Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB Non-Technical Previous Year Paper – RRB NTPC Solved Question Papers

RRB Non Technical Previous Year Paper

Download RRB Non-Technical Previous Year Paper to do preparation of the CBT Examination which is scheduled to be held from June to September 2019. RRB NTPC Solved Question Papers can help appliers to know about the important topics as well as sectional distribution of marks. So, go ahead and check RRB Non-Technical Previous Question Papers PDF from here..

recruitmentresult.com

Latest RRB NTPC Recruitment Overview

Name of the OrganizationIndian Railway
Number of RRB NTPC Vacancies35,277
Name of the VacanciesClerk, Goods Guard,
Station Master and others
Date of Publication in RRB websites28.02.2019
Opening of online registration of
Applications
01.03.2019 at 16.00 hrs.
Closing of online registration of
Applications
31.03.2019 at 23.59 hrs.
(a) Online (Net Banking/
Credit Card/ Debit Card/UPI)
05.04.2019 at 23.59 hrs.
(b) SBI Challan05.04.2019 at 15.00 hrs.
(c) Post Office Challan05.04.2019 at 15.00 hrs.
Final submission of Applications12.04.2019 at 23.59 hrs.
1st Stage Computer Based Test (CBT)June to September 2019

RRB Non Technical Previous Year Paper

RRB Non Technical Previous Year Paper PDF:

RRB Non-Technical Posts Previous PaperDownload PDF
Railways Non Technical Old Question PapersDownload PDF
RRB NTPC Model Question PapersDownload PDF
Railway Recruitment Board NTPC Solved PapersDownload PDF
Indian Railways NTPC Sample Question PapersDownload PDF

RRB Non Technical Previous Year Questions: 

Question 1: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 2: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question 3: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: 4

Get Here: RRB Mock Test

Question 4: Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

Question 5: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer: 1

Question 6: Which word does NOT belong with the others?

  1. guitar
  2. flute
  3. violin
  4. cello

Answer: 2

Check Complete Detailed: RRB Syllabus

Question 7: Which word does NOT belong with the others?

  1. dodge
  2. flee
  3. duck
  4. avoid

Answer: 2

Question 8: Which word does NOT belong with the others?

  1. branch
  2. dirt
  3. leaf
  4. root

Answer: 2

Question 9: Which word does NOT belong with the others?

  1. street
  2. freeway
  3. interstate
  4. expressway

Answer: 1

Check Also: Railway Exam Preparation Tips

Question 10: Which word does NOT belong with the others?

  1. heading
  2. body
  3. letter
  4. closing

Answer: 3

Question 11: Which word does NOT belong with the others?

  1. tape
  2. twine
  3. cord
  4. yarn

Answer: 1

Question 12: Which word does NOT belong with the others?

  1. leopard
  2. cougar
  3. elephant
  4. lion

Answer: 3

Also Check: Railway Exam Coaching Institutes

Question 13: Which word does NOT belong with the others?

  1. couch
  2. rug
  3. table
  4. chair

Answer: 2

Question 14: Which word does NOT belong with the others?

  1. cornea
  2. retina
  3. pupil
  4. vision

Answer: 4

Important Links Related To RRB NTPC

RRB NTPC Selection ProcedurePress Here
RRB NTPC Preparation TipsPress Here
RRB NTPC SyllabusPress Here
RRB NTPC Exam Preparation
Tips
Press Here
RRB NTPC Cut OffPress Here
RRB NTPC Answer KeyPress Here
RRB NTPC Admit CardPress Here

 Question 15: Which word does NOT belong with the others?

  1. noun
  2. preposition
  3. punctuation
  4. adverb

Answer: 3

Question 16: January 15 is celebrated as the

  1. Republic Day
  2. Ugadhi
  3. Teachers’ Day
  4. Army Day

Answer:  4

Question 17:  In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer:  3

Must Check: RRB Previous Year Question Papers

Question 18: COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer:  4

Question 19: In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

  1. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
  2. CMN
  3. UJI
  4. VIJ
  5. IJT

Answer:  3

Question 20: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer:  1

Get Best Answer: What Are the Key Rules to Crack RRB Exam

Question 21: India participated in Olympics Hockey in

  1. 1918
  2. 1928
  3. 1938
  4. 1948

Answer: 2

Question 22: In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer:  3

Question 23: The period of 2 sin x cos x is

  1. 4 pi 2
  2. 2 pi
  3. 4 pi
  4. Pi

Answer: 4

You May Read This: Railway Current Affairs

Question 24: Ques. 11: Production and exchange of goods and services for the satisfaction of wants is called:

  1. productive action
  2. exchange
  3. economic action
  4. rational action

Answer: 1

Question 25: Which amongst the following is general direction for the flow of summer monsoon in India?

  1. South-West to North-West
  2. South-East to South-West
  3. South to north
  4. South-West to South-East

Answer:  1

Question 26: Which word does NOT belong with the others?

  1. unimportant
  2. trivial
  3. insignificant
  4. familiar

Answer: 4

Get Here: RRB Sample Paper

RRB Non-Technical Previous Year Paper

Those candidates who want to get recruit in RRB on non-technical post need to download RRB Non-Technical Previous Year Paper and should start preparation to qualify RRB Non-Technical Exam.

Here, on the page of recruitmentresult.com, we are providing RRB NTPC Solved Question Papers PDF for the convenience of the candidates who are preparing for Indian Railway Recruitment Board Examination.

Indian Railway Non-Technical Previous Year Paper will help to understand the nature of questions asked in the examination. So, we are advising the aspirants to download RRB Non-Technical Solved Question Papers to start practice from them.

Final Words:

Candidates may visit our web portal time to time to get more details about your exam in future. You may join us on Facebook and Google Plus to get more details about your score card etc on your timeline. If you have any query you may leave comment in comment box.

Something That You Should Put An Eye On

RRB Recruitment Upcoming Railway Jobs
RRB Admit Card RRB Exam Schedule
RRB Exam RRB Registration
RRB Employment NewsList of RRB

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment