Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Punjab Exam Portal | Mock Test Punjabi/English Typing Exercise Online For Free

Punjab Exam Portal

Punjab Exam Portal is the best and most convenient way through which you get to know about online speed test for completive exams. As the competition is going tough and tougher, individuals who are preparing for the government exams enhance their skills and make more efforts. By the mock test you can analyze your preparation level and also know how much efforts more required. Enhance your Punjabi typing speed by doing regular free online exercise with the assistance of www.Punjab Exam Portal

Though the Punjab Exam portal, aspirants approach the online exam process for Army Joint Entrance Exam, PAIC, Punjab Suvidha Center, Punjab Post Office, Education Recruitment Board Punjab and lot more. On the basis of the aspirants’ performance in online test, they need to appear for the further process. For more details about the Punjab Exam Portal.Com you need to scroll down this page which is well prepared by the team of recruitmentresult.com

Punjab Exam Portal

Punjabi Typing Test

Aspirants can check their typing speed and accuracy though the Punjabi Typing test. There are many government or private exams which demand Punjabi Typing Test as well as typing speed. Generally, Online Punjabi Typing test is used in Asses font. This font is mostly used in the government online examination.

Apart, Asses font is used in calculation of typing speed. During the typing if you do any mistake then those words are highlighted in red color. You can check your Punjabi typing speed with the help of guidelines which is presented here and also earn Free Punjabi Typing Test Certificate.

Get Best Answer: How To Prepare For Online Exam

Important Instructions for Punjabi Typing Test

Step-1) First of all, candidates need to press the ‘start’ button to begin the Punjabi Typing.

Step-2) Thereafter individuals need to select the time as per their convenience.

Punjab Exam Portal

Step-3) After that, Type accurately what is in visible in the question text.

Step-4) Candidates If you get more than 30 WPM and 80% accuracy than you will consider pass in typing test

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Punjab Exam Question Answers

Q-1 Ayodhya is situated on the banks of the river?

Answer: Sarayu

Q-2 Dublin is situated at the mouth of river

Answer: Liffey

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Q-3 On the bank of which River Montreal is situated?

Answer: Ottawa River.

Q-4 On which river does Balmoral Castle stand?

Answer: River Dee in Scotland.

Check Here: Computer Proficiency Certification Test

Punjab Quiz For Competition Exams

Question1) Which state is to the north of Punjab?

  1. Rajasthan
  2. Jammu and Kashmir
  3. Uttar Pradesh
  4. Uttarakhand

Answer: Jammu and Kashmir

Question2) Which country is to the west of Punjab?

  1. Pakistan
  2. Tajikistan
  3. Uzbekistan
  4. Kyrgyzstan

Answer: Pakistan

Read Also: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Question3) Which state was joined to Punjab in 1956?

  1. Palanpur
  2. Raipur
  3. PEPSU
  4. Bilaspur

Answer: PEPSU

Question4) Who was Punjab’s chief minister in 1956-1964?

  1. Surjit Singh Barnala
  2. Darbar Singh
  3. K. Brar
  4. Pratap Singh Kairon

Answer: Pratap Singh Kairo

Question5) Which state was separated from Punjab in 1966?

  1. Jharkhand
  2. Arunachal Pradesh
  3. Haryana
  4. Chhattisgarh

Answer: Haryana

Question6) Which president of India was from Punjab?

  1. Zail Singh
  2. Shankar Dayal Sharma
  3. Rajendra Prasad
  4. Antarctic

Correct Answer: Zail Singh

Check Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question7) What is the area of Punjab?

  1. 19,445 sq. mi.
  2. 36,423 sq. mi.
  3. 52,786 sq. mi.
  4. 64,108 sq. mi.

Answer: 19,445 sq. mi

Punjab Mock Test

Candidates, who are preparing for the Mock Test to join the Punjab University or want to get government jobs, need to prepare well for the online test. As the exam is online based so, you must be familiar the entire process of online exam. Candidates must ensure the eligibility requirements before going to apply.

Download Here: Pattern of Evaluation & Examination

As per the post requirements you need to start your preparation, having complete study material exam pattern, syllabus etc. Punjab Exam portal assist you to make your preparation well for any entrance exam of government and private sector.

Final Point

Aspirants, you can join us on Facebook and Google Plus to get latest updates as we will provide you most recent occurrence information time to time. Also, our team members will provide latest information in your mail as soon as possible.  For more details about Punjab Exam Portal you may go though Punjab Exam Portal Facebook.

If you have any query regarding information given on above section, then please ask to our team members by leaving your precious comment in comment box that is well stated below. We will try our best to solve your queries as soon as possible. Candidates may subscribe to our freemail service for getting information in mailbox.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryTips to Manage Stress
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
Maximize Your Score In ExamGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment