Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB Mock Test 2019 | Online Practice Tests for Railway Group-D/ALP/Tech/ASM

RRB Mock Test 2019

Enhance your preparation for Railway Group-D/ALP/Tech/ASM and other examination by taking RRB Mock Test 2019 daily. With the help of RRB Online Practice Tests series, you will be familiar with the actual exam pattern

Railway Recruitment Board is going to conduct recruitment examination for various posts. Those who are going to participate in Exam can strategies their preparation according to RRB Online Mock Test for Group-D/ALP/Tech/ASM to score better marks.

Railway Recruitment Board Mock Test

RRB Practice Mock Test is designed In Hindi/ English as same as actual RRB Examination. So, with the help of RRB Mock Test Paper candidates will know types of questions asked in exam to take up their preparation to next level.

Go through below stated page to take RRB Mock Test 2019 Online, we the team member of recruitmentresult.com has well created this page with complete details of RRB Online Mock Test 2019

RRB Mock Test

Candidates have to give their best in these RRB Selection rounds and for your best preparation we have uttered Railway Test Series on the below part of this page. Through RRB Mock Test 2019, you will come to know the concepts of the questions asked in exam.

Go through the below section of this page which is represented by the expertise team members of recruitmentresult.com to grab the latest RRB Mock Test 2019. It will definitely help you in scoring good marks in recruitment exams.

Question 1: Which country will host the 19th edition of the International Union of Food Science and Technology (IUFoST)?

1)    Singapore

2)     Italy

3)     India

4)     UK

Answer: 3

Download Free: RRB ALP Previous Papers

Question 2: India ranks __________ in the ICC T20I team rankings.

1)    Fifth

2)     Fourth

3)     Third

4)     Second

Answer: 4

Question 3: India ranks __________ in the 2018 Global Real Estate Transparency Index (GRETI).

1)    35th

2)     40th

3)     55th

4)     29th

Answer: 1

Get Best Answer: What Are the Key Rules to Crack RRB Exam

Question 4: India Pledges __________ Million for UN Palestinian aid agency.

1)    4 Million

2)     6 Million

3)     3 Million

4)     5 Million

Answer: 4     

Question 5: India has pledged __________ for the UN agency that helps Palestinian refugees.

1)    $5 million

2)     $8 million

3)     $4 million

4)     $6 million

Answer: 1

Check Out: RRB Previous Year Question Papers

Question 6: With which country India agreed to boost cooperation in counter-terrorism and cybersecurity?

1)    Spain

2)     Italy

3)     Germany

4)     Paris

Answer: 2    

Question 7: Which country has launched the world’s first International Centre for Humanitarian Forensics?

1)    South Korea

2)     Ukraine

3)     India

4)     Turkey

Answer: 3    

Check Here: Best Books For RRB Group D Exam Preparation

Question 8: This country set to launch $240 million retaliatory tariffs on US imports.

1)    Indonesia

2)     Afghanistan

3)     India

4)     Nepal

Answer: 3  

Question 9: India rank __________ in the Global Environment Performance Index 2018.

1)    155

2)     148

3)     132

4)     177

Answer: 4

Check List Of Best: Railway Exam Coaching Institutes

Question 10: India and __________ agreed to hold comprehensive talks to address trade and economic issues.

1)    US

2)     Iraq

3)     Germany

4)     Norway

Answer: 1

Question 11 If E is the shift operator and ∆ is the forward difference operator then E – ∆ =

1)    1

2)    0

3)    2

4)    -2

5)    3

Answer. 1

Check Here: Railway Exam Preparation Tips

Question 12 Every Sunday I go out for shoping.

1)    For shops

2)    To shops

3)    For shops

4)    No improvement

Answer. 4

Question 13  www.discovery.com is an example of-

1)    Web brower

2)    Website

3)    Web page

4)    Internet Service Provider

Answer. 2

Also Check: RRB ALP Books

Question 14 Extreme north of India a railway station is situated in?

1)    Pathancoat

2)    Guwahat

3)    Jammutavi

4)    Amritsar

Answer: 3

Question 15 The colours known as primary colours are-

1)    red, yellow, green

2)    red, blue, green

3)    red, black, yellow

4)    red, blue, yellow

5)    red, green, black

Answer . 2

Question 16 Uttaranchal is the capital of –

1)    Hardwar

2)    Mussouri

3)    Nainital

4)    Dehradun

5)    None of these

Answer. 4

Question 17 P.Gopichand is associate with:

1)    Tennis

2)    Golf

3)    Badminton

4)    Hockey

5)    Squash

Answer. 3

Know Here: 8 Golden Key Rules to Crack RRB ALP/Technician Exam

Question 18 Compression ratio of diesel engines is in the range of –

1)    21-30

2)    10-15

3)    8-10

4)    16-20

Answer. 4

Question 19 0.01*0.1-0.001/10+0.01

1)    0.01009

2)    0.0101

3)    0.19

4)    0.109

5)    0.0109

Answer. 4

Question 20 P. Gopichand is associate with:

1)    Hockey

2)    Golf

3)    Squash

4)    Tennis

5)    Badminton

Answer. 5

You Can Also Check: Railway Group D Previous Year Question Paper

Question 21: India has donated __________ lakh Dollars for a peacekeeping initiative at the UN.

  1. Three
  2. Four
  3. Five
  4. Six

Answer: 1

Question 22: What is the position of India in the QS Asia University Rankings 2019?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: 2

Question 23: What is the position of India in the QS Asia University Rankings 2019?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: 2

Question 24 As per the report of Asian Development Bank, Which country has the Most Outward Migrants In 2017?

  1. India
  2. China
  3. Bangladesh
  4. Maldives

Answer: 1

Must Check: Railway Exam Syllabus

Question 25: Which insurance company has come up with India’s first ever insurance cover for individual victims of cyber crime?

  1. ICICI
  2. Muthoot Finance
  3. LIC
  4. Bajaj Allianz

Answer: 4

Question 26: Who is the governor of Reserve Bank of India (RBI)?

  1. Urjit Patel
  2. Ajay Thyagi
  3. Raghuram Rajan
  4. U K Sinha

Answer: 1

Question 27: As per reports, India received the Foreign Direct Investment (FDI) of what amount between April 2000 and September 2016?

  1. 150 billion US dollar
  2. 300 billion US dollar
  3. 640 billion US dollar
  4. 900 billion US dollar

Answer: 3

Question 28: The Asian countries of RCEP have offered a concession to this country to open up its markets?

  1. Thailand
  2. Malaysia
  3. Philippines
  4. India

Answer: 4

Also Get Latest: Railway Group D Syllabus

Question 29: Which among the following got an approval from SEBI to launch copper large futures contract?

  1. Zerodha
  2. NSE
  3. BSE
  4. MCX

Answer: 2

Question 30: The name of the joint venture that was announced between Bombay Stock Exchange (BSE) and S&P Dow Jones is?

  1. Asia Index
  2. BSE index
  3. BSE and S&P Index
  4. S&P Jones Index

Answer: 1

Read Now: RRB ASM Model Question Paper

Benefits of RRB Mock Test Online:

  • Through RRB Mock Test Paper In Hindi, candidates can get an experience of real time examination
  • Through the RRB Mock Test ForAsm, candidates can also take a check over their preparation that how much they are prepared for examination.
  • RRB Mock Test Free Group D also helps candidates in analyzing their weaker sections and strong sections.
  • RRB Mock Test For Alp also leads to enhance candidate’s question solving speed. As same as the real examination, in RRB Mock Test For Group D also candidates are given a particular time limit to solve the examination
  • After appearing in RRB Mock Test Free 2019 candidates can also estimate about their upcoming results of real examination.
  • Further through RRB Mock Test Group D candidates get to know that which questions and sections are important, and also the RRB Mock Test Group C tells about the exact weightage criteria and marking scheme.

RRB Railway Mock Test / Rrb Railway Free Mock Test:

RRB Online Mock Test is a standout amongst the most vital segments to get ready for aggressive exams like RRB Recruitment Exams. Numerous applicants comes and take part in this examination but only few get chance to be the part of this reputed organization.

RRB Loco Pilot Mock Test/ RRB Assistant Loco Pilot Mock Test:

Honing RRB Free Mock Test with arrangements and cross checking answers to comprehend one’s shortcomings and quality may enhance a competitor’s arrangements and in addition the approach towards the exam. RRB Practice Test Series will help to perform well in exam.

Essential Note

So that’s all about RRB Mock Test 2019!!! For more preparation sources keep visiting to our site recruitmentresult.com regularly. You can also bookmark our site by pressing ctrl +d key for any latest and interesting facts.

Something That You Should Put An Eye On

RRB ExamRRB ASM Syllabus
Railway Medical StandardsRRB ALP Syllabus
RRB Employment NewsRRB Interview Questions And Answers
Railway Current AffairsRailway Exam Pattern

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment