Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In Tamil/English PDF

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Download the PDF files of TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers from this page. Those, who are going to appear in TNPSC Group 4 Exam 2018 for the recruitment on vacant posts of Group-IV Services, can prepare for examination as according to TNPSC group 4 exam model question paper with answers in Tamil/ English pdf.

The motive of referring to TNPSC group 4 model question paper is to know about structure of questions asked in paper. Contenders can also download TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers of Tamil, English, and General Studies in PDF form through below segment of this page.

Candidates having passion to work in government sector may practice more number of sample papers. By taking guidance from this TNPSC Group 4 Model Question Paper, you can score well in written test. Before appearing for TNPSC Group 4 exam, you may practice TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers, links of which are placed below by team of recruitmentresult.com

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Aspirants who will appear for TNPSC Group 4 paper may go through this Model Question Paper. By hitting on links, TNPSC group 4 model question paper with answers will open up at your screen. These questions will offer you idea concerning questions asked in paper.

Group-IV – Differently Abled PersonsView Here
Group-IV – Differently Abled PersonsView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in tamilView Here
TNPSC group 4 exam model question paper with answers in EnglishView Here
TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers of General StudiesView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in tamil pdfView Here
tnpsc group 4 model question paper of General KnowledgeView Here
TNPSC group 4 model question paper in english with answersView Here
Hindu Religious (Saivam & Vainavam) question paperView Here
TNPSC group 4 2016 model question paper with answersView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in english pdfView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers of General studiesView Here

TNPSC Group 4 Tamil Model Question Paper With Answers:

Chemistry Questions And Answers

Question 1. First atomic theory was proposed by

John Dalton

Question 2. The alloy of aluminium used for making magnet is

Alnico

Question 3. Which one of the following is an element?

Diamond

Question 4. Nucleus of an atom contains

Protons and neutrons

Question 5. Rare gases are

di atomic

Question 6. Which synthetic fibre is known as artificial silk?

Rayon

Question 7. Bleaching powder contains

Chlorine

Question 8. DDT is an

Insecticide

Question 9. Water drops are spherical because of

Surface tension

Question 10. Which one of the following is also called Stranger Gas?

Xenon

Get Here Updated: TNPSC Group 4 Syllabus

TNPSC Group 4 MCQ Question with Answers In English:

Question 1: The bright sunlight caused the colour —–

  1. Fade
  2. Fading
  3. to fade
  4. to be fade

Answer: To fade

Question 2: Women only know how —– well.

  1. Cook
  2. Cooking
  3. to cook
  4. be cooking

Answer: To cook

Question 3: It is not fair —– girls.

  1. to tease
  2. to teasing
  3. to be teased
  4. to be teasing

Answer: To tease

Question 4: Everyone wants —— something great.

  1. Achieve
  2. to achieve
  3. be achieve
  4. achieving

Answer: To achieve

Question 5: It is safe —- in the middle of the road?

  1. Walk
  2. be walk
  3. to walk
  4. to walking

Answer: To walk

Check Out Here: TNPSC Group 4 Exam Pattern

Question 6: Selfish people will not come forward —— others.

  1. Help
  2. to help
  3. to helping
  4. to helped

Answer: To help

Question 7: The NITI Aayog entrusted with the development of India was formed to replace

  1. Finance Commission
  2. Planning Commission
  3. National Development Council
  4. None of the above

Answer: Planning Commission

Question 8:  The Green Revolution was first introduced for which crop

  1. Rice
  2. Wheat
  3. Maize
  4. Sugarcane

Answer: Wheat

Question 9: The Economic reforms in India after Independence which formulated Liberalisation, Privatisation, Globalisation took place in the year

  1. 1975
  2. 1991
  3. 2010
  4. 2015

Answer: 1991

Question 10: The First Five Year Plan period in India is

  1. 1947 – 1952
  2. 1950 – 1955
  3. 1951 – 1956
  4. 1955 – 1960

Answer: 1951 – 1956

Question 11: The Highest contribution to the Indian GDP (Gross Domestic Product) at present is from

  1. Primary Sector
  2. Secondary Sector
  3. Tertiary Sector
  4. None of the above

Answer: Tertiary Sector

Get Here: TNPSC Group 4 Model Question Paper

Question 12:  What is MSP in terms of Agricultural economy?

  1. Maximum Scheduled Price
  2. Minimum Scheduled Price
  3. Maximum Support Price
  4. Minimum Support Price

Answer: Minimum Support Price

Question 13:  What is Population Explosion?

  1. Increase in Population
  2. Alarming and Rapid rate of Increase in Population
  3. Decrease in Population
  4. Alarming and Rapid rate of decrease in population

Answer: Alarming and Rapid rate of Increase in Population

Question 14:  The type of unemployment in which the persons are employed only for certain period in a year and will get get employment only in that period in the forthcoming years is

  1. Disguised Unemployment
  2. Seasonal Unemployment
  3. Agricultural Unemployment
  4. None of the above

Answer: Seasonal Unemployment

Question 15:  The GST includes

  1. All Goods Tax only
  2. All Service Tax only
  3. Goods and Service Tax
  4. Only Value Added Tax

Answer: Goods and Service Tax

Download Free: TNPSC Books (Group 1, 2a, 4) Online PDF

Ways to download TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers:

  • Aspirants need to visit official site of organization which is www.tnpsc.gov.in
  • Go under “Examination” tab accessible at right side.
  • Hit on “Previous Question Papers” link.
  • Under “Group-IV – Differently Abled Persons” head, press on “View” link.
  • TNPSC group 4 model question paper with answers will open up at your screen.
  • Contenders may save TNPSC group 4 model question paper & study as per pattern of questions asked in exam.

Final words:

To attain more details about TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers, have a visit to its Official Link. Bookmark this page by pressing Ctrl+D for getting more updates on your timeline concerning recruitment, result, admit card etc.

Something That You Should Put an Eye On

TNPSC Group (1, 2, 2a, 4) Online TestTNPSC Group 4 Application
TNPSC Notification TNPSC Group 4 Result
TNPSC Previous Year PaperTNPSC Study Material
TNPSC Group 4 Eligibility DetailsTNPSC Group 4 Answer Key

Filed in: Question & Answers, Question Paper, TNPSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment