Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC Multitasking Model Question Paper 2019 | SSC MTS PDF Previous Papers

SSC Multitasking Model Question Paper

Staff Selection Commission conducts SSC MTS Exam in April 2019 for appointment for Multi-Tasking Staff in General Central Service Group ‘C’ posts. To crack SSC MTS Paper, refer SSC Multitasking Model Question Paper. You may download SSC MTS Previous Papers PDF for preparation from below of page.

SSC MTS 2019 Dates:

Events SSC MTS Dates
SSC MTS NotificationDecember 2018
Process to accept SSC MTS
Application Form 2019
December 2018
Last date to fill SSC MTS
Online Application Form
January 2019
SSC MTS Admit CardMarch 2019
SSC MTS Exam (Paper-I)April 2019
SSC MTS ResultMay 2019
SSC MTS Paper-IIJune 2019
Final ResultJuly 2019

SSC Multitasking Exam 2019:

SSC MTS Notification will be released in December 2018. The exam is conducted for recruitment of Multi-tasking Staff for various government departments and offices. Those passed 10 pass can register for the exam organizing in April 2019.

SSC Multitasking Model Question Paper Download PDF:

Year of paper SSC Multitasking
Previous Question Papers English PDF
SSC MTS Previous
Papers Hindi PDF
2017  (14-05-2017) – 1st ShiftHit HereHit Here
2017 (14-05-2017) – 2nd ShiftHit HereHit Here
2017(22-09-2017)- 1st Shift(Eng)Hit Here
2017(22-09-2017)- 1st Shift(Gen Awareness)Hit Here
2017(22-09-2017)- 1st Shift(Quantitative Aptitude)Hit Here
2017(22-09-2017)- 1st Shift(Reasoning)Hit Here

 Get Here for Multitasking Paper: Changed SSC MTS Exam Pattern

SSC Multitasking Model Question Paper

SSC MTS Quantitative Aptitude Questions & Answers:

Ques 1: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Ans: 3

Ques 2: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Ans: 3

Ques 3: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925

Ans: 4

START NOW: SSC Online Test

Ques 4: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60° and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Ans: 4

Ques 5: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Ans: 1

Check Out Revised Syllabus: SSC Multitasking Syllabus

SSC MTS Reasoning Questions & Answers:

Ques 1: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Ans: 4

Ques 2: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Ans: 4

Are You Aware of the Responsibilities: SSC MTS Job Profile

Ques 3: Statements: Some papers are pens. All the pencils are pens.

Conclusions:

Some pens are pencils.

Some pens are papers.

  1. Only (1) conclusion follows
  2. Only (2) conclusion follows
  3. Either (1) or (2) follows
  4. Both (1) and (2) follow

Ans: 4

Ques 4: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series: 120, 99, 80, 63, 48, ?

  1. 35
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Ans: 1

Ques 5: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Ans: 2

Know here Exam Strategy: SSC MTS Exam Preparation Tips

SSC MTS General Awareness Questions & Answers:

Ques 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Ans: 1

Ques 2: The Homolographic projection has the correct representation of

  1. shape
  2. area
  3. baring
  4. distance

Ans: 2

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 3: The hazards of radiation belts include

  1. deterioration of electronic circuits
  2. damage of solar cells of spacecraft
  3. adverse effect on living organisms
  4. All of the above

Ans: 4

Ques 4: Which of the following is a non-metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Ans: 2

Ques 5: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Ans: 2

Read Here: How To Find Online Study Material

SSC MTS General English Questions & Answers:

Directions (1-5) :  In the following questions, sentences are given with blanks to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

Ques 1: The new government. took ………. last year.

  1. After
  2. over
  3. upon
  4. out

Ans: 2

Ques 2: Mohan’s career has taken some ………. twists and turns.

  1. interesting
  2. interactive
  3. intuitive
  4. incentive

Ans: 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 3: Sheila gained an advantage ………. me.

  1. from
  2. on
  3. over
  4. upon

Ans: 3

Ques 4: She was remarkably ………. in singing and dancing.

  1. conducive
  2. fluctuating
  3. cooperative
  4. accomplished

Ans: 4

Ques 5: It is raining………. . Do not go out.

  1. fast
  2. soundly
  3. strongly
  4. heavily

Ans: 4

SSC MTS Exam Pattern 2019:

SubjectNo. Of Questions

90 minutes: General candidates
120 Minutes: Visually Handicapped/
Cerebral Palsy candidates

Intelligence Reasoning25
Numerical Aptitude25
General English25
General Awareness25

30 minutes: General candidates
45 minutes: : Visually Handicapped/
Cerebral Palsy candidates

Short Essay/Letter in English or any language
included in the 8thSchedule of the Constitution
 1-2

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Books to Crack MTS Exam 2019:

SSC Multitasking BooksAuthor Publications
SSC: Multi-Tasking Staff
(Non-Technical) Exam Guide
(Popular Master Guide)
RPH Editorial Board
SC Multi-Tasking Exam-NonTechnical ExamChandresh Agrawal
SSC Multi Tasking Staff
(Non-Technical)Exam Guide (English)
RPH Editorial Board
SSC Group-C Multi-Tasking:
Non-Technical Recruitment
GKP
SSC Staff Selection Commission
Group ‘C’ Multi-Tasking
Expert Compilations
SSC Multi-Tasking Exam
(Paper 1-2)
Chandresh Agrawal

Get Here More List of Best Books: SSC Multitasking Books

Why to refer SSC Multitasking Model Question Paper 2019?

SSC MTS Tier I Exam is scheduled to take place in April 2019 for recruitment of multi-tasking staff in various Central Government Ministries / Departments / Offices. Those applied for exam may take help from SSC Multitasking Model Question Paper In English PDF.

By referring SSC MTS Model Question Paper with Answers PDF or SSC Multitasking Model Question Paper, you will know which questions are asked from which section. Thus, it will help you to score high in Tier I Exam & becomes eligible for Tier 2.

How can I crack SSC MTS Exam?

In SSC MTS Exam, questions are from QUANTITATIVE APTITUDE, English, Reasoning & General awareness. Prepare section wise to crack SSC MTS Exam 2019.

QUANTITATIVE APTITUDE:

Clear your concept from YouTube or You May prefer Fast Track of Arihant.

ENGLISH:

  • Clear concepts of Grammar from 6, 7 books of English
  • Practice previous year papers.
  • Prefer kiran Chapterwise Solved paper.

REASONING:

  • Buy specific books & begin preparation
  • Practice from SSC Multitasking Previous Papers
  • Focus on these 2 or 3 topics Figure Counting, dice, Number/Alphabet series

GENERAL AWARENESS:

  • Read English Newspaper
  • Buy monthy magazine to stay updated with current events
  • Go for Kiran Chapter wise

SSC MTS will not ask so difficult questions. If you will follow the strategy from now, you can easily crack SSC Multitasking Exam 2019. So, plan your studies by referring SSC Multitasking Model Question Paper 2019.

Keep visiting our portal for more updates concerning SSC MTS Exam 2019. Also, you may bookmark our portal for same.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Multitasking RecruitmentSSC MTS Admit Card
SSC Multitasking Answer KeySSC MTS Result
SSC MTS Cut off MarksHow To Crack SSC Exam
SSC Jobs NotificationStaff Selection Commission Time Table

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment