radius
  4. Atomic volume.

Answer: 1

Press Here: Download Chemistry Quiz for Class 7 to 12

Chemistry Quiz Details

  • By answering above stated question, you know about where you’re lacking and it is a good way to practice test for an upcoming exam.
  • Even if you assume you’re previously a specialist you can positively learn a thing or two, mounting your facts of both chemistry and general science trivia at the same time.
  • Hope the above test will help you in achieve your goal.
  • We suggest you to keep practicing Chemistry Quiz to score good marks.
  • Practice one Chemistry mock test daily and crack the exam easily. So aspirants, stay in touch with us on our web portal to grab latest updates regarding Online Chemistry Test.

Final Words

You can also follow us on Facebook or Google plus to acquire up to date details on your timeline wall and Subscribe Our Free E-Mail Services to get most recent information into your mailbox directly.

Something That You Should Put An Eye On

Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
Tips To Absorb Information What You ReadGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying
How To Find Online Study MaterialHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment