Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TNPSC Group 2 Online Test 2018 Free Mock & Practice Test Series in Tamil

TNPSC Group 2 Online Test

Take a check on your preparation with the help of TNPSC Group 2 Online Test !!!The TNPSC Group 2 Online Test will help candidates to become familiar about the upcoming examination. Facility of free Mock & Practice Test Series in Tamil provided here to the candidates for their better preparation

Tamil Nadu Public Service Commission is a Constitutional body which is set up in the year 1929. This department was set up to hire candidates for state’s public service. Every year Tamil Nadu Public Service Commission recruit lots candidates for the vacant job position.

TNPSC Group 2 Practice Test

Every year, Tamil Nadu Public Service Commission conducts TNPSC Group 2 Online Test 2018 in the month of June. So, candidates are advised that they can take help from TNPSC Online Test Series which is available on this page in the format of PDF.

This exam will be held in both languages i.e. English and Tamil. So, all the participants can understand the question and attempt it. More information about TNPSC Group 2 Online Test 2018 is given below by the team of recruitmentresult.com.

TNPSC Group 2 Online Test

Online Test for TNPSC Group 2 also helpcandidates in evaluating their preparation for actual examination. The structure of Online Practice Test for TNPSC Group 2/ TNPSC Group 2 Online Practice Test is same as the actual examination including the time limit.

TNPSC Group 2 Quiz contains all those questions that are important from examination pint of view. After solving the TNPSC Group 2 Online Exam/ TNPSC Group II Online Test candidates will get to know about their performance level.

TNPSC Group 2 Online Test Questions in English:

First of all we are providing the TNPSC Group 2 Online Test in English Language. Candidates are suggested to have a look..

Question 1: Who of the following becomes the 53rd Grandmaster of India?

  1. Aravindh Chithambaram
  2. Nihal Sarin
  3. Praggnanandhaa Rameshbabu
  4. Parimarjan Negi

Answer: 2

Question 2: __________ and Airtel Payments Bank entered into an alliance to offer the ‘Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana’ (PMJJBY).

  1. SBI Life Insurance
  2. Max Life Insurance
  3. BhartiAxa Life Insurance
  4. Reliance Life Insurance

Answer: 3

Question 3: Madhya Pardesh Governor Anandiben Patel was sworn in as Governor of which state?

  1. Chhattisgarh
  2. Odisha
  3. Telangana
  4. Kerala

Answer: 1

You Can Also Check: TNPSC Group 2 Notification

Question 4: Who won Tamil Nadu Premier League 2018 title?

  1. Dindigul Dragons
  2. Madurai Panthers
  3. Kovai Kings
  4. KaraikudiKaalai

Answer: 2

Question 5: The 2018 World Organ Donation Day has been observed on which date?

  1. August 16
  2. August 15
  3. August 14
  4. August 13

Answer: 4

Question 6: The Indian Naval Ship that is one a goodwill visit to Fiji is;

  1. INS Sahyadri
  2. NS Trikhand
  3. INS Vindhya
  4. INS Sashank

Answer: 1

Question 7: Who has been appointed as head coach of the women’s national cricket team till the ICC World T20?

  1. Sunil Gavaskar
  2. Rahul Dravid
  3. Ramesh Powar
  4. TusharArothe

Answer: 3

Get Here Detailed: TNPSC Group 2 Syllabus

Question 8: Which bank increased the marginal cost of funds based lending rate (MCLR) by up to 0.10 per cent for various tenors, recetly?

  1. IDBI Bank
  2. Yes Bank
  3. IOB Bank
  4. Canara Bank

Answer: 1

Question 9: Name the girl who became India’s latest Woman Grandmaster (WGM) recently.

  1. R Vaishali
  2. M Swetha
  3. Pinky Reddy
  4. PihuChawla

Answer: 1

Question 10: D BalaVenkateshVarma has been appointed as the Ambassador to __________.

  1. Spain
  2. Peru
  3. Russia
  4. Syria

Answer: 3

Question 11: The first Bank established in India was?

  1. Traders Bank
  2. State Bank of India
  3. Bank of Hindustan
  4. Punjab National Bank

Answer: 3

Check Also:- TNPSC Coaching Centres In India

Question 12: Both Union and State Legislature can legislate on

  1. marriage, contracts and torts
  2. criminal law and procedure
  3. economic and social planning
  4. All the above

Answer: 4

Question 13: Reflex action is the function of?

  1. Medulla
  2. spinal cord
  3. Autonomous nervous system
  4. Cerebellum

Answer: 2

Question 14: The first organ to be transplanted was?

  1. Kidney
  2. Heart
  3. Lungs
  4. Liver

Answer: 2

Question 15: Under the Constitution, the residuary powers vest with the

  1. President
  2. Supreme Court
  3. Union Government
  4. State Governments

Answer: 3

Get Here: TNPSC Group 2 Exam Pattern

Question 16: The Union list contains

  1. 47 subjects
  2. 63 subjects
  3. 92 subjects
  4. 97 subjects

Answer: 4

Question 17: The State List contains

  1. 66 subjects
  2. 69 subjects
  3. 97 subjects
  4. 100 subjects

Answer: 1

Question 18: What is the animal on the insignia of the RBI ?

  1. Elephant
  2. Tiger
  3. Panther
  4. Lion

Answer: 3

Question 19: When was the Reserve Bank of India taken over by the Government?

  1. 1943
  2. 1945
  3. 1948
  4. 1956

Answer: 3

Question 20: Bank rate is the rate at which

  1. the Government of India lends to other countries
  2. a bank lends to the public
  3. the Reserve Bank of India gives credit to commercial banks
  4. the Reserve Bank of India lends to the public

Answer: 3

Check Also: TNPSC Group 2 Model Question Paper

Question 21: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Presentation
  2. Recommendation
  3. Arrival
  4. Discussion
  5. Introduction

a) 5, 3, 4, 1, 2
b) 3, 5, 4, 2, 1
c) 3, 5, 1, 4, 2
d) 5, 3, 1, 2, 4

Answer: 3

Question 22: A is B’s sister. C is B’s mother. D is C’s father. E is D’s mother. Then, how is A related to D?

  1. Grandfather
  2. Grandmother
  3. Daughter
  4. Granddaughter

 Answer: 4

Question23: How many such pairs of digits are there in the number 421579368 each of which has as many digits between them in the number as when they are arranged in ascending order?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

 Answer: 4

Question 24: Select the best alternative. Seismography : Earthquake : : Taseometer : ?

  1. Landslides
  2. Strains
  3. Resistances
  4. Volcanoes

 Answer: 2

Question 25: How many pairs of letters in the word ‘CHAIRS’ have as many letters between them in the word as in the alphabet?

  1. 2
  2. 3
  3. 1
  4. 4

 Answer: 1

Read Out Here: TNPSC Group 2 Previous Question Paper

Question26: How many 4’s are there preceded by 7 but not followed by 3?

5  9  3  2  1  7  4  2  6  9  7  4  6  1  3  2  8  7  4  1  3  8  3  2  5  6  7  4  3  9  5  8  2  0  1  8  7  4  6  3

  1. Four
  2. Three
  3. Six
  4. Five

Answer: 1

Question27: In a certain code language COMPUTER is written as RFUVQNPC. How will MEDICINE be written in that code language?

  1. MFEDJJOE
  2. EOJDEJFM
  3. MFEJDJOE
  4. EOJDJEFM

 Answer: 4

Question28: If South-East becomes North, North-East becomes West and so on. What will West become?

  1. North-East
  2. North-West
  3. South-East
  4. South-West

Answer: 3

Question29: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Answer: 3

Question30: What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Answer: 4

Check Also: TNPSC Study Material

TNPSC Group 2 Online Test 2018 IN Tamil:

Candidates who are searching for the TNPSC Group 2 Mock Test in Tamil Language will be glad as here in the below section we have structured TNPSC Group 2 Online Mock Test in Tamil Language. With the help of TNPSC Group 2 Online Test In Tamil candidates will become familiar about the upcoming examination.

கேள்வி 1: இந்தியாவின் 53 வது கிராண்ட் மாஸ்டர் யார்?

  1. அரவிந்த் சிதம்பரம்
  2. நிஹால் சரின்
  3. பிராக்கானந்தா ரமேஷ்பபூ
  4. பரிமர்ஜன் நேகி

பதில்: 2

கேள்வி 2: __________ மற்றும் ஏர்டெல் கொடுப்பனவு வங்கி ‘பிரதான் மந்திரி ஜீனி ஜோதி பீமா யோஜனா’ (PMJJBY) வழங்க ஒரு கூட்டுக்குள் நுழைந்தது.

  1. எஸ்பிஐ லைஃப் இன்சூரன்ஸ்
  2. அதிகபட்ச ஆயுள் காப்பீடு
  3. பார்தி ஆக்ஸ ஆயுள் காப்பீடு
  4. ரிலையன்ஸ் ஆயுள் காப்பீடு

பதில்: 3

கேள்வி 3: மத்திய பர்டேஷ் ஆளுநர் ஆனந்தபேன் பட்டேல் எந்த மாநிலத்தின் கவர்னராக பதவியேற்றார்?

  1. சத்தீஸ்கர்
  2. ஒடிசா
  3. தெலுங்கானா
  4. கேரளா

பதில்: 1

கேள்வி 4: தமிழ்நாடு பிரீமியர் லீக் 2018 பட்டத்தை வென்றவர் யார்?

  1. திண்டுக்கல் டிராகன்கள்
  2. மதுரை சிறுத்தைகள்
  3. கோவை கிங்ஸ்
  4. காரைக்குடி கால்வாய்

பதில்: 2

You Can Also Check: TNPSC Books

கேள்வி 5: 2018 உலக உறுப்பு தானம் தினம் எந்த தேதியில் காணப்படுகிறது?

  1. ஆகஸ்ட் 16
  2. ஆகஸ்ட் 15
  3. ஆகஸ்ட் 14
  4. ஆகஸ்ட் 13

பதில்: 4

கேள்வி 6: இந்திய கடற்படை கப்பல் ஃபிஜிக்கு நல்லதொரு பயணமாக உள்ளது;

  1. ஐஎன்எஸ் சயாத்திரி
  2. NS ட்ரிஹான்ட்
  3. ஐஎன்எஸ் விந்தியா
  4. ஐஎன்எஸ் சாஷ்கான்

பதில்: 1

கேள்வி 7: ஐசிசி உலக டி 20 வரை பெண்கள் தேசிய கிரிக்கெட் அணியின் தலைமை பயிற்சியாளராக நியமிக்கப்பட்டுள்ளார்?

  1. சுனில் காவஸ்கர்
  2. ராகுல் டிராவிட்
  3. ரமேஷ் போவார்
  4. துஷார் ஆரொத்

பதில்: 3

கேள்வி 8: நிதி சார்ந்த அடிப்படையிலான கடன் விகிதம் (MCLR) எந்த வட்டி விகிதம் 0.10 சதவீதமாக அதிகரித்துள்ளது?

  1. ஐடிஐஐ வங்கி
  2. ஆம் வங்கி
  3. IOB வங்கி
  4. கனரா வங்கி

பதில்: 1

START Practice With: TNPSC Group Online Test

கேள்வி 9: சமீபத்தில் இந்தியாவின் சமீபத்திய பெண் கிராண்ட்மாஸ்டர் (WGM) ஆன பெண் யார்?

  1. ஆர் வைஷாலி
  2. எம். ஸ்வேதா
  3. பிங்கி ரெட்டி
  4. பிஹு சாவ்லா

பதில்: 1

கேள்வி 10: D. பாலா வெங்கடேஷ் வர்மா __________ என்ற தூதுவராக நியமிக்கப்பட்டுள்ளார்.

  1. ஸ்பெயின்
  2. பெரு
  3. ரஷ்யா
  4. சிரியா

பதில்: 3

Significant Words:

We hope that above provided TNPSC Group 2 Online Test 2018 might be helpful to you if you are preparing for any competitive or entrance examination. For more such online test you can stay connected with this web page by hitting CTRL+D.

Something That You Should Put An Eye On

TNPSC Group 2 EligibilityTNPSC Notification
TNPSC Group 2 ResultTNPSC Group 2 Answer Key
TNPSC Group 2 Hall Ticket TNPSC General English Study Material
TNPSC Previous Year Question PaperTNPSC Current Affairs
PSC Previous Years Question PapersPublic Service Commission Exam Books

Filed in: online quiz, TNPSC

Leave a Reply

Submit Comment