Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB Muzaffarpur Recruitment 2019 Latest 355 Vacancies – Apply Online

RRB Muzaffarpur Recruitment

Railway Recruitment Board, Muzaffarpur is inviting online applications from eligible candidates for Latest 355 Vacancies of NTPC and Paramedical. Individuals can apply online for RRB Muzaffarpur Recruitment 2019 by hitting on the below mentioned direct links.

recruitmentresult.com

RRB Muzaffarpur Recruitment 2019 brief Overview

  • Organization name: Railway Recruitment Board, Muzaffarpur
  • Post name: NTPC and Paramedical vacancies
  • Number of Vacancy: 355
  • Applying Mode: Online
  • Category: RRB Muzaffarpur Recruitment
  • Last date to submit applications: 31-03-2019 (NTPC) and 07-04-2019 (Paramedical)

RRB Muzaffarpur Recruitment

Q 1: What are the eligibility criteria for RRB Muzaffarpur Vacancies?

Answer:

DepartmentsRequired Qualification
NTPC (Under Graduate Posts)12th or its equivalent in relevant discipline
NTPC (Graduate Posts)University Degree or its equivalent
ParamedicalGraduation / Post-Graduation/Diploma in
relevant discipline

Find Here: Jobs By Qualification

Q 2: Discuss about the age limitation for RRB Muzaffarpur Jobs.

Answer:

  • For NTPC Under Graduate Post: 18 Years to 30 Years
  • For NTPC Graduate Post: 18 Years to 33 Years
  • For Paramedical Posts: 18 Years to 30 Years

Q 3: Is there application fee?

Answer: Yes, candidates have to submit following sum –

  • Unreserved Category: Rs. 500
  • SC / ST / Ex-Servicemen / PwBDs / Female / Transgender / Minorities / Economically backward class: Rs. 250

Avail Now: Upcoming Railway Jobs

Q 4: What is the Modes of Payment of RRB Muzaffarpur application Fee?

Answer: Candidates can pay the application through online or offline mode as follows –

Q 5: Explain RRB Muzaffarpur Vacancies Break-Up.

Answer:

Post Name Total Vacancy
RRB Muzaffarpur NTPC Recruitment
Station Master15
Goods Guard10
Senior Clerk Cum Typist33
Senior Commercial Cum Ticket Clerk137
Commercial Cum Ticket Clerk87
Junior Clerk Cum Typist47
RRB Muzaffarpur Paramedical Recruitment
STAFF NURSE16
HEALTH and MALARIA INSPECTOR GRADE III5
PHARMACIST GRADE III5
Total355

Read Here: Employment News This Week Highlights

Q 6: Discuss about RRB Muzaffarpur Recruitment Process.

Answer:

  • 1st Stage Computer Based Test (CBT)
  • 2nd Stage Computer Based Test (CBT)
  • Typing Skill Test/Computer Based Aptitude Test (as applicable)
  • Document Verification/Medical Examination.

Q 7: What is the salary package for RRB Muzaffarpur Jobs?

Answer:

Name Of PostStarting Salary 
Junior Clerk cum TypistRs. 19900
Commercial cum Ticket ClerkRs. 21700
Goods GuardRs. 29200
Senior Commercial cum Ticket ClerkRs. 29200
Senior Clerk cum TypistRs. 29200
Station MasterRs. 35400
Staff NurseRs. 44900
Health And Malaria Inspector Grade IIIRs. 35400
Pharmacist Grade IIIRs. 29200

Get Details Of: Railway Salary Package

Q 8: How to apply for RRB Muzaffarpur Vacancies?

Answer:

  • First of all candidates have to visit the official website of Railway Recruitment Board, Muzaffarpur that is www.rrbmuzaffarpur.gov.in
  • On home page, hit on “Employment News” tab available on the left side
  • Now on reaching new page look for “Detailed Centralized Employment Notification : CEN – 02/2019” or “Employment Notice: Detailed Centralized Employment Notification : CEN – 01/2019” link and hit on advertisement link
  • This will redirect you to a new page just read the instructions carefully and check whether you are eligible or not
  • If you match the eligibility norms then go back to previous page revisit the earlier web page
  • And hit on “CEN 01/2019: Press HERE to Submit Online Application for NTPC (Graduate & Under Graduate) Posts” or “CEN 02/2019: Press HERE to Submit Online Application for Paramedical Categories” link present under “Employment” section on the right side of the web page.
  • This will take you to a new page just read the guidelines carefully and tap to “New Registration” Option
  • After that fill the required details in RRB Muzaffarpur Registration Form
  • Then hit on submit option and it will provide you your user ID and Password
  • Save it and go back to previous page
  • After that use that user ID and Password for login
  • Then it will open a new page
  • After that fill the details in RRB Muzaffarpur Application Form
  • Also upload scanned copy of relevant documents along with your recent passport size photograph and signatures
  • Also make payment of examination fee through proper channel
  • At last hit final submit option and take hard copy of it for further use

Direct Links for RRB Muzaffarpur Recruitment……

NTPC Advertisement Details in HindiGet PDF Here
NTPC Advertisement Details in EnglishGet PDF Here
Paramedical Advertisement Details in
English
Get PDF Here
Apply Online Link For NTPC (Graduate
& Under Graduate) Posts
Hit Here
Apply Online Link For  Paramedical
Categories
Hit Here
Official WebsitePress Here
Other Related Links
RRB Employment NewsGet Details
RRB RecruitmentGet Details
RRB Admit CardGet Details
RRB ExamGet Details
RRB RegistrationGet Details
RRB Current VacanciesGet Details
RRB Interview Questions And AnswersGet Details
Railway SyllabusGet Details

Q 9: Give the RRB Muzaffarpur Exam Pattern.

Answer:

RRB Muzaffarpur NTPC Computer Based Exam Pattern (1st Stage)

SubjectsNo. of Questions
General Awareness40
Mathematics30
General Intelligence
and Reasoning
30
Total100

RRB Paramedical Exam Pattern

SubjectsNo. of Questions
Professional ability70
General Awareness10
General Arithmetic, General
Intelligence and reasoning
10
General science10
Total100

Must Check Below Links:

Q 10: Explain the RRB Muzaffarpur Recruitment Dates.

Answer:

For NTPC

EventsRRB Recruitment Dates
Opening of online registration of Applications01-03-2019
Closing of online registration of Applications31-03-2019
Last Date to Pay Fee05-04-2019
Final submission of Applications12-04-2019
1st Stage Computer Based Test (CBT)Tentatively scheduled between June to September 2019

For Paramedical

EventsDates
Opening of online registration of application04-03-2019
Closing of online registration of application02-04-2019
Closing of offline payment04-04-2019
Closing of online payment05-04.2019
Closing of online submission of application
complete in all respects
07-04-2019
Computer Based Test (CBT)Tentatively scheduled during
1st week of June, 2019

Check Out: Latest Recruitments

RRB Muzaffarpur Recruitment 2019

Newest Job Notification has been unfolded by Railway Recruitment Board, Muzaffarpur named as RRB Muzaffarpur Recruitment. The organization is going to hire eligible candidates 355 vacancies of NTPC and Paramedical.

Candidates who found themselves eligible and are waiting to make their career in railway sector they must apply for Junior Clerk cum Typist, Station Master, Staff Nurse Jobs and others through this page before the last date that is 31-03-2019 (NTPC) and 07-04-2019 (Paramedical).

Note:

Keep visiting our web portal to gather all the latest updates about RRB Muzaffarpur Recruitment. Also, follow this page on face book and Google Plus or bookmark this web portal by hitting CTRL+D.

Something That You Should Put An Eye On

Jobs by OrganizationUpcoming Government Jobs
Daily Job UpdatesCareer In Railway Sector
Latest Jobs Openings For FreshersFree Job Updates
Best State Government JobsIndian Railway Eligibility Criteria

Filed in: 10th/12th, Diploma, Graduate, Post Graduate, Railway jobs, Recruitment, RRB Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment