Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SNAP Mock Test 2019 | Online Free Symbiosis National Aptitude Test Series

SNAP Mock Test

SNAP 2019 is going to conduct on 15-12-2019 by Symbiosis International Deemed University. SNAP is an entrance exam for admission in Master of Business Administration (MBA). SNAP Mock Test 2019 plays a very important role in preparation of SNAP 2019. SNAP Mock Test gives an idea about type of question asked in SNAP 2019 and also create virtual environment same as examination day.

recruitmentresult.com

SNAP Mock Test 2019 – Overview

Organization NameSymbiosis International Deemed University
Test NameSymbiosis National Aptitude Test (SNAP 2019)
CategorySNAP Mock Test 2019
Exam Date15-12-2019
Official Websitewww.snaptest.org

SNAP Mock Test Paper

SNAP Mock TestCheck Details
SNAP Mock Test Paper 1Get Details
SNAP Mock Test Paper 2Get Details
SNAP Mock Test Paper 3Get Details
SNAP Mock Test Paper 4Get Details
SNAP Mock Test Paper 5Get Details
SNAP Mock Test Paper 6Get Details
SNAP Mock Test Paper Solution 6Get Details
SNAP Mock Test Paper 7Get Details
SNAP Mock Test Paper Solution 7Get Details
SNAP Mock Test Paper 8Get Details
SNAP Mock Test Paper 9Get Details
SNAP Mock Test Paper 10 & SolutionsGet Details

SNAP Online Free Test Series With Solution

Question 1: India’s first newspaper was:

  1. Amrita Bazar Patrika
  2. Vande Mataram
  3. Bengal Gazette
  4. Rast Goftar

Answer 1: Bengal Gazette

Question 2: The leading brand of artificial sweetener in India, ‘Sugar Free’ is owned by

  1. Cipla
  2. Cadila
  3. Glaxo
  4. Monsanto

Answer 2: Cadila

Question 3: World’s oldest peak, Guru Shikhar, is the highest peak of which of the following mountain ranges?

  1. Purvanchal
  2. Aravali Range
  3. Satpura
  4. Shiwaliks

Answer 3: Aravali Range

Question 4: The name “Koneru Humpy” is associated with which of the following sport?

  1. Badminton
  2. Cricket
  3. Chess
  4. Weight Lifting

Answer 4: Chess

Question 5: ‘Struggle for Existence’ is the autobiography of which of the following Indian woman leaders?

  1. Mayawati
  2. J. Jayalalitha
  3. Sushma Swaraj
  4. Mamta Banerjee

Answer 5: Sushma Swaraj

Check Here – How To Prepare For Online Exam

Question 6: In 4 years, the SI on a certain sum of money is 7/25 of the principal. What is the annual rate of interest?

  1. 4%
  2. 5%
  3. 7%
  4. 9%

Answer 6: 7%

Question 7: Thirty days are in September, April, June and November. Some months are of thirty one days. A month is chosen at random. Then its probability of having exactly three days less than maximum of 31 is

  1. 15/16
  2. 1
  3. 3/48
  4. None of these

Answer 7: None of these

Question 8: Two persons are climbing up on two moving escalators which have 120 steps. The ratio of 1st person’s speed to that of 1st escalator is 2:3 (steps). The ratio of 2nd person’s speed to that of 2nd escalator is 3:5 (steps). Find the total number of steps they both have taken together.

  1. 85
  2. 93
  3. 80
  4. 75

Answer 8: 93

Question 9: A train running at a certain speed crosses a person running towards it at a speed of 6 km/hr in 18 seconds and takes 30 seconds to cross a platform on its way of length 160 m. What is the speed (in km/hr) of the train?

  1. 54
  2. 42
  3. 48
  4. 57

Answer 9: 57

Question 10: 8 men and 6 women can complete a piece of work in 20 days. If 9 men and 6 women can complete the three-fifth of the work in 11 days, how much time would 3 men and 5 women take to complete the work?

  1. 32 days
  2. 24 days
  3. 30 days
  4. None of these

Answer 10: None of these

Get Details – How To Find Online Study Material

Directions for questions 11 to 13: Answer the questions on the basis of the information given below. Each of the Seven faculties – P, Q, R, S, T, U and V – teaches a different subjects among History, Civics, Geography, Physics, Chemistry, Zoology and Mathematics, not necessarily in that order. There are exactly two married couples. It is also known that:

  • There are three female and four male faculties.
  • R, who teaches History, is married to the faculty who teaches Chemistry.
  • T and V are female faculties who teach Zoology and Physics respectively.
  • P teaches Mathematics and his wife does not teach Physics.
  • Q teaches neither Chemistry nor Civics.
  • S is male and U is single.

Question 11: Which subject does U teach?

  1. Mathematics
  2. Chemistry
  3. Civics
  4. Cannot be determined

Answer 11: Civics

Question 12: Which subject does Q teach?

  1. Geography
  2. Civics
  3. History
  4. Cannot be determined

Answer 12: Geography

Question 13: Which of the following pairs does not form a married couple?

  1. PT
  2. RS
  3. QV
  4. None of these

Answer 13: QV

Question 14: Two identical trains A and B running in opposite directions at same speed take 2 minutes to cross each other completely. The number of bogies of A are increased from 12 to 16. How much more time would they now require to cross each other?

  1. 40s
  2. 50s
  3. 60s
  4. 20s

Answer 14: 20s

Question 15: A ladder is lying against a wall which is 5 metres high. If the ladder slips 2 metres away from the wall, the top of the ladder touches the foot of the wall. The length of the ladder is

  1. 5 m
  2. 25 m
  3. 25 m
  4. 4 m

Answer 15: 7.25 m

Other Important Links Related To SNAP

SNAP Mock Test 2019

Every year huge number of students applies for SNAP 2019. Best way to crack SNAP 2019 in first attempt is practicing for test through latest SNAP Mock Test. This year SNAP examinations will be held on December 15, 2019. Students who going to appear for Symbiosis National Aptitude Test can start preparation for exam by doing practice latest SNAP Mock Test.

Final Note

For more updated information about SNAP Mock Test 2019 candidates can check official website or also bookmark our page by pressing Ctrl+D for latest updates.

Something That You Should Put An Eye On

Written Exam TechniquesHow To Solve Objective Type Question
How To Solve A Problem In ExamHow To Score Good Grades
Tips To Avoid Sleeping While StudyingHow To Prepare For Written Examination

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment