Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Physics Online Test | Questions/Answers, Free GK Practice Quiz (Class 9-12)

Physics Online Test

Check Free Physics Online Test for (Class 9-12) here!! Free Physics GK Practice Quiz can help you to do preparation for any competitive examination. Apart from it, students pursuing Class 9 to 12 can also check class wise Physics MCQ on this page.

For the comfort of the contenders we have provided Class Wise Physics Questions/Answers. Apart from it, you may download PhysicsQuiz (Class 9-12) PDF also by pressing the direct link which is well mentioned below and start preparation of the exam accordingly.

Physics Online Test Details

By referring this Physics Mock Test Question with Answers, you may get idea about type & structure of questions asked in exam.  All you need is to set a proper schedule &Physics Practice Quiz these papers to score well.

As Physics Online Quiz is one of the best way to prepare well for any of the competitive exams. It helps you to crack exam with ease and convenience.The below Physics Quiz consist of some important questions which are frequently asked in previous years Physics examination by the team of recruitmentresult.com, so please have a look!!

Physics Online Test

Physics Quiz for Class 9

Q1: What is the SI unit of energy?

  1. Newton
  2. Joule
  3. Erg
  4. Watt

Answer: 2

Q2: A ball is thrown upwards vertically. What is the velocity of the ball at its highest point?

(Take g = 9.8 m/s2)

  1. 8 m/s
  2. 1 m/s
  3. 0 m/s
  4. cannot be determined since time is not given.

Answer: 3

Q3: An object of mass 20 kg moves with uniform acceleration from rest to a speed of 2m/s in 20 secs. On average how much power is generated in 20 seconds duration.

  1. 10 W
  2. 20 W
  3. 40 W
  4. 2 W

Answer: 4

Check Here: Physics Questions And Answers

Q4:(NSEJS 2012): Wavelength is

(i) The distance traveled by the wave in one period of oscillation of particles in the medium.

(ii) The distance between two particles, which are in the same phase.

(iii) Half of the distance between two particles, which are in the same phase.

The correct definitions are

  1. (i) and (iii)
  2. (i) and (ii)
  3. (i), (ii) and (iii)
  4. (ii) and (iii)

Answer: 2

Q5: If we increase the time period of a wave, its frequency will

  1. decrease
  2. increase
  3. remains same
  4. none of these

Answer: 1

Physics Online Test For Class 10

Q1. The line perpendicular to the reflective surface is the __________.

  1. normal
  2. line of refraction
  3. line of incidence
  4. line of reflection

Answer: 1

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Q2. Your image in a bathroom mirror results from __________.

  1. diffuse reflection
  2. specular refraction
  3. specular reflection
  4. diffuse refraction

Answer: 3

Q3. How does light normally travel?

  1. in concentric circles
  2. in a straight line
  3. always toward a dark area
  4. in a curved line

Answer: 2

Q4. What is f if you have an object 2.0 m from the concave mirror, and the image is 4.0 m from the mirror?

  1. 0m
  2. 0,67 m
  3. 3 m
  4. 0 m

Answer: 3

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Q5. In a concave mirror, an object placed __________ will result in a virtual image.

  1. twice the distance of the focal point
  2. between the focal point and mirror
  3. between the focal point and twice the distance of the focal point
  4. past the focal point

Answer: 2

Physics Online Test For Class 11

Q1: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. sunlight intensity
  4. mass

Answer: 2

Q2: The dimensional formula for Planck’s constant is

  1. [MLT]
  2. [ML2T-1]
  3. [M2L2T-1]
  4. [ML1T-1]

Answer: 2

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Q3: The surface tension of a liquid is 70 dyne/cm. In MKS system its value is?

  1. 70 N/m
  2. 7 ✕ 10-2 N/m
  3. 7 ✕ 102 N/m
  4. 7 ✕ 103 N/m

Answer: 2

Q4: The dimensions of Kinetic energy is same as that of

  1. Force
  2. Pressure
  3. Work
  4. Momentum

Answer: 3

Q5: At 4° C, the density of water is equal to

  1. 10-3 kg m-3
  2. 10-2 kg m-3
  3. 10 kg m-3
  4. 103 kg m-3

Answer: 4

Must Check: Tips To Create Your Own Study Guide

Physics Online Test For Class 12

Q1: One watt hour contains how many joules?

  1. 6 ✕ 108 J
  2. 6 ✕ 102 J
  3. 6 ✕ 103 J
  4. 10-3 J

Answer: 3

Q2: Which of the following pairs has the same dimensions?

  1. Specific Heat and Latent Heat
  2. Impulse and Momentum
  3. Surface Tension and Force
  4. Moment of Inertia and Torque

Answer: 2

Q3: The equation of state of some gases can be expressed as Vander wal equation i.e.

     (P + a/v2)(V – b) = RT

Where P is the pressure, V is the volume, T is the absolute temperature and a, b, R are

constants. The dimensions of ‘a’ are:

  1. [M1L1T-1]
  2. [M1L-5T1]
  3. [M2L5T-1]
  4. [M1L5T-2]

Answer: 4

Do You Know: How Can You Write Fast In Exams?

Q4: Electron volt is a unit of

  1. Charge
  2. Potential difference
  3. Energy
  4. Magnetic Force

Answer: 3

Q5: There are 20 divisions in 4 cm of the main scale. The vernier scale has 10 divisions. The least count of the instrument is

  1. 05 cm
  2. 5 cm
  3. 0 cm
  4. 005 cm

Answer: 4

Download Here: Physics Online Test PDF for Class 9 to 12

Final Words!!

Hope the above Physics Online Test helpful for your preparation. To get latest information about Physics Online Test Question Answer Stay tuned with our web portal. You can also subscribe our YouTube channel for more details regardingPhysics Quiz. If you have any query related to above given detail of Physics Online Quiz you may ask in comment box. We will try to solve your problem very soon.

Something That You Should Put An Eye On

Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
How To Stay Awake All Night To StudyCommon Mistakes You Make in Tests
Tips to Make Study InterestingHealth Hazards due to over Studying
Last Minute Exam Preparation TipsTips to Manage Time In Exam

Filed in: online quiz

27 Responses to "Physics Online Test | Questions/Answers, Free GK Practice Quiz (Class 9-12)"

  1. suchita Tiwari

    its too good and this website is very usefull

  2. BRIJENDRA YADAV

    Yes it is very nice.for tips and preparation .thanks for make this website.

  3. Shanu priya

    Really it is too good and i enjoy it

  4. Arvind kumar

    Good

  5. Dinesh saini

    Good questions and answers.

  6. ravi

    Thanks for making website
    I help the cucet exam pass

  7. samant kumar

    its to good

  8. bhavya chowhan

    realy it very nice and intresting i realy enjoyed it

  9. Himanshu

    Good
    This is osam

  10. Shivam Tiwari

    It is so intrested, I had enjoyed all the question

  11. Divya

    Good

    • Divya

      Nice

    • bikash

      Its really helpful for us

  12. Varsha rao

    this website is very useful

  13. Aditi Chandel

    i really liked it.. helping me out 👍

  14. Mahima Anilkumar

    its nice.n helped me

  15. ashu

    very nice site for the preparation

  16. Satya

    Super questions

  17. shobhit mandal

    its too quite good for attending external exam

  18. shaikh saif

    Its easy way to learn ….
    That’s awsm n every one can enjoy it..
    Thanks a lot.

  19. md habib

    Nice question

  20. SAINIKHL

    IT IS A NICE PROCESS HOW TO PREPARE

  21. Muskan Sisodiya

    It is too good …
    Thanks…

  22. Shashank

    It’s really very good to learn and we can score best result😗

  23. Harsh Verma

    Really this was very helpful it helped me alot 😃

  24. juli

    really, This is very best learning field

  25. Bamdev Mondal

    It is very helpful for us

Leave a Reply

Submit Comment