Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RPSC Mock Test 2019 LDC, 2nd Grade Teacher Free Online Practice Test

RPSC Mock Test

RPSC Mock Test Official Link is available on this page!! By solving RPSC Free Online Practice Test, you may be familiar with your preparation status easily. Those candidates who are going to apply for Clerk/PTI/Sr. Teacher/ LDC/2nd Grade Teacher or any other positions can do practice of the examination with the help of RPSC Online Mock Test. Grab complete details about RPSC Free Mock Test Online by moving your cursor downwards.

recruitmentresult.com

RPSC Recruitment 2019 Overview

Name of OrganizationRajasthan Public Service Commission
Post NameClerk/PTI/Sr. Teacher/ LDC/
2nd Grade Teacher
Selection ProcedurePaper–I, Paper–II, Interview,
Document verification
Exam ModeOnline Exam
Official Websiterpsc.rajasthan.gov.in

 RPSC Mock Test 2019

How To Attempt RPSC Mock Test?

  • First of all you need to visit the official website i.e. rpsc.rajasthan.gov.in
  • Thereafter on the home page go to the “candidates information” section and select “Online Exam/Mock Test Information” link.
  • Now another page will open contains various link you have to hit on link available in the front of “Mock Trial for Online Exam (Sample)”.
  • Again another page will open where you need to hit on “Online Mock Exam” link.
  • Now you will get the page where you need to fill essential information.
  • Hit on Log in tab and then you will be redirected to the new page having questions on Mock Test Paper For RPSC Exam.
  • Attempt the RPSC Mock Test Paper and try to answer all the questions appear in rpsc.raj.gov.in/Mock Test.
  • Once all the questions in RPSC Rajasthan Mock Test are done hit on Submit tab.
  • Now you will see your results of the RPSC App Online Mock Test.
  • Check out the results of RPSC Mock Test For Technical Lecturer and try to score more and practice more.

RPSC Online Mock Test 2019

RPSC Mock Test LoginPress Here
RPSC Mock ExamPress Here
RPSC Mock Test Official LinkPress Here
RPSC Official WebsitePress Here

General Instructions for RPSC Online Mock Test

  • Each question has four alternatives. You need to select the correct answer out of four.
  • Negative marking will be as per the exam syllabus/scheme.
  • Electronic gadget is strictly prohibited in the examination hall.
  • Candidates need to sit for the entire exam duration. The system will automatically submit the exam after the completion of time.
  • Do not close any window directly when you are taking the exam.

More Links Related To RPSC

RPSC Question PaperRPSC 2nd Grade Syllabus
RPSC Online PortalRPSC Calendar
RPSC SyllabusRPSC Admit Card
RPSC 2nd Grade Teacher ResultRPSC LDC Syllabus
RPSC RAS Admit CardRPSC RAS Syllabus
RPSC RAS ResultRPSC Sub Inspector Syllabus

What is the Use of RPSC Mock Test Online?

As we know that RPSC LDC Mock Test is very helpful to prepare for the examination. It helps to increase the speed of the applicants and their accuracy as well. With the help of RPSC Mock Test for College Lecturer, you can also figure out your weak areas of the subjects.

Check Now: PSC Previous Years Question Papers

Can you Give Free Mock Test RPSC:

Those applicants who are ready to appear in the RPSC examination should practice through RPSC LDC Typing Mock Test. they can practice through RPSC rajasthan gov in Mock Test without paying any cost. We have given complete details about RPSC Mock Test For LDC Typing here.

RPSC Questions & Answers

Question 1: This country ranked World’s second largest food producer under Severe Hunger Levels.

  1. India
  2. Pakistan
  3. North America
  4. South Africa

Answer: Option 1

Get Here: Public Service Commission Exam Books

Question 2: This country will host the informal WTO Ministerial gathering in March 2018.

  1. Japan
  2. India
  3. Singapore
  4. Brazil

Answer: Option 2

Question 3: ASEAN nations agree to enhance maritime cooperation with this country.

  1. India
  2. Pakistan
  3. South Africa
  4. USA

Answer: Option 1 

Question 4: What is the India’s rank in the 2018 Environmental Performance Index (EPI)?

  1. 168th
  2. 155th
  3. 135th
  4. 177th

Answer: Option 4

Question 5: India Ranks __________ on Global Talent Competitiveness Index.

  1. 81st
  2. 72nd
  3. 68th
  4. 54th

Answer: Option 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 6: India inks __________ million loan agreement with World Bank to fund improved water supply in Uttarakhand.

  1. 90
  2. 110
  3. 120
  4. 5

Answer: Option 3

Question 7: India Ranks __________ on WEFs Inclusive Development Index.

  1. 45th
  2. 50th
  3. 62nd
  4. 75th

Answer: Option 3

Question 8: This country offers Yoga classes at World Economic Forum.

  1. China
  2. Russia
  3. India
  4. Japan

Answer: Option 3

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Question 9: What is the rank of India in FIFA rankings of 2018?

  1. 90
  2. 100
  3. 99
  4. 102

Answer: Option 4

Question 10: India became ___________ Member of Australia Group recently.

  1. 43
  2. 52
  3. 32
  4. 28

Answer: Option 1

Read This: How to Prepare for Written Exam

PSC Mock Test Indications:

After appearing in Mock Test In RPSC candidates will see a graph as:

  • White: You have not attempted question no. 1
  • Red: You have not answered question no 8
  • Green: You have answered question no 19
  • Golden: You have marked the question no 26 for revision
  • Golden: You have marked the question no 35 for revision with answer

This picture will show them about the questions candidates attempted, lets, marked etc.

Final Note:

Candidates interested in availing more details about RPSC Mock Test 2019 may also go through this Official Link. Dear candidates if you are interested in asking any question regarding the details available then you may mention your comments in below given comment box.

Something That You Should Put an Eye On

Tips to Manage StressTips for Faster Writing in Exam
Health Hazards due to over StudyingTips to Make Study Interesting
Tips to Reaching Your Full PotentialHow To Find Online Study Material
Makes Your Brain Work BetterStrategies To Improve Memory

Filed in: online quiz, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment