Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB ALP Previous Papers – Railway Assistant Loco Pilot Last Year Exam Paper

RRB ALP Previous Papers

Download Last Year RRB ALP Previous Papers PDF here!! Candidates can check RRB ALP Previous Question Papers with Answers through direct link given below. Those Candidates who had applied for Railway (Loco Pilot/Tech-3) Examination can get RRB ALP Exam Paper PDF through this page. You can crack RRB Assistant Loco Pilot Examination with the help of RRB ALP Question Paper PDF.

recruitmentresult.com

RRB ALP Previous Papers

It is tough to crack RRB Exams as the level of questions is quite difficult. So, through RRB ALP previous year question paper you will get to know the exam pattern very well and type of RRB ALP Previous Papers With Solutions that was asked in the previous year exam.

ParticularsRRB Technician Previous Papers
Region Wise RRB ALP Previous Papers
RRB ALP Previous Papers in Hindi for AhmedabadDownload PDF
RRB ALP Solved Paper – RanchiDownload PDF
KolkataDownload PDF
RRB ALP Model Question Papers For AllahabadDownload PDF
Subject Wise RRB ALP Previous Papers
RRB ALP Previous Year Question Papers of General AwarenessDownload PDF
RRB ALP Previous Papers Download For ReasoningDownload PDF
General IntelligenceDownload PDF
Railway RRB ALP Previous Papers of General ScienceDownload PDF

RRB ALP Previous Papers with Answers

With the help of RRB ALP & Technician Previous Papers, aspirants will qualify Railway Assistant Loco Pilot exam in their first attempt. So along with RRB Asst Loco Pilot solved Papers, here the team of recruitmentresult.com are also provided some important RRB ALP Exam Papers with their answers:

Question 1: How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

  1. 25
  2. 30
  3. 40
  4. 45

Answer: 2

Question 2: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Read Here: Golden Key Rules to Crack RRB Exam

Question 3: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 4: BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS, ?

  1. FLR
  2. FIS
  3. FKO
  4. FIL

Answer: 4

Question 5: Handsome: Beautiful:: Husband : ?

  1. Women
  2. Wife
  3. Girl
  4. She

Answer: 2

Question 6: If TOUR is written as 1234, CLEAR is written as 56784 and SPARE is written as 90847, find the code for CARE

  1. 1247
  2. 4847
  3. 5247
  4. 5847

Answer: 4

Check Also: Railway Exam Coaching Institutes

Question 7: CALANDER is coded in a code as CLANAEDR. Find the code for CIRCULAR under the same rule.

  1. LACANDER
  2. CRIUCALR
  3. CLANADER
  4. None of these

Answer: 2

Question 8: Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?

  1. Arithmetic logic unit, Mouse
  2. Arithmetic logic unit, Control unit
  3. Arithmetic logic unit, Integrated Circuits
  4. Control Unit, Monitor

Answer: 2

More Links Related To RRB ALP

RRB ALP SalaryRRB ALP Syllabus
RRB ALP Admit CardRRB ALP Result
RRB ALP Answer KeyRRB ALP Technician Recruitment
RRB ALP BooksRRB ALP Mock Test
RRB ALP Cut OffRRB ALP Analysis

Question 9: Where is RAM located?

  1. Expansion Board
  2. External Drive
  3. Mother Board
  4. All of above

Answer: 3

Question 10: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1

Question 11: The number of electrons presents in H+ is

  1. zero
  2. one
  3. two
  4. three

Answer: 1

Read Out Here: RRB Sample Paper

Question 12: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 13: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Ques14: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer:2

Want to Know? Railway Exam Preparation Tips

Question 15: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Railway RRB Asst Loco Pilot Paper

Apart from RRB ALP Previous Papers, Candidates can take help of below stated guidelines for their preparation of Exam:

  • Read full syllabus and exam pattern
  • Just be consistent in your learning process
  • Focus on your goal and try to be less diverted
  • Try to Practice via more and more RRB ALP Question Paper 2019 PDF Download and Mock Tests
  • Read all the RRB ALP Question Paper in Hindi PDF carefully after that answer it
  • Try to solve the RRB ALP CBT 2 Previous Year Question Paper & RRB ALP CBT 1 Question Paper PDF Download in time, there will be limited time

START Now: Online Test For Railway

Facts of Railway Recruitment Board

Railway Recruitment Board (RRB), a government organization in India was set up by the Ministry of Railways (Railway Board), New Delhi in 1998. It has many objectives like Formulation of policy in regard to recruitment processes.

The team of recruitmentresult.com has provided the RRB ALP Previous Papers on this page. Candidates who are going to take part in this recruitment process, they must download Railway Assistant Loco Pilot Solved Papers By Kiran Prakashan by hitting the appropriate link.

Final Words:

Candidates can check out this complete page to grab the detailed information of RRB ALP Previous Papers. Aspirants who want to connect with this web portal on daily basis to get updates regarding RRB ALP Previous Year Paper PDF they can bookmark it by hitting CTRL+D.

You can also subscribe to our free mail services to get instant mails in your mail box. Type your comment in below comment box for any query or doubts related to RRB ALP All Shift Question Paper Pdf Download. Our experts will try to solve your queries of RRB ALP Stage 2 Previous Year Question Paper.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Railway JobsRailway Exam Preparation Books
Railway Salary PackageRailway Syllabus
Railway Current AffairsRailway Interview Tips By Toppers
Railway Medical StandardsRailway Selection Procedure

Filed in: Question & Answers, Question Paper, RRB

Leave a Reply

Submit Comment