Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SBI Clerk Previous Year Question Papers | Clerical Cadre Solved PDF Download

SBI Clerk Previous Year Question Papers

State Bank of India conducts SBI Clerk Examination to select candidates for Clerical Cadre in its various branches across the country. Contenders preparing for exam may download SBI Clerk Previous Year Question Papers in PDF Form from here. Previous Year Question Papers considered as the best resource for better preparation.

If you really want to qualify State Bank of India Clerk Recruitment Examination in first attempt then must prepare from SBI Clerk Clerical Cadre Solved PDF given below for your ease.

What after SBI Clerk Exam?

After qualifying the SBI Clerk Exam, candidates will be selected as cashiers, depositors and other posts in any branch of State Bank of India. Applying aspirants who are interested to download SBI Clerical Cadre Previous Year Question Papers need to scroll down the page prepared by the unit of recruitmentresult.com

SBI Clerk Previous Year Question Papers

SBI Clerk Previous Papers

SBI Clerk Previous Year Question and Answers

Question 1: The man to who I sold my house was a cheat.

  1. to whom I sell
  2. to who I sell
  3. who was sold to
  4. to whom I sold
  5. No correction required

Answer: 4

Question 2: Anyone interested in the use of computers can learn much if you have access to a personal computer.

  1. they have access
  2. access can be available
  3. he or she has access
  4. one of them have access
  5. No correction required

Answer: 3

Question 3: He is too important for tolerating any delay.

  1. to tolerate
  2. to tolerating
  3. at tolerating
  4. with tolerating
  5. No correction required

Answer: 1

START NOW: Online Practice Test For Clerk

Question 4: They were all shocked at his failure in the competition.

  1. were shocked at all
  2. had all shocked at
  3. had all shocked by
  4. had been all shocked on
  5. No correction required

Answer: 5

Question 5: There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

  1. initials
  2. signatures
  3. pictures
  4. middle names
  5. No correction required

Answer: 1

Question 6: Technology must use to feed the forces of change.

  1. must be used to feed
  2. must have been using to feed
  3. must use having fed
  4. must be using to feed
  5. No correction required

Answer: 1

Question 7: I need not offer any explanation regarding this incident – my behaviour is speaking itself.

  1. will speak to itself
  2. speaks for itself
  3. has been speaking
  4. speaks about itself
  5. No correction required

Answer: 2

Check Here: Books For SBI Clerk Exam

Question 8: They are not beware of all the facts

  1. are not aware for
  2. are not aware of
  3. are not to be aware
  4. must not to be aware for
  5. No correction required

Answer: 2

Question 9: He never has and ever will take such strong measures.

  1. had taken nor will ever take
  2. had taken and will ever take
  3. has and never will take
  4. had and ever will take
  5. No correction required

Answer: 1

Question 10: We cannot always convey ourselves in simple sentences.

  1. cannot always convey
  2. cannot always express
  3. cannot always express
  4. cannot always communicate
  5. No correction required

Answer: 3

Question 11: Himalayan Mountaineering Institute is at

  1. Darjeeling
  2. Dehradun
  3. Marmago
  4. Dispur

Answer: 1

Question 12: Gabriel Daniel Fahrenheit was

  1. a German Physicist
  2. developed the mercury thermometer in 1714
  3. devised temperature scale
  4. All of the above

Answer: 4

Get Here: SBI Clerk Syllabus

Question 13: During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in

  1. 1000 AD
  2. 1099 AD
  3. 1200 AD
  4. 1515 AD

Answer: 2

Question 14: Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

  1. Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
  2. Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
  3. Physics in 1954, Medicine in 1962
  4. Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Question 15: Free market is

  1. a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
  2. market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
  3. ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
  4. None of the above

Answer: 2

Question 16: East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. South America

Answer: 1

Check Also: SBI Clerk Question Paper

Question 17: Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the

  1. force of adhesion
  2. force of friction
  3. centrifugal force
  4. force of cohesion

Answer: 4

Question 18: Gopal Krishna Gokhale

  1. started as a maths teacher and rose to the position of the principal of Ferguson College, Pune
  2. founded the servants of India Society
  3. served as President of the Indian National Congress in 1905
  4. All of the above

Answer: 4

Question 19: GNLF stands for

  1. Gorkha National Liberation Front
  2. Gross National Liberation Form
  3. Both option A and B
  4. None of the above

Answer: 1

Question 20: Excessive secretion from the pituitary gland in the children results in

  1. increased height
  2. retarded growth
  3. weakening of bones
  4. None of the above

Answer: 1

Check Now: Bank Coaching Institutes

Importance of SBI Clerk Previous Question Papers:

Those candidates who are going to SBI clerk previous papers with answers free download pdf from here need to understand the importance of Previous Year Question Papers. You may also know how to use these SBI clerk prelims previous papers/ SBI clerk previous question papers pdf for making exam strategy. So, have a look…

  • By the help of previous papers of SBI clerk, you can easily know the SBI Clerk Exam Pattern of exam. So, SBI clerk previous papers with answers free download from here to prepare for SBI Clerk Recruitment 2018.
  • Applying contenders may get idea, which type of question will be asked in next exam through previous SBI clerk papers.
  • SBI clerk exam previous papers also helps to make a strong hold on weak subjects for scoring good marks.
  • SBI clerk previous year question papers with answers are helpful to make exam layout.
  • All the candidates become familiar with the pattern of exam by previous question papers of SBI clerk. It helps to obtain good marks in less time.
  • SBI clerk previous question papers with answers pdf also explain the level of questions (difficulty level) will be asked in examination.
  • SBI Clerk Previous Papers will also help to increase the speed and accuracy to solve the questions.
  • Speed and Accuracy are two main points of cracking exam. So, candidates need to solve more and more SBI Clerk Previous Year Question Papers.
  • Along with previous papers if you want to know tips fpr better preparation then go for How to Prepare For SBI Clerk Exam 2018

Notable Note:

Candidates who are going to appear in SBI Clerk Recruitment Exam they can get SBI Clerical Cadre Solved PDF from here. After getting SBI Clerk Previous Papers, if you have any type of query then writes in below given comment box. We will try to solve your query as soon as possible.

To get up to date information related to more SBI Clerk Previous Year Question Papers / Government Jobs / Private sector Jobs etc you need to bookmark this web page by suing CTRL + D.

Something That You Should Put An Eye On

SBI NotificationSBI Clerk Salary Structure
SBI Clerk Eligibility CriteriaSBI Clerk Admit Card
SBI Clerk Vs IBPS ClerkSBI Clerk Interview Experience
SBI Clerk ResultSBI Placement Papers
Banking Current AffairsBank Exam Preparation Material

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SBI, SBI Clerk Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment